Results 1 to 2 of 2
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 832, Level: 7
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 118
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    2
    Points
    832
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unhappy Philips TV + Philips HTS .... and no Easylink audio passthrough?

    Hey!

    So,

    I have a Philips 40PFL5505d 40 inch TV, which I have hooked up to the Philips HTS3951BV Home Theater system on HDMI1. On HDMI 2 I have my HD cable box. I was under the impression, from the manual and the website that while watching the cable input my surround sound will output the sound. I know this is only possible when the HDMI handshake is working, through CEC.
    I have enabled Philips EASYLINK on both devices, and set the TV to "Speakers Easylink". Still nothing.
    I have also tried 3 different HDMI cables. The easy link works as I can control my HTS using my TV remote, but the HTS doesn't output the audio when I select "Speakers Easylink", instead I get the normal TV speakers.

    Any ideas? This is pretty much my only reason for getting the surround sound... to watch my HD TV in 5.1 (I don't care for dvd's and blurays...)

    Thanks

  2. #2
    Moderator
    Points: 17,624, Level: 40
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 426
    Overall activity: 99.7%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience PointsVeteran
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,765
    Points
    17,624
    Level
    40
    Thanks
    2
    Thanked 39 Times in 36 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    The 40PFL5505D/F7 does not have ARC. The “Speakers Easylink” setting allows for the volume button of the TV to control the volume level of the HTS unit, but will not pass the actual audio through HDMI. In order to get the sound from the TV to the HTS unit, you would need to connect the Audio out on the back of the TV to the Audio in on the back of the HTS unit, then set the HTS to the proper source input.

    Regards
    Thomas

Similar Topics

  1. Replies: 113
    Last Post: 01-18-2013, 05:35 PM
  2. Philips engineers, please reply!!! Audio issue
    By max.sensi in forum TV: Other
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2011, 04:11 PM
  3. Philips HTS 7202 and WIFI
    By viper1955 in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 18
    Last Post: 09-20-2011, 06:37 PM
  4. Transfer audio and video files using Philips Songbird
    By Philips - Gary in forum Sound: MP3/MP4 Product Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-07-2011, 10:50 AM
  5. Connecting Philips Audio Solutions to TV
    By smart in forum TV: Connectivity
    Replies: 6
    Last Post: 04-29-2011, 04:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •