Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 37, Level: 1
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 51.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Points
    37
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Fidelio B5 connection problem

    Hello,

    I bought a fidelio b5 about a year ago.. It worked good for a few mounths but then it started to loose the source-conection back and forward with about five seconds between... So five seconds picture then it looses it and comes back in about five seconds and then it just continius like that.

    I went to the store were i bought it and they sent it to service but they didn't find anything wrong, and i had to pay for the service. But when i got it home again it worked! Up until 2 days ago when i plugged it out because of a thunderstorm, and when i plugged it back in again the problem was back!!

    Any solution? I have had it powerless for more than five minutes and plugged everything out but it didn't help

    I Have a projector 10 meters hdmi, and apple tv gen 4.. Have tried different hdmi cables shorter ones also but it doesn't solve it..
    Last edited by dahliin; 07-08-2017 at 06:28 AM.

  2. #2
    Administrator
    Points: 7,143, Level: 25
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 96.0%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive1 year registered5000 Experience Points
    Philips - Christoffer's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2,589
    Points
    7,143
    Level
    25
    Thanks
    33
    Thanked 68 Times in 68 Posts
    Rep Power
    10
    Hello dahliin,

    Welcome to the forum, it’s nice of you to join us here. How unfortunate to hear that there seem to be a connection issue. You did good by unplugging it during the thunderstorm, you never know what can happen.
    So to sum up the connection, you have Apple TV connected via an HDMI cable to HDMI IN (1 or 2) and the projector connected to the HDMI 1.4 (ARC), correct?
    Have you tried the connection with another projector or even better a TV, to see if the issue persists?
    Looking forward to hearing from you.
    Have a nice day.

    Kind regards,
    Philips - Christoffer

  3. #3
    New Member
    Points: 37, Level: 1
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 51.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Points
    37
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes it is connected like that..

    I think that i solved it today after trying everything.. different cables, tv, projector, factory settings... I think it was either the extensioncable or the power outlet that the projetor was plugged in to.. unfortunately the long hdmi-cable broke in the battle with everything so i cant really tell yet.. but it worked with a shorter one... will buy a new one tomorow!

  4. #4
    New Member
    Points: 37, Level: 1
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 51.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Points
    37
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes it is connected like that..

    I think that i solved it today after trying everything.. different cables, tv, projector, factory settings... I think it was either the extensioncable or the power outlet that the projetor was plugged in to.. unfortunately the long hdmi-cable broke in the battle with everything so i cant really tell yet.. but it worked with a shorter one... will buy a new one tomorow!

  5. #5
    New Member
    Points: 37, Level: 1
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 51.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Points
    37
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Not solved.. still the same.. but after the picture dissapeares the first time the soundbar switches from hdmi2 to PCM.. then it just starts flipping back and forward.... tried to plugg it in to 2 differents tvs, one worked good.. the other one not so good.. got picture right away but then it dissapered and didn't come back at all..

  6. #6
    Administrator
    Points: 7,143, Level: 25
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 96.0%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive1 year registered5000 Experience Points
    Philips - Christoffer's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2,589
    Points
    7,143
    Level
    25
    Thanks
    33
    Thanked 68 Times in 68 Posts
    Rep Power
    10
    Hello dahliin,

    Thanks for your replies and your efforts at home. Just to be sure, are you using high speed HDMI cables (1.4 or above)?
    It worked with one TV, but not with another? Do you happen to know what the difference between the TVs could be?
    Have a nice day.

    Kind regards,
    Philips - Christoffer

  7. #7
    New Member
    Points: 37, Level: 1
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 13
    Overall activity: 51.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    5
    Points
    37
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes i'm using high speed cables.. it workes on one old LG tv.. hd ready i think.. the other one is a scantic full hd.. think it is something wrong on the back of the speaker.. when i'm touching the cables the picture dissapears.. get green picture sometimes, purple sometimes and just blur sometimes.. :S

  8. #8
    Administrator
    Points: 7,143, Level: 25
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 96.0%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive1 year registered5000 Experience Points
    Philips - Christoffer's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2,589
    Points
    7,143
    Level
    25
    Thanks
    33
    Thanked 68 Times in 68 Posts
    Rep Power
    10
    Hi dahliin,

    Thanks for getting back to me with this info. Since it was working with the old LG TV, it indicates that nothing is wrong with the B5. However, there might be a compatibility issue with the projector and the other TV that you tried it with.
    If you believe that something is wrong on the back of the speaker, please feel free to contact my colleagues in your local support team, so that they can look into this with you.
    You can find their contact details here, choose your country, scroll down and click on Contact Philips.
    Let me know if you have any other questions. Have a great day.

    Kind regards,
    Philips – Christoffer

Similar Topics

  1. Fidelio B5 - Arc Connection Problems
    By Rillish1986 in forum Sound: Sound Hub (2.1 system)
    Replies: 6
    Last Post: 11-30-2016, 08:33 AM
  2. Fidelio E5 losing connection
    By Emiel in forum Sound: Immersive Sound (5.1 system)
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2016, 06:48 AM
  3. Fidelio E5 - bluetooth connection problem
    By Karen Lau in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 3
    Last Post: 11-02-2015, 10:16 AM
  4. fidelio p9 bluetooth connection
    By TudorD in forum Sound: Other Models
    Replies: 2
    Last Post: 08-27-2015, 01:39 PM
  5. Fidelio E5 bluetooth connection problem with Lenovo IdeaPad
    By LawAngTee in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 2
    Last Post: 08-03-2015, 10:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •