Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 42
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 770, Level: 7
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 180
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    3
    Points
    770
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    DS9800 becomes unavailable for airplay time after time

    I have a problem with DS9800 airplay speakers.
    The speakers randomly become unavailable for airplay streaming, although it remains on and available in airplay menu of iPad. If I try to send the streaming signal to the speakers the playback just stops.
    All other functions continue to operate: device is visible on the wi-fi network, I can play music through aux connection, indicator shows that the unit is on.

    Usually this happens after a few hours of being idle, but there's no rule. Sometimes it happens overnight, sometimes it does not.

    The wifi network is fine, my B&W zeppelin air doesn't have such problem.

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 806, Level: 7
    Level completed: 28%, Points required for next Level: 144
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    500 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    10
    Points
    806
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Same problem

    I just want to say that I have the exact same problem. Everything works fine except for the AirPlay streaming from iTunes or iOS.

    Using a third party utility built for AirPlay (AirFoil) which provides an actual error message instead of Apple iTunes' odd error-numbers I managed to see that the AirPlay streaming server (which lives inside of the speaker) simply crashed and returned a 500 Internal Server Error.

    I have two sets of speakers, and they both have the same problem. The one which is also connected through a mini-jack wire to my TV does it more often than the one which stands single - but they both have the problem if they are allowed to stand idle for about 24-48 hours.

    I am waiting for a firmware fix from Philips. Without any access to logs on the unit it is impossible to diagnose this further.

    Philips, feel free to contact me for details. I tried contacting you through the customer chat but was dismissed.

    Model: DS9800W/10 (two sets, both have same problem)
    Firmware: 3.8.79.1001

    Both are connected to a Apple Airport Extreme Base station (I have tried to connect to my other wireless router supplied by my ISP and the problem persists)
    Last edited by rby; 03-03-2012 at 08:22 AM. Reason: Updated with firmware etc.

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 806, Level: 7
    Level completed: 28%, Points required for next Level: 144
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    500 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    10
    Points
    806
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I wanted to update this thread as yesterday Philips released a new firmware (3.8.88.3700) for DS9800W.

    The firmware does indeed address the problem of this thread. It seems that the firmware operates as some sort of patch. If the internal software that lives inside of the speaker is made aware that the AirPlay server has crashed it is restarted in a few seconds.

    Therefore, when trying to establish contact through for instance iTunes it will still produce an error - but if one retries immediately afterwards it works as intended.

    All in all a good temporary fix. Hoping though that the next version of the firmware will address the acutal problem so that retrying will not be needed.

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 1,524, Level: 10
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 26
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    15
    Points
    1,524
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi there - I've got the same problem. Firmware is 3.8.79.1001, which according to the Philips UK site is the latest version. I found changing the IP address from the standard 192.168.1.1 has improved things somewhat but I can still crash the speakers if I skip through too many songs in a row.
    Where do I get firmware 3.8.88.3700 from? Its not available on the UK site. Thanks, Dave

  5. #5
    New Member
    Points: 770, Level: 7
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 180
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    3
    Points
    770
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Check out here:
    http://www.usa.philips.com/c/audio-s.../en/?t=support

    I just updated the software, will post the result in a few days.

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 1,524, Level: 10
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 26
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    15
    Points
    1,524
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ahh...this looks promising. I wonder why it's not the same across all the Philips sites.

  7. #7
    New Member
    Points: 599, Level: 6
    Level completed: 25%, Points required for next Level: 151
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    athens/greece
    Posts
    2
    Points
    599
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down I am from GREECE and i have the same problem !!!

    I am from GREECE and i have the same problem, even after the upload of the latest version V3.8.88.3700 .I have this problem with ipad2, iPhone4, iphone4s, and my latest i mac. It starts playing music with airplay for some seconds or minutes and then stops.
    THE APDATE HASN'T FIXED ANYTHING YET !!!

  8. #8
    Moderator
    Points: 9,818, Level: 29
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 132
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,818
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    Please be noted that the firmware version V3.8.88.3700 is catered for US consumers only as they have different router settings with that of Europe consumers. Please avoid using this US version firmware. We are now looking into firmware solution for Europe versions. Please bear with us some time for this. Meanwhile, please try upgrade your iphones & iPads to iOS5.1 for further testing. We have been testing the compatability of iOS5.1 and the testing report shows that DS9800 works well on iOS5.1.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 1,524, Level: 10
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 26
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    15
    Points
    1,524
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'm running iOS 5.1 and I will admit that it's better but it's not fixed. It still looses connection and AirPlay just stops broadcasting. It's interesting that it doesn't appear as a connected device when looking at the advanced settings on the router. I use WI-FI / AirPlay on the following devices without problem:
    Apple iMac
    Apple TV
    Apple iPad (1st and 3rd Generation)
    Apple iPhone 4
    XBox360
    Panasonic Blu-Ray
    HP Photosmart Plus Printer

    None of these devices have had problems and all show-up as listed devices on the BT Home Hub3 router. For some reason the Philips DS9800W/10 speakers really struggle.

  10. #10
    New Member
    Points: 599, Level: 6
    Level completed: 25%, Points required for next Level: 151
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    athens/greece
    Posts
    2
    Points
    599
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    THE PROBLEM HAS NOT FIXED EVEN WITH iOS5.1 UPGRATE !!!
    I HAVE ALSO PROBLEM WITH THE UPLOAD OF VERSION v3.8.79.1001. WHEN I CHOOSE THE APPROPRIATE FILE AND PUSH THE BUTTON FOR UPLOADING NOTHING HAPENS ON MY LATEST iMAC!!!
    PLEASE FIX THE PROBLEMS A.S.A.P. WE ARE VERY DISAPPOINTED !!!

  11. #11
    Moderator
    Points: 9,818, Level: 29
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 132
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,818
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    We have reported your issue here to our development team. Please bear with us for some time to look into this. We will update you as soon as we have more information from the team.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  12. #12
    Moderator
    Points: 9,818, Level: 29
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 132
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,818
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    Software engineer advised that this may be router compatability issue if all your iOS devices have problem with DS9800W. Could you please provide more info on your router so that we can continue with our investigation?

    Kind rgeards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 1,524, Level: 10
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 26
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    15
    Points
    1,524
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'm using a BT Home Hub 3. All other devices work (most not as expensive) work perfectly well.

  14. #14
    Moderator
    Points: 9,818, Level: 29
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 132
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,818
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear users,

    Thanks for giving the router info to us. However, we would like to understand more on the setup of your router. Appreciate if you can give us a bit more information.

    Also, I would like to inform you that firmware v3.8.88.1000 has been released for DS9800W. Please find and download the firmware at http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software .

    With thanks & regards,
    Phillips Moderation Team
    Forum Mod

  15. #15
    Bronze Member
    Points: 1,524, Level: 10
    Level completed: 87%, Points required for next Level: 26
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    15
    Points
    1,524
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Now I don't seem to be able to update my firmware. I click on Update Firmware from the landing page but it just times out and the light on the back of speaker goes red.

    I've watched the Philips demo video on updating the firmware but despite trying to do the update on both Win7 machine and a Mac, I don't seem to be able to apply the update.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Topics

  1. Device discovery time
    By smart in forum Apps: SimplyShare & TV Remote Control Apps
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-2013, 09:49 PM
  2. Philips Songbird Crashes Every time
    By DarkSider23 in forum Sound: GoGear SA2-series (2010)
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2012, 06:05 PM
  3. WiFi disconnected from time to time
    By chingy in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 1
    Last Post: 01-05-2012, 03:15 PM
  4. HDMI connects every other time
    By hipogrito in forum TV: Connectivity
    Replies: 3
    Last Post: 10-30-2011, 01:52 AM
  5. crashes every time
    By meeeder in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2011, 01:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •