Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 53 of 53
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #46
    Bronze Member
    Points: 1,175, Level: 9
    Level completed: 13%, Points required for next Level: 175
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    12
    Points
    1,175
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Philips Spain says that they do not have any information about an R2 or R3 release for 49PUS7150/12, so they cannot do anything to repair my shitty TV.

    3 Times on SAT for nothing.

  2. #47
    Bronze Member
    Points: 1,049, Level: 8
    Level completed: 50%, Points required for next Level: 101
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    31
    Points
    1,049
    Level
    8
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    0
    Hi All,

    I have received the PUS7600/R3

    The twin tunner is no longer there, and the 3D does not work, just like Alex said.

    They also send me a shitty IR remote with keyboard. I am not able to pair back the PUS7600 remote.

    Now, let's mention the good stuff:

    The R3 platform used on PUS7600 is from PUS6501.

    There is Android 7.1.2 which is more snappy. Also, all the menus are changed, and you will no longer find the options where you were used to.

    The integrated media player is more evolved. 4K videos, mkv, work out of the box with the integrated player.

    Also, all the video works perfect now with KODI, the is absolutely NO stutter in 4K or any kind of media file used with KODI with natural motion enabled to the max. The interpolation is done to perfection.

    Until now the platform seem to be stable with no reboots. All programs work. Unfortunately, the gaming performance is more of the same. The 3D performance is not really improved.

    There is no input lag with the Xbox One S. The action is happening on screen at the same time I click on the gamepad button. It is instant. Also, by connecting the headphones I didn't notice any kind of sound delay. So, in conclusion, the input lag was caused by the Marvel chipset and internal components of the old motherboard.

    The YouTube now works in 4K, but not in 60 FPS, which is disappointing. There is no 60 FPS video on YouTube, all are working in 30 FPS.

    The ambilight has more effects now, you can set it to light up on music beats and other criteria. Very nice.

    You have the option to advance setup the video calibration in IFS profiles.

    The bad side remains the lack of 3D and dual tuner, as this was the reason I paid all this money to get this TV.

    I could have paid half to get the same TV with no 3D and dual tunner.

    So I think I will request a full refund as this can't continue any longer.

    Cheers,
    Vlad

  3. The Following User Says Thank You to MareleVlad For This Useful Post:

    Nikolay M. (01-15-2018)

  4. #48
    Bronze Member
    Points: 1,049, Level: 8
    Level completed: 50%, Points required for next Level: 101
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    31
    Points
    1,049
    Level
    8
    Thanks
    24
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by reylimo View Post
    Philips Spain says that they do not have any information about an R2 or R3 release for 49PUS7150/12, so they cannot do anything to repair my shitty TV.

    3 Times on SAT for nothing.
    I feel so bad I don't have 49PUS7150/12

    You get the upgrade to 2017 platform and Android 7.1.2, you keep your Passive 3D, and as a bonus, you have 3 sided ambilight, just like PUS7600.

    With the big advantage that you will keep the 3D functionality and also you have Passive 3D, much more easier on the eyes.

    I really wish I could get my hand on a 49PUS7150/12.

    You need to push this as they have a Phlips Service Note regarding the R2 upgrade for your platform.

    Good luck and I wish you can do it.

    I had to go back and request the old mainboard back on my PUS7600, as I can't live without 3D features and dual tuner. So stupid of them to not make a proper solution for PUS7600 also.

    Again, I wish I had 49PUS7150/12... Keep fighting and you will get the platform upgrade. Go and talk directly to an engineer.

    Cheers,
    Vlad

  5. #49
    New Member
    Points: 21, Level: 1
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 29
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2
    Points
    21
    Level
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    I have 55PUK7100 and I was following every official update released.

    I just sent my TV to the service because of these reasons:
    - cannot show 4K channels
    - 4K HDMI resources show different tone of colors for left and right half of screen
    - after using a streaming app, TV can't return to any video source. It only shows TV UI(like channel info, HDMI name) but no video at all

    Today service called and told me they installed a new software and everything is fixed. They will deliver it tomorrow. My question is:
    how can I check what FW version they installed or if they install anything new at all?
    is there a R2 or R3 of PUK7100, how can I check mine?

    Thanks,
    Gokhan
    Last edited by Gokhanca; 01-16-2018 at 06:40 PM. Reason: my message not showing up, so i tried empty test message

  6. #50
    Diamond Member
    Points: 83,512, Level: 89
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 238
    Overall activity: 18.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengels Philips Blog
    Posts
    7,003
    Points
    83,512
    Level
    89
    Thanks
    205
    Thanked 339 Times in 298 Posts
    Rep Power
    15
    Hi,

    press 123654 in TV mode... there you will see on page 1 your TV model and on page 2 the installed software version...

    Toengel@Alex
    [i.a. 55POS901F/12] - [Firmware: NDA] - [DVB-S(2): FTA] - [Internet: O2/55 Mbit via LAN]

  7. The Following User Says Thank You to Toengel For This Useful Post:

    Gokhanca (Today)

  8. #51
    New Member
    Points: 21, Level: 1
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 29
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2
    Points
    21
    Level
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    if I understand correctly, TV model should have /R2 or R3 at the end if they put in a new board? is that valid for PUK7100?

  9. #52
    Diamond Member
    Points: 83,512, Level: 89
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 238
    Overall activity: 18.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengels Philips Blog
    Posts
    7,003
    Points
    83,512
    Level
    89
    Thanks
    205
    Thanked 339 Times in 298 Posts
    Rep Power
    15
    Hi,

    correct, if you have a new mainboard (from 6401) your model number will change from xxPUX7xx0/12 into xxPUS7xx0/RX

    Toengel@Alex
    [i.a. 55POS901F/12] - [Firmware: NDA] - [DVB-S(2): FTA] - [Internet: O2/55 Mbit via LAN]

  10. The Following User Says Thank You to Toengel For This Useful Post:

    Gokhanca (Today)

  11. #53
    Silver Member
    Points: 1,322, Level: 9
    Level completed: 86%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!Tagger Second Class1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Finland
    Posts
    88
    Points
    1,322
    Level
    9
    Thanks
    3
    Thanked 12 Times in 9 Posts
    Rep Power
    2
    Tried 2 sets of different Bluetooth speakers. JBL Flip 4 and Steljes Audio NS3. No luck with either one. TV is Philips 48PUS7600.

    1- With JBL there was a very significant delay, the adjustments in tv were not able to make it work, sound always late, even with max (min) settings. -60 ms

    2- With Steljes Audio NS3 the volume was really low. Both TV and Steljes audio were put to max, still sound level only on normal listening level, very unpractical, if you change source then it comes out very loud.

    Experiences anyone with bluetooth loudspeakers?

Similar Topics

  1. 7000 series Experience thread - QV151E_R0.5.38.213 for 71X0, 7600 and 8700
    By ovsonka in forum TV: Software 2015 models
    Replies: 119
    Last Post: Today, 06:03 PM
  2. Technical feedback - QV151E_R0.5.38.213 for 71X0, 7600 and 8700
    By iznogud123 in forum TV: Software 2015 models (feedback template)
    Replies: 0
    Last Post: 08-27-2017, 10:09 PM
  3. Experience thread Experience thread - QV151E_R0.5.38.204 for 71X0, 7600 and 8700
    By Toengel in forum TV: Software 2015 models
    Replies: 148
    Last Post: 08-21-2017, 02:07 PM
  4. Technical feedback - QV151E_R0.5.38.150 for 71X0, 7600 and 8700
    By Philips - Mads in forum TV: Software 2015 models (feedback template)
    Replies: 15
    Last Post: 02-06-2017, 03:50 PM
  5. Technical feedback - QV151E_R0.5.38.93 for 71X0, 7600 and 8700
    By Philips - Mads in forum TV: Software 2015 models (feedback template)
    Replies: 13
    Last Post: 11-06-2016, 09:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •