Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Diamond Member
    Points: 80,409, Level: 88
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 1,541
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengels Philips Blog
    Posts
    6,911
    Points
    80,409
    Level
    88
    Thanks
    205
    Thanked 315 Times in 279 Posts
    Rep Power
    14

    Thumbs up Experience thread - QM151E_0.10.80.3 for 8601 and 8901 (Android TV 6.0.1)

    Hi,

    a new firmware version 10.80.3 is available via the integrated update function of the following TVs:




    QM151E_R0.10.88.3 – Date: 2017/08/11
    :



    Official Changelog will be posted, when available.

    After upgrading your TV, it is necessary to perform a "cold start". This means that, after the TV is running again (after the update), shut down the TV, wait 5 minute (till all components are shut down), and unplug the TV from the mains (pull power cord) for 5 minutes before starting again.

    Updating and reinstalling will result in losing your recordings and settings.

    Toengel@Alex
    [i.a. 55POS901F/12] - [Firmware: NDA] - [DVB-S(2): FTA] - [Internet: O2/55 Mbit via LAN]

  2. #2
    New Member
    Points: 1,082, Level: 8
    Level completed: 66%, Points required for next Level: 68
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    4
    Points
    1,082
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I can confirm above. I couldn't believe my eyes when I noticed a software update yesterday through the internet. This is a nice summer present. I also bought the Nvidia Shield Pro box, works flawless.

  3. #3
    New Member
    Points: 23, Level: 1
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 27
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Italy
    Posts
    1
    Points
    23
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Horizontal lines appear especially in red, pink, and orange background after upgrade.
    (I get errors every time I try to upload a picture here to show you the problem).

    Avoid this upgrade until Philips fixes the problem. I hope a new version will come soon because I can't find a way to downgrade to the previous version.

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 80,409, Level: 88
    Level completed: 15%, Points required for next Level: 1,541
    Overall activity: 99.8%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengels Philips Blog
    Posts
    6,911
    Points
    80,409
    Level
    88
    Thanks
    205
    Thanked 315 Times in 279 Posts
    Rep Power
    14
    Hi,

    did you pull power cord for at least 5 minutes? Do the line appear always or only in a special scenario...

    Toengel@Alex
    [i.a. 55POS901F/12] - [Firmware: NDA] - [DVB-S(2): FTA] - [Internet: O2/55 Mbit via LAN]

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 951, Level: 8
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 199
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    18
    Points
    951
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi,

    HDR on Netflix is working.
    Including the update of YouTube my issue that 4k videos continuously needed to buffer is as well gone. 4k/24fps is running smooth.

    Issue noticed:
    -60fps on YouTube is not a stable picture they have significant motion issues. It's not only with 4K but as well lower resolution. good example:
    https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ
    -HDR on YouTube seems not to work as the TV doesn't indicate this like when you start HDR on Netflix.
    -Bright Pro menu still missing

    Regards, Ivo
    Last edited by IvoB67; 08-15-2017 at 07:28 PM. Reason: aditional info

  6. #6
    Silver Member
    Points: 2,081, Level: 12
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 69
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    63
    Points
    2,081
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    Just upgraded to android 6.0.1 on my 55PUS8601 and everthing seems to work fine. But there is one thing that is very annoying and that is that the upgrade change how the control works. The button on the remote you use in meny up and down, left, right does not work to overlook the channels anymore so you can see whats on every channel without changing the channel. I use it all the time and now it just simply changes the channel directly! Please give me a very good answer on Why thats change?? And its NOT the same thing to use the tv-guide

  7. #7
    Silver Member
    Points: 3,062, Level: 16
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 388
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    102
    Points
    3,062
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by IvoB67 View Post
    Hi,

    HDR on Netflix is working.
    Including the update of YouTube my issue that 4k videos continuously needed to buffer is as well gone. 4k/24fps is running smooth.

    Issue noticed:
    -60fps on YouTube is not a stable picture they have significant motion issues. It's not only with 4K but as well lower resolution. good example:
    https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ
    -HDR on YouTube seems not to work as the TV doesn't indicate this like when you start HDR on Netflix.
    -Bright Pro menu still missing

    Regards, Ivo

    Agreed that 60fps youTube is not working correctly. The picture freezes and stutters. This is probably down to the vp9 codec the TV is using. Nevertheless youTube is much better than it was now that 4K video plays without re buffering. The TV does not currently support YouTube HDR. I am not sure if this is in the plans or not.

    I spoke with Philips before about the Bright Pro menu and they said the new version of this is the HDR Upscaling menu feature. It does only have On and Off rather than different levels though.

  8. #8
    Silver Member
    Points: 3,062, Level: 16
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 388
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    102
    Points
    3,062
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by IvoB67 View Post
    Hi,

    HDR on Netflix is working.
    Including the update of YouTube my issue that 4k videos continuously needed to buffer is as well gone. 4k/24fps is running smooth.

    Issue noticed:
    -60fps on YouTube is not a stable picture they have significant motion issues. It's not only with 4K but as well lower resolution. good example:
    https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ
    -HDR on YouTube seems not to work as the TV doesn't indicate this like when you start HDR on Netflix.
    -Bright Pro menu still missing

    Regards, Ivo

    Agreed that 60fps youTube is not working correctly. The picture freezes and stutters. This is probably down to the vp9 codec the TV is using. Nevertheless youTube is much better than it was now that 4K video plays without re buffering. The TV does not currently support YouTube HDR. I am not sure if this is in the plans or not.

    I spoke with Philips before about the Bright Pro menu and they said the new version of this is the HDR Upscaling menu feature. It does only have On and Off rather than different levels though.

  9. #9
    Silver Member
    Points: 3,062, Level: 16
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 388
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience PointsVeteran

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    102
    Points
    3,062
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 9 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Stefanp View Post
    Just upgraded to android 6.0.1 on my 55PUS8601 and everthing seems to work fine. But there is one thing that is very annoying and that is that the upgrade change how the control works. The button on the remote you use in meny up and down, left, right does not work to overlook the channels anymore so you can see whats on every channel without changing the channel. I use it all the time and now it just simply changes the channel directly! Please give me a very good answer on Why thats change?? And its NOT the same thing to use the tv-guide
    I noticed this as well although it doesn't bother me much. There is one other way of getting just the "Now playing" which is to press the Input button and the + button to get the channel list which shows at a glance what is now on

  10. #10
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Dr.Pan View Post
    Horizontal lines appear especially in red, pink, and orange background after upgrade.
    (I get errors every time I try to upload a picture here to show you the problem).

    Avoid this upgrade until Philips fixes the problem. I hope a new version will come soon because I can't find a way to downgrade to the previous version.
    I am having a similar issue. In dark or black scenes, horizontal coloured lines flash across the screen. I can provide an example. Contrast seems different. The picture overall seems alot darker even with matching settings from before the update.

    I also don't understand what has happened to Game Mode. Why is it no longer it's own option? For some reason it is now a pre defined picture mode, which does not match my previous settings. This seems really silly, as before you could use any picture mode with game mode on or off, giving me flexibility when on my PS4. For example prior to the update I used Vivid, with game mode on, for gaming, and Movie, with game mode on, for Blu-ray. Now I am stuck to one option?

    I did the power cord restart thing, though I should note my TV hung in the logo after installing the update. I turned it off and it booted fine, ran through the android app update bit, and then I went ahead and did the power thing. Perhaps I should try an install again, is this possible without factory reset?

  11. #11
    New Member
    Points: 91, Level: 1
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 59
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered

    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    2
    Points
    91
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Dr.Pan View Post
    Horizontal lines appear especially in red, pink, and orange background after upgrade.
    (I get errors every time I try to upload a picture here to show you the problem).

    Avoid this upgrade until Philips fixes the problem. I hope a new version will come soon because I can't find a way to downgrade to the previous version.
    Afraid I am also having this same issue on my 65PUS8601, installed with advice as above, starting having the issue the next day. Hard reset solves it short term.

    Otherwise very pleased with the visual update and Netflix HDR many thanks. Please keep the updates coming!

  12. #12
    Moderator
    Points: 1,909, Level: 12
    Level completed: 20%, Points required for next Level: 241
    Overall activity: 99.4%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive3 months registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    219
    Points
    1,909
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    10
    Hello,

    I'm checking this with our Product Specialist. I will get back to you as soon as possible.
    Regards,
    Caroline
    Philips TV Forum Moderator

  13. #13
    Moderator
    Points: 1,909, Level: 12
    Level completed: 20%, Points required for next Level: 241
    Overall activity: 99.4%
    Achievements:
    New Achievement!Overdrive3 months registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    219
    Points
    1,909
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by SamDouthwaite View Post
    I am having a similar issue. In dark or black scenes, horizontal coloured lines flash across the screen. I can provide an example. Contrast seems different. The picture overall seems alot darker even with matching settings from before the update.

    I also don't understand what has happened to Game Mode. Why is it no longer it's own option? For some reason it is now a pre defined picture mode, which does not match my previous settings. This seems really silly, as before you could use any picture mode with game mode on or off, giving me flexibility when on my PS4. For example prior to the update I used Vivid, with game mode on, for gaming, and Movie, with game mode on, for Blu-ray. Now I am stuck to one option?

    I did the power cord restart thing, though I should note my TV hung in the logo after installing the update. I turned it off and it booted fine, ran through the android app update bit, and then I went ahead and did the power thing. Perhaps I should try an install again, is this possible without factory reset?
    Hello,
    I'm checking this with our Product Specialist. I will get back to you as soon as possible.
    Would you be able to send a picture in the private message, please?
    Regards,
    Caroline
    Philips TV Forum Moderator

  14. #14
    New Member
    Points: 83, Level: 1
    Level completed: 33%, Points required for next Level: 67
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    3
    Points
    83
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Netflix button on the remote works 50/50 after the upgrade.
    It seems that it is no longer possible to seek videos in media (videos from usb or dlna server) after the upgrade (before you could slide the progress bar to jump to a specific time of the video, know to do that you have to use fast forward, which is very annoying and takes ages).

  15. #15
    Bronze Member
    Points: 760, Level: 7
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 190
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    14
    Points
    760
    Level
    7
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi again,

    I just updated my 55pus8601 with the latest android FW (and executed the cold restart)

    I have a very unpleasant issue with Youtube: some videos don't display picture as it should, there's just the sound and a completely glitchy picture with horizontal lines, as if the video wasn't recognised by the software. It occurred on several videos, I never had this issue before with previous software.

    >> This seems to be due to the video CODEC, which I can see on youtube video options: AVC CODEC.

    Please could you guys try with this video as an example and tell me wether or note you have the same issue? >> https://www.youtube.com/watch?v=rq-YieiMpYY&t=157s

    Many thanks

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Topics

  1. Experience thread - QM151E_0.5.255.128 for 8601 and 8901
    By Philips - Mads in forum TV: Software 2016 models
    Replies: 38
    Last Post: 08-15-2017, 11:54 AM
  2. Experience thread - QM151E_0.5.255.216 for 8601 and 8901
    By masteroftheuniverse in forum TV: Software 2016 models
    Replies: 10
    Last Post: 05-22-2017, 06:52 PM
  3. Experience thread Experience thread - QM151E_0.5.177.6 for 8601 and 8901
    By Philips - Angélique in forum TV: Software 2015 models
    Replies: 10
    Last Post: 01-28-2017, 12:18 AM
  4. Technical feedback - QM151E_0.5.255.58 for 8601 and 8901
    By Philips - Mads in forum TV : Software 2016 models (feedback template)
    Replies: 6
    Last Post: 09-19-2016, 05:47 PM
  5. Experience thread - QM151E_0.5.255.58 for 8601 and 8901
    By Philips - Mads in forum TV: Software 2016 models
    Replies: 14
    Last Post: 09-03-2016, 10:21 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •