Results 1 to 4 of 4
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 828, Level: 7
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 122
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rotterdam
    Posts
    2
    Points
    828
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Hissing sound between audio-tracks

    Model: 42pfl7576H/12
    Firmware: Q5551-0.140.40.0
    TV-sound to receiver --> SPDIF

    TV is connected wth a cable to my network. Overall DLNA works fine (although i had to convert all my flac's to wave).
    My problem: there is a very annoying hissing sound as a break between tracks. And because i like to play my music loudly. Is there a way to prevent this sound?

    Some background:
    - Until a few months ago i had an analog connection to my receiver (tulip). I remember i had the same problem, but it occurred to my opinion a lot less.
    - I have 2 DLNA-servers: Netgear 3700 and a Windows 7 PC. The problem occurs with both.

  2. #2
    Moderator
    Points: 16,869, Level: 39
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 381
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,704
    Points
    16,869
    Level
    39
    Thanks
    2
    Thanked 37 Times in 34 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Does it also occure with the internal Speakers?

    Regards
    Thomas

  3. #3
    New Member
    Points: 828, Level: 7
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 122
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rotterdam
    Posts
    2
    Points
    828
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: also with the internal speakers?

    Yes, it also happens with the internal speakers. Most of the times it's a short click, but regularly a loud sound. I also play the tracks from the same DLNA server from a PC and then everything is fine, so I know the bad sound is not part of the track.
    My hypothesis is that the TV detects a short break between 2 tracks, doesn't know what to do and then produces an 'empty' sound.
    Sebastian

  4. #4
    Moderator
    Points: 16,869, Level: 39
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 381
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,704
    Points
    16,869
    Level
    39
    Thanks
    2
    Thanked 37 Times in 34 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    Can you record this with a CAM and upload this to Youtube f.e.?
    Can you please also verify the Model No and the current installed FW.

    Regards
    Thomas
    Last edited by Philips - Thomas; 12-09-2011 at 09:43 AM.

Similar Topics

  1. No audio to sound bar
    By jbax47 in forum TV: Connectivity
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2011, 08:46 AM
  2. No sound via DVI/VGA AUDIO with PC (5605h)
    By tomaszzz in forum TV: Connectivity
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2011, 03:17 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 04-17-2011, 02:43 PM
  4. audio problems mkv with ac3 audio
    By bazedo in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2010, 02:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •