Results 1 to 11 of 11
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    The Tv won't recognize HDD as valid for formatting

    Hi,
    I have a 46PFL6626T Tv which Works great, it has softwarepack: 000.014.098.000
    My issue is that the tv doesn't accept the HDD I attempt to use as USB recording devices.

    I've used IDE drives with adapter using separate power supply. They Work fine playing back files, but the TV refuses to format them for use of recording.
    I've tried a Maxtor 320GB ATA/HDD. I've formatted it to FAT32 and tried both master and slave jumping, but I always get the message that the hard disk can't be used when it's about to be formatted by the TV.
    I also tried a Maxtor 160GB PATA133HDD, a Maxtor 300GB PATA133 HDD, and a 16GB USB stick but none work.
    Can anyone please help me?

    Btw the exact message is Formatting failed. This type of hard drive cannot be used. Use another type of
    USB hard drive


    Best regards Jakob
    Last edited by Jakob; 05-24-2012 at 02:12 PM. Reason: Wanted to add more exact message

  2. #2
    Gold Member
    Points: 1,885, Level: 12
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 265
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Germany
    Posts
    276
    Points
    1,885
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Hey Jakob; you need more! than 32GB of free space to be able to record (no matter if timeshift or "normal" record) so you need at least a 64GB stick or HDD but also you need more than 30MBits of writing speed.
    Some users in this forum got it working with USB 3.0 USB Sticks (64GB Versions)

  3. #3
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks Tom, as you can see on the HDD specs, the harddisks have more than 300GB free memory and the write speed exeeds by far the requirements (133MBits), but still they are not accepted by the tv, which asks for a different type of HDD

  4. #4
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Jakob View Post
    Thanks Tom, as you can see on the HDD specs, the harddisks have more than 300GB free memory and the write speed exeeds by far the requirements (133MBits), but still they are not accepted by the tv, which asks for a different type of HDD

    Hi Jakob.

    I would advice you to contact your local costumer care support.

    contact Page Denmark

    Best regards Benedickte
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Benedickte View Post
    Hi Jakob.

    I would advice you to contact your local costumer care support.

    contact Page Denmark

    Best regards Benedickte
    Hi Benedickte,
    I already contacted them. They were unfortunately a bit inknowledgable in this area and couldn't help me. Perhaps only the firmware programmer has the neccesary know how

  6. #6
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Jakob View Post
    Hi Benedickte,
    I already contacted them. They were unfortunately a bit inknowledgable in this area and couldn't help me. Perhaps only the firmware programmer has the neccesary know how
    Hi Jakob.

    I can see you have formatted the HDD's with FAT32, have you tried with NTFS?

    Also is these HDD's internal or external HDD's?


    Benedickte
    Forum Mod

  7. #7
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for responding,
    yes, I tried both FAT, exFAT and NTFS with the same result. The disks can easily be used to Watch Pictures or movies with, but not as recording devices.

    They are disks originally used inside pc's but put in an external HDD box and Thus connected.

  8. #8
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Jakob View Post
    Thanks for responding,
    yes, I tried both FAT, exFAT and NTFS with the same result. The disks can easily be used to Watch Pictures or movies with, but not as recording devices.

    They are disks originally used inside pc's but put in an external HDD box and Thus connected.
    Afternoon Jakob.

    Thank you for the quick answer and the information.

    What type of external cases are you using (type, model) and what HDD do you have (type/model) in each case?

    Benedickte
    Forum Mod

  9. #9
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi again, you can see the HDD models in the original post, the case is a mobile disk external data storage, model no. : HD-337-U2 (it also says Chronos on the box)

    Thanks :-)
    Jakob

  10. #10
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Jakob View Post
    Hi again, you can see the HDD models in the original post, the case is a mobile disk external data storage, model no. : HD-337-U2 (it also says Chronos on the box)

    Thanks :-)
    Jakob
    Good afternoon Jakob.

    Not sure if this case has USB 2.0 or better and if the case is capable to do the reading spead of 30MBps. This is all up to the chip in the case and not the HDD inside the case itself.

    edit: I found this on the specsifications on this case: Supports transfer rate of High speed 480mbps (USB 2.0) full speed, 12 mbps(USB 1.1)or low speed mode
    This means that if it's set on low speed mode or using an 1.1 usb it will not be able to hit the requirements for the TV. This can support up to 480MBps, but doesn't mean it is set to do high speed USB 2.0.

    Benedickte
    Last edited by Philips - Benedickte; 06-15-2012 at 02:56 PM. Reason: Addeing info.
    Forum Mod

  11. #11
    New Member
    Points: 517, Level: 5
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 33
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    Slangerup Denmark
    Posts
    7
    Points
    517
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Benedickte,
    Super job you did, you were absolutely right. I changed the external box and voila it worked like a charm I noticed that the connection cables in the two boxes were different.

    Thanks a lot for your effort its lovely to get competent help!

    Cheers
    Jakob

Similar Topics

  1. TV doesn't recognize usb disk
    By marcobjorge in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2012, 04:47 PM
  2. TV does not recognize BDP9500
    By doc_gk in forum Blu-ray: BDP9000 Series
    Replies: 2
    Last Post: 02-09-2012, 08:06 PM
  3. BDP9500 12 does not recognize my HDD
    By bszattila in forum Blu-ray: BDP9000 Series
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2012, 09:22 AM
  4. Formatting error
    By dirk7666 in forum TV: USB-recording
    Replies: 2
    Last Post: 01-21-2012, 03:52 PM
  5. When switching on TV does not recognize used input
    By Stefan75 in forum TV: User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 09:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •