Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 114
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #91
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    thank... For 9: When the TV is finished with installing the update, the TV restarts automatically. NOW WAIT until the reboot is finished. Then shutdown, wait 2 minutes, pull power cord, wait 2 minutes, restart.

    Toengel@Alex
    Changed step 9 accordingly.

  2. #92
    New Member
    Points: 733, Level: 6
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 17
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tirol
    Posts
    6
    Points
    733
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi everybody, I posted my Problems with my 46pfl9706k2 earlier in this tread. Now after almost a year of updating my TV without making anything better, I hope again that the new standby Software will do it`s Job to make my 46pfl9706 and hts8562 combination work as it should when using the easy link Option.
    Could somebody please upload the 2 files to a different hoster as I am not able to download them from 4shared without registering an account.

    Thank`s in advance

  3. #93
    New Member
    Points: 101, Level: 1
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 49
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    Points
    101
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    --- URLs deleted ---

    This should work out of the box, both files as discriped by bluevoice
    Last edited by Philips; 12-12-2012 at 08:47 AM. Reason: Links deleted: see post #99.

  4. #94
    New Member
    Points: 733, Level: 6
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 17
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tirol
    Posts
    6
    Points
    733
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs up you are faster then Philips support!

    Quote Originally Posted by Hwgverbeek View Post
    --- URLs deleted ---

    This should work out of the box, both files as discriped by bluevoice

    Thank you, will update my TV as soon as I am at home :-)
    Hopefully this is the last update to get it working properly.
    Last edited by Philips; 12-12-2012 at 08:48 AM. Reason: Links deleted: see post #99.

  5. #95
    New Member
    Points: 101, Level: 1
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 49
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    Points
    101
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the update now for serveral days and it works miracles for me. No more reset and problems with hdmi devices!

  6. #96
    Diamond Member
    Points: 50,163, Level: 69
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 987
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,958
    Points
    50,163
    Level
    69
    Thanks
    149
    Thanked 166 Times in 148 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    great to hear!

    Toengel@Alex

  7. #97
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Hwgverbeek View Post
    I have the update now for serveral days and it works miracles for me. No more reset and problems with hdmi devices!
    Same for me, I'm running the new Standby software for a month now and not a single (total) reboot anymore.
    Last edited by bluevoice; 12-11-2012 at 10:34 AM.

  8. #98
    Moderator
    Points: 75,111, Level: 85
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 1,439
    Overall activity: 42.0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    810
    Points
    75,111
    Level
    85
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by bluevoice View Post
    Hi all, I have some sad news about the solution for this problem. Philips decided not to distribute the updated Standby software file via the website like the regular software updates but only on request. So if you want to get the new Standby Software file you'll have to contact the local helpdesk.

    I am against this way of distributing the software because the telephone number of the helpdesk is a paid number (it is at least in the Netherlands) and I don't agree that customers should pay for software flaws on Philips's side.
    Dear Bluevoice, Hwgverbeek and all others,

    First of all: This Stdby SW update is ONLY necessary when you have symptoms like:
    - TV reboots when EasyLink is enabled, or
    - TV reboots when switching between HTS (connected on HDMI) and other inputs, or
    - Loss of HTS icons in the user menu.
    If you don't face these issues, do NOT upgrade this Stdby SW!
    .

    The reason we have removed your links to the Stdby SW upgrade files is the following: the Stdby SW upgrading involves some risk: if there is ANY interruption during the upgrade, your TV will be dead and needs a Service intervention!! You will also loose warranty in case you performed the upgrade without involving the helpdesk. Only when done like described here, your upgrade is under warranty.

    To prevent all these problems, we have set it up like this:
    Customers that have these issues should call their local helpdesk. They will decide how the upgrade will be made available to you. There are some options:
    1. Via an URL where the file can be downloaded, after which it can be upgraded using an USB stick (as perfectly explained by Bluevoice here), or
    2. Via an IP-push (only possible when youre TV is IP-connected, and - for now - only available in Germany, Austria, Switzerland, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Netherlands, Belgium and Luxemburg).
    The helpdesk will advise in this.


    Kind regards,
    JuAn
    Forum Mod

  9. #99
    Diamond Member
    Points: 50,163, Level: 69
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 987
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,958
    Points
    50,163
    Level
    69
    Thanks
    149
    Thanked 166 Times in 148 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    thanks for the good explanation. I updated my blog accordingly! Thanks!

    Toengel@Alex

  10. #100
    New Member
    Points: 101, Level: 1
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 49
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    Points
    101
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Well i still got icons lost btw of the hts. One time i got one othertime all hts icons. Is Philips going to solve this?

  11. #101
    Diamond Member
    Points: 50,163, Level: 69
    Level completed: 30%, Points required for next Level: 987
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,958
    Points
    50,163
    Level
    69
    Thanks
    149
    Thanked 166 Times in 148 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    you can solve that by first starting the HTS - then wait, the TV will start automatically and all Icons will be present.

    Toengel@Alex

  12. #102
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    Dear Bluevoice, Hwgverbeek and all others,

    First of all: This Stdby SW update is ONLY necessary when you have symptoms like:
    - TV reboots when EasyLink is enabled, or
    - TV reboots when switching between HTS (connected on HDMI) and other inputs, or
    - Loss of HTS icons in the user menu.
    If you don't face these issues, do NOT upgrade this Stdby SW!
    .

    The reason we have removed your links to the Stdby SW upgrade files is the following: the Stdby SW upgrading involves some risk: if there is ANY interruption during the upgrade, your TV will be dead and needs a Service intervention!! You will also loose warranty in case you performed the upgrade without involving the helpdesk. Only when done like described here, your upgrade is under warranty.

    To prevent all these problems, we have set it up like this:
    Customers that have these issues should call their local helpdesk. They will decide how the upgrade will be made available to you. There are some options:
    1. Via an URL where the file can be downloaded, after which it can be upgraded using an USB stick (as perfectly explained by Bluevoice here), or
    2. Via an IP-push (only possible when youre TV is IP-connected, and - for now - only available in Germany, Austria, Switzerland, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Netherlands, Belgium and Luxemburg).
    The helpdesk will advise in this.


    Kind regards,
    JuAn
    Hi JuAn,

    I have 3 remarks about your post:

    1) I wish you were more responsive about this issue here in the forum, than it wouldn't have taken me 1 year effort to bring it into the attention and have it finally solved!
    2) This update does not solve the loss of Easylink-activity icons at all. In fact Philips failed to solve this problem and decided to remove all Easylink-activity icons in the 2012 TV models and keep just the device icon to be able to quickly switch to an external device. I know that communication between different departments of Philips isn't a strong point, so you're misinformed (The TV will show all Easylink-activity icons only when it is the second device to start up and only when the TV speakers in the Easylink menu are set to Easylink and not Easylink Autostart. The latter option will remove the Easylink-activity icons and replace them with the device icon only).
    3) I understand the approach of contacting the helpdesk before updating because of the risk described in your post but I don't agree with one point. The helpdesk is a paid number here in the Netherlands (€ 0,10/min) and I think no one should pay any more money for solving software bugs by Philips. In fact it is us, the users that should be paid for helping Philips make its products better.

    In general, it is a shame that Philips (or TPV nowadays) makes new TV products every year and lets us, customers with software full of bugs. That totally pisses me off. At this moment there are bugs in the 2011 TV's software that are acknowledged by Philips but won't ever be addressed because Philips moved to the 2012 TV's and their software, that is, again, as you would guess, full of bugs. It doesn't seem TPV is interested in making great products (long term) but only on making more money (short term). Philips is not Microsoft and if nothing changes Philips will fail and loose all of its customers. During last year I was visited 8 times by different Philips certified technicians and they all told me they disagree with Philips's policy of releasing products full of bugs on the market and trying to solve the bugs later, only if they succeed. I'm only writing this because I am a Philips fan, my father used to work for Philips and I still care about the brand, but I'm also very disappointed!

    Please JuAn, I'd invite you to comment on the 2011 bugs that remain unsolved because of 'priority' issues but I won't count on it.
    Last edited by bluevoice; 12-11-2012 at 05:49 PM.

  13. #103
    Moderator
    Points: 75,111, Level: 85
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 1,439
    Overall activity: 42.0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    810
    Points
    75,111
    Level
    85
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by bluevoice View Post
    Hi JuAn,

    I have 3 remarks about your post:

    1) I wish you were more responsive about this issue here in the forum, than it wouldn't have taken me 1 year effort to bring it into the attention and have it finally solved!
    2) This update does not solve the loss of Easylink-activity icons at all. In fact Philips failed to solve this problem and decided to remove all Easylink-activity icons in the 2012 TV models and keep just the device icon to be able to quickly switch to an external device. I know that communication between different departments of Philips isn't a strong point, so you're misinformed (The TV will show all Easylink-activity icons only when it is the second device to start up and only when the TV speakers in the Easylink menu are set to Easylink and not Easylink Autostart. The latter option will remove the Easylink-activity icons and replace them with the device icon only).
    3) I understand the approach of contacting the helpdesk before updating because of the risk described in your post but I don't agree with one point. The helpdesk is a paid number here in the Netherlands (€ 0,10/min) and I think no one should pay any more money for solving software bugs by Philips. In fact it is us, the users that should be paid for helping Philips make its products better.

    In general, it is a shame that Philips (or TPV nowadays) makes new TV products every year and lets us, customers with software full of bugs. That totally pisses me off. At this moment there are bugs in the 2011 TV's software that are acknowledged by Philips but won't ever be addressed because Philips moved to the 2012 TV's and their software, that is, again, as you would guess, full of bugs. It doesn't seem TPV is interested in making great products (long term) but only on making more money (short term). Philips is not Microsoft and if nothing changes Philips will fail and loose all of its customers. During last year I was visited 8 times by different Philips certified technicians and they all told me they disagree with Philips's policy of releasing products full of bugs on the market and trying to solve the bugs later, only if they succeed. I'm only writing this because I am a Philips fan, my father used to work for Philips and I still care about the brand, but I'm also very disappointed!

    Please JuAn, I'd invite you to comment on the 2011 bugs that remain unsolved because of 'priority' issues but I won't count on it.
    Hi Bluevoice,

    1) Done now

    2) You are (partly) right......
    What has been resolved:
    - Reboot when switching between HTS (connected on HDMI) and other inputs.
    - As consequence of such a reboot, the CEC bus can be pulled down resulting in a loss of all HTS icons.

    What has not been resolved:
    - Only 1 HTS icon is present, others have disappeared. Not blocking, as full control is still possible with this icon left.
    - HTS not waking up from standby (through CEC) when TV set is waken up from standby. Solution: wake up HTS manually (HTS remote). Problem is related to HTS and reported to responsible A/V team.

    TIP: Wait 1~2 minutes when the TV is switched to standby before switching TV/HTS on again. This time is needed by the TV to go from semi-standby to full standby.

    Note: Only way to resolve these issue's is disconnecting the mains cord, in this way the CEC bus recovers.

    3) The Philips Television team offers several customer support options. We have extensive and excellent support via our website including email and live chat support with our agents free of charge. Additionally we offer telephone support at a cost in line with industry standards and local practices.

    On your last question: we will always try to solve major issue's.


    Regards,
    JuAn
    Forum Mod

  14. #104
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    What has not been resolved:
    - Only 1 HTS icon is present, others have disappeared. Not blocking, as full control is still possible with this icon left.
    @JuAN: What do you mean by saying "not blocking"? Who was talking about blocking?

    Also, why do you say full control is possible with this icon? This 1 icon only redirects you to the HTS (this is by the way the same functionality as pressing the "Source" button on the remote and switching to the HTS). It is not possible to get straight to a HTS function such as "HTS-Radio" from the TV menu.


    Quote Originally Posted by Philips View Post
    - HTS not waking up from standby (through CEC) when TV set is waken up from standby. Solution: wake up HTS manually (HTS remote). Problem is related to HTS and reported to responsible A/V team.
    @JuAN: this works here fine, my HTS always gets automatically ON when I turn the TV ON from standby, what is not working?
    Last edited by bluevoice; 12-14-2012 at 09:36 AM.

  15. #105
    Gold Member
    Points: 6,624, Level: 24
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second ClassNew Achievement!5000 Experience Points
    bluevoice's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Amsterdam/Netherlands
    Posts
    361
    Points
    6,624
    Level
    24
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Philips View Post

    2) You are (partly) right......
    What has been resolved:
    - Reboot when switching between HTS (connected on HDMI) and other inputs.

    Regards,
    JuAn
    And this is not right as you put it up here. What was fixed was a watchdog in the standby software that would start a count every time the Vendor ID of a connected HDMI device would not be recognized. The Vendor ID is normally transmitted through HDMI-CEC. At a certain point the counter would get to 0 but would not be reset, shutting down the mains of the TV causing a reboot.

    So what was fixed is:

    - Reboot of the TV when switching from the TV to a HDMI device connected (and vice versa - switching from the HDMI device back to the TV) or when switching between the different screens (menu's) of a connected HDMI device.

    This has nothing to do with switching between HTS and other inputs!

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast

Similar Topics

  1. MKV support over USB on Philips Cinema Gold TV
    By bluevoice in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 17
    Last Post: 10-03-2012, 08:15 PM
  2. Lots of resets with Cinema 21:9 Gold TV (50PFL7956H/12)
    By bluevoice in forum TV: Software 2011 models
    Replies: 12
    Last Post: 06-05-2012, 08:37 PM
  3. Cinema 21:9 tv model 50pfl7956h crashing
    By vanabbemuseum in forum TV: Software 2011 models
    Replies: 5
    Last Post: 12-02-2011, 09:47 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 11-14-2011, 01:37 PM
  5. No picture on Philips Cinema Gold TV
    By bluevoice in forum TV: Other
    Replies: 5
    Last Post: 11-02-2011, 01:45 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •