Results 1 to 14 of 14
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 386, Level: 4
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 64
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    386
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Angry Lost audio input in HTS5563

    No sound from TV (40PFL5527) to HTS5563 via HDMI ARC. Brand new units both. Not possible to select "HDMI ARC" via the remote controls "Audio Source". Can only select "Musik I-link" - "AUX" - "Optical" - "coax" but not "HDMI ARC" !! ??
    I am desperate, tried several HDMI cables ending up with a very expensive one that supports all new standards but still no sound from the TV. Have restarted, reinstalled both units, updated the software...no luck. This system has cost me a lot af money, what can I do ?? Please HELP

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 50,250, Level: 69
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 900
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,961
    Points
    50,250
    Level
    69
    Thanks
    149
    Thanked 168 Times in 150 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    check, if ARC is enabled on both devices (also CEC = Easylink) and check also the audio mapping. See manual page 16.

    Toengel@Alex

  3. #3
    New Member
    Points: 386, Level: 4
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 64
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    386
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Toengel, thanks I will try that this very evening. Any help is highly appreciatet, my wife will kill me if I dont get this to work

  4. #4
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Dear ulbrandt,

    First of all I'd like to welcome you to the Support Forum

    I can see you are having some trouble with the initial installation of your TV+HTS system. Please follow Toengel@Alex's advice and if you face any further obstacles do let us know.

    If you have any other comments impressions about the products please fell free to share them with us.

    Regards,
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 386, Level: 4
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 64
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    386
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for your advise, sorry but it did not solve my problem. I am still not able to select "HDMI ARC" on the HTS remote "Audio source" option and there are still no sound from the TV (only built in speakers). The TV says "Amplifier" then "failed" and "TV Speakers on". Hope for help I hate to send it for repair when it is brand new.

  6. #6
    New Member
    Points: 319, Level: 3
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dordrecht/The Netherlands
    Posts
    3
    Points
    319
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by ulbrandt View Post
    Thanks for your advise, sorry but it did not solve my problem. I am still not able to select "HDMI ARC" on the HTS remote "Audio source" option and there are still no sound from the TV (only built in speakers). The TV says "Amplifier" then "failed" and "TV Speakers on". Hope for help I hate to send it for repair when it is brand new.
    Hi,

    Same problem for me too: hts5563/12 hooked up on aPhilips 32PFL4007H/12 TV and no audio from my tv via the HDMI-Arc cable. I chatted with some Philips employees on the (Dutch) support site, telephoned with customer service, but no one could help me.
    All the menu settings are correct and the connection via the special HDMI-Arc connectors, but no result. I hope that it is a firmware problem, that can be solved with an firmware update?

  7. #7
    New Member
    Points: 386, Level: 4
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 64
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    386
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    To bad that Philips products wont work together, I have send my brand new HTS5563 to repair hoping they can solve the problem. If so I will post the result here.

  8. #8
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    Appreciate if you can provide us the below information so that we can better look into this:

    1. What is the previous source before it happened?
    2. What is the action taken before the issue is seen?
    3. Did your switch to TV preset channel or manually switch to HDMI ARC?
    4. ***What is the software version for TV and HCS?
    5. When the issue occur (TV shows "Amplifier" then "failed" and "TV Speakers on") , were you able to recover the issue? Is it by soft reset or go to setup menu and disable/re-enable the System Audio Control?

    With thanks & regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  9. #9
    New Member
    Points: 319, Level: 3
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dordrecht/The Netherlands
    Posts
    3
    Points
    319
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - QK View Post
    Dear users,

    Appreciate if you can provide us the below information so that we can better look into this:

    1. What is the previous source before it happened?
    2. What is the action taken before the issue is seen?
    3. Did your switch to TV preset channel or manually switch to HDMI ARC?
    4. ***What is the software version for TV and HCS?
    5. When the issue occur (TV shows "Amplifier" then "failed" and "TV Speakers on") , were you able to recover the issue? Is it by soft reset or go to setup menu and disable/re-enable the System Audio Control?

    With thanks & regards,
    Philips Moderation Team
    Hi,

    I don't really know what you mean by 'previous source', but for me it occurred at first use. I bought my tv just 2 weeks ago and the HCS jus last week.
    The first week I hooked up my Philips tv with my old Sony Home Cinema System and the audio worked fine. Even the CEC-function worked.
    When I bought the Philips BluRay HCS (Both Philips, so I thought that was the best combination) it did not work, even the CEC function.

    So:

    1. It does not matter (it occurs all the time, no special previous source)
    2. ????
    3. I just switch to TV and than I hit the 'Adjust'-button on my remote to select the audio via the Amplifier. (and a screen on my tv replies with 'Failed! Return to tv-speakers')
    4. for both the latest (dutch).
    For the HCS: SW.1.47.10
    For the TV: Q554E-0.79.2.0 (release for TV55OR4 Q554E-0.79.2.0_bld19c)
    5. No, I cannot recover the issue. Al worked fine with my old (Sony) DVD HCS, but no longer with my new Philips BluRay HCS. I did several soft resets on both the TV and the HCS, even unplugged both after a soft reset, but all without any (better) results.

    I hope this info will help.

    Regards,

    Peter

  10. #10
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Peter Franken,

    For your TV, the latest firmware should be Q554E_0.90.0.0. Would you please update the firmware of your TV and test on this again?

    With thanks & regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  11. #11
    New Member
    Points: 319, Level: 3
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dordrecht/The Netherlands
    Posts
    3
    Points
    319
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    The upgrade via WiFi network said that there was no update available, but now I installed it via USB and now it works fine! Thanks a lot!!

    Regards,

    Peter

  12. #12
    New Member
    Points: 32, Level: 1
    Level completed: 64%, Points required for next Level: 18
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Zeist
    Posts
    1
    Points
    32
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by ulbrandt View Post
    No sound from TV (40PFL5527) to HTS5563 via HDMI ARC. Brand new units both. Not possible to select "HDMI ARC" via the remote controls "Audio Source". Can only select "Musik I-link" - "AUX" - "Optical" - "coax" but not "HDMI ARC" !! ??
    I am desperate, tried several HDMI cables ending up with a very expensive one that supports all new standards but still no sound from the TV. Have restarted, reinstalled both units, updated the software...no luck. This system has cost me a lot af money, what can I do ?? Please HELP
    Hi Ulbrandt, I am having the exact same problem that you are facing. I tried in my perspectif everything I could. I first tried on my own to solve the problem by going through the manuals, FAQ and forums, but it didn't solve the problem. Somehow it's not possible to select "HDMI ARC". After I experimented on my own I called the Philips helpdesk, because they didn't answer my email. After going through the exact same steps I did on my own, we checked the versions of my philips TV en HTS5563/12. There was an update avalaible for my TV en installed it. Unfortunately, the system stil didn't give the option "HDMI ARC". My philips TV is an: 42PFL4606H with version: TPM71E2.22 PQ version flash: PQV0.04 1111011 and my HTS5563/12 is version: 1.52.00. After I updated to the versions I mentioned above, I called the helpdesk ones more. The employee told me she couldn't do anything more for me and I should bring my system back to the store where I bought it... Then I found on google this forum about the exact same system I have and I hope someone has an solution for me or an philips employee that reads this thread. Please help me, I already spent a lot of money calling to the helpdesk. Updating to the latest version didn't do the trick

  13. #13
    New Member
    Points: 52, Level: 1
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Lj
    Posts
    1
    Points
    52
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello,

    I have read all posts but i still cannot hear sound on my hts. I have connected 40pfl8007 to philips hts6600 with hdmi. There is no sound, please help.

    Regards
    Aljaz

  14. #14
    New Member
    Points: 237, Level: 2
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 14.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience PointsTagger Second Class

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    The Netherlands
    Posts
    5
    Points
    237
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have a 37PFL6777 and a HTS5563 and i also can't get the TV audio via ARC en Easylink over the HTS5563. Also get tThe TV says "Amplifier" then "failed" and "TV Speakers on" message. Please advice. Just bought the TV en HTS.

Similar Topics

  1. "Lost" HDMI input
    By new_customer in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 4
    Last Post: 06-05-2012, 11:34 AM
  2. audio syncr lost preset at each restart
    By knasson in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 16
    Last Post: 12-05-2011, 06:49 AM
  3. Audio problem when changing input
    By Christ in forum TV: Software 2011 models
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2011, 03:17 PM
  4. HDMI with separate audio input
    By Kevin in forum TV: Connectivity
    Replies: 7
    Last Post: 06-06-2011, 04:44 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-17-2011, 02:43 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •