Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 1,382, Level: 10
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 168
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    1,382
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Problem with firmware upgrade - SA3ARA04K/97

    Hello,

    I've bought Philips GoGear Ariaz MP3 player (SA3ARA04K/97) with firmware1.04.

    Unfortunately, I couldn't update current firmware.

    I'm trying to update my GoGear Ariaz firmware through Songbird v2.5.6 Build: 5.6.2119, with Philips Songbird version: 2.5.2 (Build: 5.2.1953; Revision: 625). I was trying to reset my player (by button 10 sec) and then to update.
    OS of my PC is Windows 7 Ultimate x64

    But I always have an error message as soon as it tries to begin the update process (after loading firmware from Internet).

    Please see screen-shot of this error message.

    Click image for larger version. 

Name:	error screen.jpg 
Views:	370 
Size:	28.2 KB 
ID:	696

    Please assist if you have any ideas

    Thank you
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by Nick75; 12-15-2011 at 12:05 PM.

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 1,037, Level: 8
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 113
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Most Popular

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    10
    Points
    1,037
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    same thing here

  3. #3
    New Member
    Points: 1,382, Level: 10
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 168
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    1,382
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Dear Moderators,

    Please assist to resolve this issue.
    This device has a very good design and loudspeaker. I bought this player for audio-books.

    But, it will be sad if Philips support doesn’t provide clear answer about this issue.

    Thank you

  4. #4
    New Member
    Points: 753, Level: 7
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 197
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Perú
    Posts
    2
    Points
    753
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    same issue here... !

  5. #5
    New Member
    Points: 743, Level: 6
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    743
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I am also having this problem...

    Using
    - Philips SA3VBE04RN Vibe 4GB
    - Windows 7 Home premium x64
    - Philips Songbird version: 2.5.4 (Build: 5.4.1980; Revision: 640)

  6. #6
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    so all of you means you cannot upgrade your player with window 7 OS?

  7. #7
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    so all of you means you cannot upgrade your player with window 7 OS?
    maybe you can capture your error console here by Songbird>Tools>Error Console

  8. #8
    Moderator
    Points: 3,802, Level: 17
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips - Andrea's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    169
    Points
    3,802
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Nick75, Laserxp and Erick2005,

    Thank you for the detailed information of the issue you have provided.

    I would like to reassure you that we are looking into the issue regarding upgrading the firmware.

    Thank you for your assistance and patience in advance.

    Kindest regards,

    Andrea
    Forum Mod

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    wait
    i seem to have misunderstand something.
    so you mean it's not possible upgrading the songbird, not the firmware itself?

    if that's the prob, the easiest mean to solve it is to uninstall the songbird, and then go to support website to download the latest songbird.
    but if that's on the firmware itself, then it's diff story

  10. #10
    Moderator
    Points: 3,802, Level: 17
    Level completed: 88%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Tagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips - Andrea's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    169
    Points
    3,802
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Dear all,

    After testing the issue that has been reported we have found that the latest version of Songbird should resolve the problem.

    So, I would suggest updating your current Songbird version.

    If you have an issue doing this, as Kwinnie has suggested please uninstall Songbird and re-install from our Philips site using this link: http://www.philips.co.uk/c/mp3-and-m...hilipssongbird

    Please let me know if you have any further difficulties.

    Kindest regards,

    Andrea
    Forum Mod

  11. #11
    New Member
    Points: 743, Level: 6
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    743
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I've updated to the latest Songbird (version: 2.5.6 Build: 5.6.2119) and still have the same error updating the firmware

    This is the only error showing in the error console

    Code:
    Error: [Exception... "Component returned failure code: 0x80040111 (NS_ERROR_NOT_AVAILABLE) [sbIDeviceProperties.hidden]"  nsresult: "0x80040111 (NS_ERROR_NOT_AVAILABLE)"  location: "JS frame :: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Philips/Philips%20Songbird/extensions/msc@songbirdnest.com/platform/WINNT_x86-msvc/components/sbMSCServicePaneService.js :: sbMSC_SPS__updateDevNode :: line 1151"  data: no]
    Source File: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Philips/Philips%20Songbird/extensions/msc@songbirdnest.com/platform/WINNT_x86-msvc/components/sbMSCServicePaneService.js
    Line: 1151

  12. #12
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    hi mallen100,

    can you elaborate how you get this error?
    you are performing upgrade or you are doing format or repair?

    during upgrade/ format/ repair, have you stopped it from processing further?

  13. #13
    New Member
    Points: 743, Level: 6
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 7
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    743
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    I am trying to update the firmware. This is the process I followed

    Open Songbird
    Connect MP3 player to pc
    Select Device in songbird
    On Tools tab click check for update
    I get a message saying an upgrade from v1.00 to 2.21 is available
    Click Install New Firmware button
    After a few seconds I get a msg telling me to uplug device, turn it off and reconnect holding vol+ button.
    I perform the above steps
    After 5-10 seconds I get the message "There was an error installing firmware on your device"

  14. #14
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    this is abnormal.
    cuz if ask you to do this
    uplug device, turn it off and reconnect holding vol+ button.
    it s a repair. that means all your data in your mp3 will be lost. it's not usual firmware upgrade steps...

    PLEASE stop doing anything if it asks you to repair if you do not want to lost all your media inside it.

    seems there are something wrong in the firmware itself.

  15. #15
    New Member
    Points: 1,382, Level: 10
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 168
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Points
    1,382
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Dear All,

    Thank you for your replies.

    Philips – Andrea, Kwinnie

    I’ve installed last version of SongBird - Philips Songbird version: 2.5.6 Build: 5.6.2119; Rev: 720; Firmware: UNIVER. I have absolutely the same result as Mallen100 (including message to unplug device, turn it off and reconnect holding vol+ button in firmware upgrade mode).

    Finally, I have the same error window as before.

    Information from error console is:

    Error: [Exception... "Component returned failure code: 0x80040111 (NS_ERROR_NOT_AVAILABLE) [sbIDeviceProperties.hidden]" nsresult: "0x80040111 (NS_ERROR_NOT_AVAILABLE)" location: "JS frame :: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Philips/Philips%20Songbird/extensions/msc@songbirdnest.com/platform/WINNT_x86-msvc/components/sbMSCServicePaneService.js :: sbMSC_SPS__updateDevNode :: line 1151" data: no]
    Source: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/Philips/Philips%20Songbird/extensions/msc@songbirdnest.com/platform/WINNT_x86-msvc/components/sbMSCServicePaneService.js
    Line: 1151


    Thank you for your help and will be waiting for new advices.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Topics

  1. SA3ARA04K/02 Philips Songbird Firmware Download error
    By PEPE46 in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2011, 10:18 AM
  2. Sa3rga02k/97 radio no rds
    By doumeki in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 1
    Last Post: 08-18-2011, 10:24 AM
  3. Firmware upgrade problem on 37PFL8605!!!
    By dloga in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 19
    Last Post: 06-29-2011, 08:06 AM
  4. problem to upgrade firmware from Q522E-0.64.70.1 to Q522E-0.64.79.0
    By hok in forum TV: Software 2009 models (and older)
    Replies: 2
    Last Post: 04-21-2011, 11:40 AM
  5. problem to upgrade firmware from Q5551_0.75.60.1 to Q5551_0.140.25.0
    By jpvfjpvf in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 6
    Last Post: 01-04-2011, 06:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •