Results 1 to 4 of 4
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 828, Level: 7
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 122
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rotterdam
    Posts
    2
    Points
    828
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Hissing sound between audio-tracks

    Model: 42pfl7576H/12
    Firmware: Q5551-0.140.40.0
    TV-sound to receiver --> SPDIF

    TV is connected wth a cable to my network. Overall DLNA works fine (although i had to convert all my flac's to wave).
    My problem: there is a very annoying hissing sound as a break between tracks. And because i like to play my music loudly. Is there a way to prevent this sound?

    Some background:
    - Until a few months ago i had an analog connection to my receiver (tulip). I remember i had the same problem, but it occurred to my opinion a lot less.
    - I have 2 DLNA-servers: Netgear 3700 and a Windows 7 PC. The problem occurs with both.

  2. #2
    Moderator
    Points: 26,403, Level: 49
    Level completed: 86%, Points required for next Level: 147
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!VeteranOverdrive25000 Experience Points
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,102
    Points
    26,403
    Level
    49
    Thanks
    12
    Thanked 60 Times in 51 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Does it also occure with the internal Speakers?

    Regards
    Thomas

  3. #3
    New Member
    Points: 828, Level: 7
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 122
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rotterdam
    Posts
    2
    Points
    828
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: also with the internal speakers?

    Yes, it also happens with the internal speakers. Most of the times it's a short click, but regularly a loud sound. I also play the tracks from the same DLNA server from a PC and then everything is fine, so I know the bad sound is not part of the track.
    My hypothesis is that the TV detects a short break between 2 tracks, doesn't know what to do and then produces an 'empty' sound.
    Sebastian

  4. #4
    Moderator
    Points: 26,403, Level: 49
    Level completed: 86%, Points required for next Level: 147
    Overall activity: 99.9%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!VeteranOverdrive25000 Experience Points
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,102
    Points
    26,403
    Level
    49
    Thanks
    12
    Thanked 60 Times in 51 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Can you record this with a CAM and upload this to Youtube f.e.?
    Can you please also verify the Model No and the current installed FW.

    Regards
    Thomas
    Last edited by Philips - Thomas; 12-09-2011 at 09:43 AM.

Similar Topics

  1. No audio to sound bar
    By jbax47 in forum TV Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2011, 08:46 AM
  2. No sound via DVI/VGA AUDIO with PC (5605h)
    By tomaszzz in forum TV Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2011, 03:17 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 04-17-2011, 02:43 PM
  4. audio problems mkv with ac3 audio
    By bazedo in forum TV Forum
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2010, 02:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •