Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 483, Level: 5
    Level completed: 33%, Points required for next Level: 67
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    15
    Points
    483
    Level
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    First day problem with my 55PUS6482...(Is it the Hardware ?)

    Hi to all.
    I have an issue with my brand new 55PUS6482.

    Randomly (or so it seems) a horizontal band/line from the left edge of TV to the right, appears for a fragment of the second, but still very obvious and annoying.
    In close inspection it is consisted from short vertical lines of bright blueish color as |||||||||||||||||, close but not touching each other.
    It affects all aspects of the TV (Air channels, menus, static images or menus of apps, videos playing from an USB stick, etc. etc.) so that's why I am afraid that it might be a Hardware Issue.
    Its (vertical) thickness and its vertical position varies but when I pause a video or in a static menu or app it stays the same in thickness and position.
    The intervals between the episodes vary too. Sometimes I thing its many minutes, other times just a few seconds.

    I shot a few videos with the problem and here are 2 snapshots with the problem in 2 different occasions:
    The one is in an app where the line is relatively thin (still consisting of small vertical lines) and in the other is very thick during a pause in a USB video.

    Can anyone make out if this is a HARDWARE issue, so I need to contact the service or return it,
    OR it is something FIRMWARE related that it might get fixed in a future update
    OR something else like some sort of external interference etc.


    Here are the snapshots and Thank you In Advance.

    Jane




  2. #2
    Diamond Member
    Points: 86,352, Level: 91
    Level completed: 43%, Points required for next Level: 1,098
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengels Philips Blog
    Posts
    7,117
    Points
    86,352
    Level
    91
    Thanks
    208
    Thanked 361 Times in 316 Posts
    Rep Power
    15
    Hi,

    return the TV to the dealer!

    Toengel@Alex
    [i.a. 55POS901F/12] - [Firmware: NDA] - [DVB-S(2): FTA] - [Internet: O2/55 Mbit via LAN]

  3. The Following 2 Users Say Thank You to Toengel For This Useful Post:

    Jane6482 (11-15-2017),Luik (11-15-2017)

  4. #3
    Bronze Member
    Points: 483, Level: 5
    Level completed: 33%, Points required for next Level: 67
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    15
    Points
    483
    Level
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I reset the whole TV set and the problem is present even during the (blue screens) Installation, so it seems that I got a faulty TV.
    I will contact the dealer asap.

    Thanks

  5. #4
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Jane,

    I have very similar problem to the one on your first picture. Furthermore sound cuts out at that time. Was that the case with you as well?

    What was the solution? Has dealer replaced your TV?

  6. #5
    Bronze Member
    Points: 483, Level: 5
    Level completed: 33%, Points required for next Level: 67
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered250 Experience Points

    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    15
    Points
    483
    Level
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Greg_ View Post
    Hi Jane,

    I have very similar problem to the one on your first picture. Furthermore sound cuts out at that time. Was that the case with you as well?

    What was the solution? Has dealer replaced your TV?
    Yes, the dealer replaced the TV and I got the new one ...yesterday.
    So the whole process took almost ...2 months!

    Too soon to tell if it's OK, but so far it seems fine.
    We updated it to the latest firmware,
    Version: 001.002.171.000, Zip file, 1453.56 MB, Date published: 2017-12-11
    and we had a couple of Android crashes but I don't think there is a cause for alarm, since we were just trying apps from the store.

    I think Philips will update it soon to 7 or even 8, with Google Assistant.

    It's pity that series 6000 and 7000 don't have a built in microphone into the remote, and you have to use a smartphone for voice search.
    I wonder if it is possible to buy and use one from series 8000 (ebay has some relatively cheap).

    Any questions about the set, I will glad to answer.

Similar Topics

  1. [65pus9109_12] Problem with camera hardware
    By bear66 in forum TV Forum
    Replies: 6
    Last Post: 09-01-2016, 09:20 AM
  2. Hardware on my TV
    By kokpit in forum TV Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-25-2015, 06:01 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 10-06-2011, 09:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •