Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 766, Level: 7
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    6
    Points
    766
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Exclamation Fast switching between DVB-T and DVB-C?

    I just helped my parents with their Philips 6000-series TV.

    They had been watching the low quality analog channels provided by their DVB-T, but now they are going to get better quality digital DVB-C channels. So i installed the digital channels and swithed the TV to DVB-C.

    However, they will probably lack a few of their analog channels, that are provided via DVB-T, when using only DVB-C. Some of these channels they like to watch (golf etc).

    On the TV they used to have they could easily switch between analog and digital channels, with a simple switch on the remote.
    With Philips, this seems to be far from as inutitive... I could find no way to easily switch between DVB-C and DVB-T, without having to go deep into the configurations menues! This could be ok for me, but not for my parents who need a simple solution...

    Is there really no easy way??

    TV: 40PFL6606H with latest firmware as of today.

    Regards
    Last edited by Mattias; 01-16-2012 at 12:27 PM.

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 55,171, Level: 72
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 379
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,182
    Points
    55,171
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    DVB-T is also digital (Digital Video Broadcast - Terrestical)... ;-)

    Toengel@Alex

  3. #3
    Gold Member
    Points: 1,784, Level: 11
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    spain
    Posts
    286
    Points
    1,784
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Hi,

    Once you are in a channel list press the option key on your RC and then select analogue or digital and press ok....
    Donīt know if that is easy enough for your parents but might help.

    Bye

  4. #4
    New Member
    Points: 766, Level: 7
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    6
    Points
    766
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Lightbulb

    Hello, and thank you for the answers!

    Toengel, well... TV today is confusing even for me, so youīd imagine how it is for my parents... Anyway, since iīm now at home and the TV is at my parents i can not check, but the channels they were watching had poor quality. Afaik, they were on the DVB-T setting, and as soon as i changed to DVB-C there was a drastic improvement of the picture quality. So, i might have the technicalities wrong, maybe they had it set to an straight analogue/antenna input, but my question was if there was a way to switch between the two in an easy way.

    Pacman. Thank you! That was just the kind of "fast switch" i was after, i will check it out! Too bad i didnīt find it in the manual when i was over to my parents for the weekend. I have downloaded the manual now, to be able to give them support, but they live a 6hrs drive from here... You made my day, and my parents will be very happy to hear about this! All the best,

    Regards
    Last edited by Mattias; 01-16-2012 at 01:49 PM.

  5. #5
    New Member
    Points: 766, Level: 7
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    6
    Points
    766
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Pacman View Post
    Hi,

    Once you are in a channel list press the option key on your RC and then select analogue or digital and press ok....
    Donīt know if that is easy enough for your parents but might help.

    Bye
    Worked perfect! Now they can even see all channels, DVB-T and DVB-C by choosing to show all I think the TV may have been set to show all from the start, but after installing the new firmware i didnīt reinstall the DVB-T channels so they probably went missing in the channel list.

    Thanks again! I think i will help them set up their own favourites next
    Last edited by Mattias; 01-16-2012 at 03:11 PM.

Similar Topics

  1. dvb-t no reception
    By groenduiven in forum TV: Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-15-2011, 09:38 AM
  2. Watching DVB-S, when USB HDD recording DVB-T
    By radlat in forum TV: USB-recording
    Replies: 5
    Last Post: 11-15-2011, 06:25 AM
  3. No EPG in DVB-T
    By tomaszzz in forum Smart TV: IP-EPG, HbbTV, MHP
    Replies: 7
    Last Post: 10-10-2011, 03:36 PM
  4. DVB-T HD anyone?
    By petasis in forum TV: Installation
    Replies: 9
    Last Post: 06-17-2011, 09:44 PM
  5. Watch TV vs. DVB-S
    By upD8R in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 0
    Last Post: 05-31-2011, 01:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •