Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 146
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #61
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Eliot View Post
    I don't mean to insult your or anyone else's intelligence, but have you checked that you have the TV set to 'Home' and not 'Shop' in the menu? I and a few people had issues with all the settings reverting back to defaults after powering down their 9705's and it was down to this menu option setting back to 'shop' after firmware updates.
    Hi Eliot, thanks for your suggestion, I just checked, just to be sure, the tv is set to 'Home'.

  2. #62
    Silver Member
    Points: 1,732, Level: 11
    Level completed: 61%, Points required for next Level: 118
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Rotterdam
    Posts
    73
    Points
    1,732
    Level
    11
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    same side here


    Quote Originally Posted by bluevoice View Post
    Hi Eliot, thanks for your suggestion, I just checked, just to be sure, the tv is set to 'Home'.

  3. #63
    New Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    3 months registeredOverdrive500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Germany
    Posts
    9
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by bluevoice View Post
    Hi Eliot, thanks for your suggestion, I just checked, just to be sure, the tv is set to 'Home'.
    The same for my TV.

  4. #64
    Bronze Member
    Points: 1,044, Level: 8
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 106
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Berlin
    Posts
    21
    Points
    1,044
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by Jimmith View Post
    I did this upgrade (46pfl9706) a couple of days ago and it now seems that all backlighting LEDs are stuck on max output. Adjusting "baclight contrast" has no effect and there is no local dimming going on under any setting or any mode. I get a very bright, slightly washed out picture with poor black levels. I had disabled local dimming prior to upgrade, not sure if this has anything to do with it.

    Any good ideas?
    Try to use the main power switch to power off the TV completely. Local dimming does sometimes not work after a firmware update until a complete power cycle.

    Prao

  5. #65
    Bronze Member
    Points: 754, Level: 7
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 196
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13
    Points
    754
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    With local dimming switched 'off', does anyone else see some slight added brighness on the left / right screen edges? It's only visible on certain medium-intensity backgrounds, but definitely there for me. When I turn local dimming on, it becomes hardly visible.

  6. #66
    Silver Member
    Points: 2,390, Level: 13
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Greece
    Posts
    53
    Points
    2,390
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    But that is exactly what local dimming does. It conmepsates light throughout the screen. When you switch local dimming to off the screen becomes a kind of CCFL one and thus light may find a way to escape and presents itself as brihghtness.
    For me that is an indication that your local dimming works as it should,
    Nick

  7. #67
    Bronze Member
    Points: 1,436, Level: 10
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 114
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    19
    Points
    1,436
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by limpitakis View Post
    But that is exactly what local dimming does. It conmepsates light throughout the screen. When you switch local dimming to off the screen becomes a kind of CCFL one and thus light may find a way to escape and presents itself as brihghtness.
    For me that is an indication that your local dimming works as it should,
    Nick
    I think the issue here is why people who have bought a full array LED TV are having to switch off the Dynamic Backlight in the first place.

    The backlight seems to be a little over zealous and seems to flicker on and off whilst the picture is displaying a constant image with seemingly constant brightness and contrast. My 9705 never suffered with this, but my 9706 certainly does.

    Hopefully Philips will comment on this and it would be interesting not only to know when this issue can be fixed, but also what the difference between the system used in the older models and the 9706 is.

  8. #68
    Bronze Member
    Points: 1,734, Level: 11
    Level completed: 62%, Points required for next Level: 116
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2011
    Posts
    49
    Points
    1,734
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I had several Localdimming Philips TV, but no device has been so demonstrated a useless operation of the Localdimming as the Cinema 21:9 9956th
    In light images ever darkened areas are unnecessary, although it will usually reduce the contrast. What does that be necessary?
    Check out some of the image without Localdimming!
    There is still only in the black area under IRE 5 is a need to regulate to prevent the black areas are gray.
    Otherwise, it's absolutely pointless to regulate and only destroys everything!
    Does it really none of your engineers with a 21:9 Cinema 9956 home and sees the correct day this unnecessary mistake?
    Philips, but please listen to your customers, we are the best testers, you may wish you, you still have to implement it only!

    List of errors PFL 58 Cinema 21:9 9956 firmware '93

    - Sporadic flashes in the picture
    - Image unnecessary pumps
    - Superimposed pattern in gray images at 10 IRE
    - Sometimes sluggish menu
    - If Clear LCD On and Natural Motion Off is always after a restart Natural Motion On, even though the menu is Off


    Please Philips is, but from these mistakes!

    (Google Translator)
    Last edited by Cinema 21:9; 01-04-2012 at 06:42 AM.

  9. #69
    DerShortyy
    Guest
    My summery after 2 weeks testing the FW 14.93 on 46pfl9706/k02
    At first everything seems to be very stable, especially while watching normal TV. Also entering NET TV and the Menu is much faster as before.
    BUT
    Sometimes it still occures that the TV comes from standby with no picture but sound and ambilight are on. This happens sometimes if you switch channels, mostly if you switch to ZDF HD.
    The most problems occures with the internet/network based applications. I have experienced that enabled HBBTV causes a lot of trouble in the TV, neither the HBBTV pages (red button ) doesn´t get loaded or if they get loaded the TV reboots after some undefined time or the network connection crashes. You can recognize that it crashes because the channel you are watching turns to black screen and turns on again. After that happens you can try to open NET TV and you will see that the TV tries to reconnect to NET TV.
    Also the IP-EPG causes these troubles. Neither the programm information doesn´t get loaded at all and everything you can see is a black sreen with these loading bubbles or it might happen that the IP-EPG can´t be controlled at all with the remote.
    After these reboots or crashes NET TV and the Menu of the TV is very slow and you are not able to do USB recordings anymore thats why you have to hard switch off the TV to get it run in a normal/acceptable way.

    Can anybody confirm this behaviour?

  10. #70
    New Member
    Points: 748, Level: 6
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 2
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5
    Points
    748
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, i can. I can't say anything about the changes to the old software, because i got the TV (37PFL9606, TVB-C, only free SD and HD digital and analog channels, no CAM) with the 14.93, but I have the same experiene with the software. Watching TV is mostly OK, but NetTV or HBBTV brings the system in trouble. The Net functions are all much to slow !
    1. Both (NetTv or Hbbtv) are not realy useable with WLAN. It takes to long and sometimes it is completely not more possible to work with. In this case it is also not possible to switch off NetTV/HBBTV. System is frozen for a while (seconds up to minutes). So i switched after a few days to PowerLAN.
    2. TV crashes (reset) sometimes if you switch back from HBBTV or NetTV while playing. Same happens sometimes if you use HBBTV or NetTV.
    3. Sometimes if you switch back from HBBTV or NetTV screen stays black. Healing by change channel.
    4. Sometimes if you switch back from HBBTV or NetTV screen audio is muted. Healing by double press mute.
    5. Sometimes hbbtv menu (red button while viewing ZDF) could not be switched off. (red key doesn't work)
    6. Sometimes Network connection is broken after a while (not possible to use any net function). Only black screen and scanning bar (searching network) is visible. Healing only by switch off and on the TV.
    7. Sometimes videotext does not work anymore. Healing only switch off and on the TV. (hbbtv and NetTv works !?)
    8. ZDF Mediathek does not work anymore. Not via hbbtv and not via App.
    9. Sometimes (but then always) switching the TV channels leads to a short dropout of the picture. Switch -> black screen (normal switch) -> 0,5 second visible channel -> 1 s black screen -> visible channel again. -> Healing ? (i does not remember yet)
    10. EPG -> TO SLOW and with a lot of errors !!! With 16 Mbit internet and proofed 90 Mbit Powerlan connection ! If you switch from one channel list to the next, often not the full information is updated. Then it shows the RTL logo, but the program of WDR or so. Healing: scroll TWO screens up or down and then back to the screen with the error. Additionally the content is not realy cached. If you scroll down one page and then back on page the screen is filled with delay. (we are living in a time where all mobil phones can changed here screens smoothly!).
    11. In EPG sometimes two menu bars are visible (first line on top of screen isn't deleted)
    12. In EPG: If you select one movie, then the screen goes short black (why this switch to black) and then display the movie content. But with a lot of space at the top, then a list of the actors and then only a small part of the movie content. The real content of the movie is often not more visible (second screen) and must be reached by stupid scroll down function (no concrete steps, only jumps from links to links, what makes no sense on such screen). Have no one at philips checked the workability of this function ?
    13. Sometimes EPG is visible (works well), but shows never ending loading bubbles ...
    14. If you have enabled view of only the favorites channels (TV install analog channels from channel 300 on) then the EPG still shows ALL channels, which means you must scroll down 30 pages (that does not work without reset or lost of your patience)
    15. After using hbbtv/epg/nettv sometimes TV seems to be very slowly.
    16. Sometimes small hbbtv popup (on rigth lower corner) comes up after switch channel, but if you press the red key hbbtv of the previous channel is shown !
    17. No direct jump key on remote control to EPG or NetTV, but this senseless sound/option key. (hdmi control of the amplifer via easylink works realy fine). Additionally useability of the keys on the remote control is not understandable. On hbbtv there seems no concept about the user interface. Sometimes number keys, sometimes colored keys, sometimes jump keys. Sometimes menu and ok button. Same with the current TV program. On some screens visible on the left, on some screens on the rigth, some screens transparent. Sometimes not visible. Sometimes a black screen between screens, sometimes a transparent screen. (Steve is died, but i wouldn't wonder if the apple TV shows the right way of doing such things)
    18. If you switch from IP EPG to normal EPG, no programm from analog channels are shown (IP TV asks for not detected channels, why does "not IP EPG" not the same ???
    19. Sometimes switching channels are not possible anymore. Only volume can be changed, but volume bar is not visible. Healing: Sometimes select TV as source. Sometimes press "back" button.
    20. Five weather apps, but none of them remembers the city or my preference screen ?! It's enough to make you weep.
    21. Apps screens to slow (at least the entrance screens should be cached and fast)

    .... to be continued ...

    22. Only one highligth more ... Sometimes if the screen is black and only the network scanning bar is visible at the bottom, then the complete screen brightness changed in the rhythm of the scanning bar. Similar thing happens if the menu screens of the via HDMI connected amplifier or similar devices. The complete screen flounce (flashing) with each step of the menu bar of the devices. That makes you mad after a while (my amplifier have many many menus entries).
    Last edited by german_gyu; 01-04-2012 at 07:54 PM.

  11. #71
    DerShortyy
    Guest

    Exclamation

    Quote Originally Posted by german_gyu View Post
    7. Sometimes videotext does not work anymore. Healing only switch off and on the TV. (hbbtv and NetTv works !?)
    9. Sometimes (but then always) switching the TV channels leads to a short dropout of the picture. Switch -> black screen (normal switch) -> 0,5 second visible channel -> 1 s black screen -> visible channel again. -> Healing ? (i does not remember yet)
    13. Sometimes EPG is visible (works well), but shows never ending loading bubbles ...
    15. After using hbbtv/epg/nettv sometimes TV seems to be very slowly.
    16. Sometimes small hbbtv popup (on rigth lower corner) comes up after switch channel, but if you press the red key hbbtv of the previous channel is shown !
    19. Sometimes switching channels are not possible anymore. Only volume can be changed, but volume bar is not visible. Healing: Sometimes select TV as source. Sometimes press "back" button.
    I can confirm all the mentioned issues quoted above, although i didn´t described them explicit in my post.

    Additionally i want to add the following issue:
    - sometimes when you open up the IP-EPG the screen is just black and on the left upper corner you can see a little blue "OK" button. you can left with the back button but the IP-EPG is stuck to this black screen, when you open up again
    Last edited by DerShortyy; 01-05-2012 at 08:43 AM. Reason: adding issue

  12. #72
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by DerShortyy View Post
    I can confirm all the mentioned issues quoted above, although i didn´t described them explicit in my post.

    Additionally i want to add the following issue:
    - sometimes when you open up the IP-EPG the screen is just black and on the left upper corner you can see a little blue "OK" button. you can left with the back button but the IP-EPG is stuck to this black screen, when you open up again
    I also see this behavior on my Philips Cinema Gold tv. To solve this I always perform a hard restart (by button) and than it works again in most cases.

  13. #73
    DerShortyy
    Guest
    Quote Originally Posted by bluevoice View Post
    I also see this behavior on my Philips Cinema Gold tv. To solve this I always perform a hard restart (by button) and than it works again in most cases.
    a hard reset is of course no acceptable way to solve this issue!

  14. #74
    DerShortyy
    Guest

    automatic shut down after exact 2hours

    This evening it happend again,after the TV was stable the whole time,it shut down automatic after 2hours. I can't reproduce because This ist the first time after i updated 2weeks ago.
    Can anybody confirm ?

  15. #75
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3

    Weird behavior

    My tv started behaving weird today. I now have the 'Multi-View' icon 3 times in the tv menu. Take a look at this screenshot.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_1245.jpg 
Views:	256 
Size:	429.1 KB 
ID:	754

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Similar Topics

  1. Replies: 79
    Last Post: 12-22-2011, 06:18 AM
  2. Replies: 155
    Last Post: 12-14-2011, 01:00 PM
  3. Replies: 23
    Last Post: 10-20-2011, 07:26 AM
  4. Replies: 8
    Last Post: 10-12-2011, 10:37 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 10-10-2011, 07:13 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •