Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 690, Level: 6
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    690
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    My router has these "timeouts"

    Hello,

    I have a PhilipsSNB5600 router and we just secured it with a password. We keep getting this problem.... Everytime i'm talking with my friends over skype it randomly drops the call and i can see that skype try to log me in again. Kinda the same problem happens when im playing on my ps3 over PSN. I'm playing an online game, and after approx. 15 minutes, it logs me out of playstation network. it it very frustrating and i looked at some forums and tried to do what they said. So i typed "ping yahoo.com -t" into the command promt and i could see that it had a timeout getting the content once in a while... how do i fix this/can i fix this? (im not a technology pro, so please answer with "regular" words

    sometimes it works if i plug in a LAN cable but usually not

    To connect to my router i have a usb modem in my computer, but im pretty sure that it has nothing to do with the problem.

    Please help me, it is freaking me out!

    -Whenever it times out, i lose internet and a second after it back on, resulting my skype, and playstation network to log me out and i have to log in again... Manually!

  2. #2
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Dear Zahaki12,

    are you sure that your telephone company is innocent?

    Seems to be something that was happening to me in the past (not with a Philips product but however a router).

    In that case the line was falling randomly. I've called the telephone company and asked for a check. There were line's issues.


    Their technician has solved the problem: he has re-aligned the line's parameters.

    Try to verify it and let us know.

    Regards

  3. #3
    New Member
    Points: 690, Level: 6
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    690
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Nettle View Post
    Dear Zahaki12,

    are you sure that your telephone company is innocent?

    Seems to be something that was happening to me in the past (not with a Philips product but however a router).

    In that case the line was falling randomly. I've called the telephone company and asked for a check. There were line's issues.


    Their technician has solved the problem: he has re-aligned the line's parameters.

    Try to verify it and let us know.

    Regards

    -I will do that asap, but what should i ask them specific?

  4. #4
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Try to explain them that the internet connection someties falls.

    They can check your line's quality easily directly by their terminal.

    Regards

  5. #5
    New Member
    Points: 690, Level: 6
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    690
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Nettle View Post
    Try to explain them that the internet connection someties falls.

    They can check your line's quality easily directly by their terminal.

    Regards


    I've just found out that if i plug in a LAN cable my internet doesn't drop, so it's a problem with the wireless connection

  6. #6
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    This is interesting: at the end is not related to the line's quality.

    Have you tried to bring your router to the nearest Philips Technical Center of your area and collect their opinion?

    Try and let us know.

    Regards

  7. #7
    New Member
    Points: 690, Level: 6
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    4
    Points
    690
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Nettle View Post
    This is interesting: at the end is not related to the line's quality.

    Have you tried to bring your router to the nearest Philips Technical Center of your area and collect their opinion?

    Try and let us know.

    Regards

    umm.. Philip doesn't have any "street shop" but only online shops

  8. #8
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    You should search for the Philips Technical Support Center (Repairs, Assistance, etc...).

    In your region/province it exists for sure.

    Regards

  9. #9
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4

Similar Topics

  1. Replies: 177
    Last Post: 03-31-2014, 09:45 AM
  2. NP1100/12 says "Tracks failed to play. Playback Error"
    By ProToolsKaiser in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 5
    Last Post: 02-26-2012, 04:02 PM
  3. Philips Bluray 2700/12 "Video Resolution Not Supported"
    By chillock in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 1
    Last Post: 10-25-2011, 02:43 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 05-20-2011, 09:43 AM
  5. net server status: NetTV Service Portal "warning"
    By ptb in forum Smart TV: Server Status and Maintenance Messages
    Replies: 1
    Last Post: 03-06-2011, 06:54 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •