Results 1 to 3 of 3
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 644, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 106
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    2
    Points
    644
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Playback issue encoded videofiles no sound

    Hi my name is Joost Kempenaars from the Netherlands and I am new to this forum. I have recently bought a 32PFL6606/H12 and this is connected via a cable to my router and NAS (Synology DS212). I have encoded some Disney dvd's with Handbrake and tried to play them from my NAS on my tv. Unfortunately there is no sound. I have checked the specifications and the tv should be able to read AAC and AC3 from MP4 and MKV containers. The image is ok. Any ideas what could be wrong? I have encoded using the following settings in Handbrake:
    Normal profile, H264 with FPS Same as Source (as well as 23.976) and encoded the original AC3 stream with: AAC (faac), AC3 passthru and Auto Passthru. Same result over and over, no sound on my tv. The files plays ok on my laptop with VLC.
    On of the reasons I use the normal profile is the speed of encoding (with RF=22 I still get a decent picture)...
    Thanks for your help

  2. #2
    Moderator
    Points: 27,317, Level: 50
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 233
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!VeteranOverdrive25000 Experience Points
    Philips - Thomas's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,120
    Points
    27,317
    Level
    50
    Thanks
    13
    Thanked 61 Times in 52 Posts
    Rep Power
    10
    Hi

    please use the tool "mediainfo" to analyze the Files and post the report in here.

    Regards
    Thomas

  3. #3
    New Member
    Points: 644, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 106
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    2
    Points
    644
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Thomas,

    I have found the issue. The problem occured when playing m4v files with 2 audiostreams. I have re-encoded with only one audiostream in AAC and the files do now play on tv. Is this something that will be addressed in the future? So that the tv will be able to stream m4v files with two audio streams (e.g. English and in my case Dutch stream)?

    Thanks,

    Joost

Similar Topics

  1. FLAC playback issue
    By kwetal in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 5
    Last Post: 04-20-2012, 11:54 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 01-12-2012, 10:13 AM
  3. sound issue (42pfl7606h)
    By tovalb in forum TV: Software 2013 models and older
    Replies: 9
    Last Post: 09-16-2011, 06:14 AM
  4. HTS9221 MKV Playback issue
    By mboesch in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2011, 09:45 PM
  5. BDP3100/12 No sound on MKV playback
    By Russell in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2011, 05:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •