Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Platinum Member
    Points: 8,349, Level: 27
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 401
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1 year registered5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Germany
    Posts
    590
    Points
    8,349
    Level
    27
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4

    IP-EPG: Speed improvement with increased usage?

    Hello,

    I read the message: "The IP-EPG is solved. The more frequent you use it, the faster and better the performance gets."

    I would be interested in the performance increase by frequent usage. Was there some caching implemented on EPG servers? Was the website improved to allow better caching in the net? Is the caching on the TV improved?
    What gives the speed increase when it is used more often?

    Can you give a glimpse on that? I'm interested in the technical aspects.

    Any other ideas, what might have been done?

    Thanks and Greets

  2. #2
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    163
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by smart View Post
    Hello,

    I read the message: "The IP-EPG is solved. The more frequent you use it, the faster and better the performance gets."

    I would be interested in the performance increase by frequent usage. Was there some caching implemented on EPG servers? Was the website improved to allow better caching in the net? Is the caching on the TV improved?
    What gives the speed increase when it is used more often?

    Can you give a glimpse on that? I'm interested in the technical aspects.

    Any other ideas, what might have been done?

    Thanks and Greets
    I was also triggered by this message.
    I do not expect caching in the TV is improved. Shouldn't that require new TV Firmware?

    Hopefully the servers can deal with all the traffic this message causes!
    Or we will soon see the message: 'server too busy'

    Niels

  3. #3
    Moderator
    Points: 30,870, Level: 54
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 1,080
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!25000 Experience Points
    Philips - Mark's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    423
    Points
    30,870
    Level
    54
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    10

    Thumbs up

    At frequent use, (> once a week), the TV will always automatically load the first 3 pages with IP-EPG program data in the background when the TV is active. It will keep the pages standby and up to date.
    This will give you fast access to the IP-EPG.
    Forum Mod

  4. #4
    Silver Member
    Points: 1,962, Level: 12
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Madrid
    Posts
    52
    Points
    1,962
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    Great improvement !! Now i can see faster than ever this sentences : No imformation and Search the channel. Wow!

  5. #5
    Platinum Member
    Points: 8,349, Level: 27
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 401
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1 year registered5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Germany
    Posts
    590
    Points
    8,349
    Level
    27
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    I just used the EPG, maybe it was a really low load time, but the speed to navigate between the pages was amazing. This is really a good improvement. EPG is much more fluent and speedy.
    So there is kind of caching enabled on the TV.

  6. #6
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No improvement in the Netherlands. info of 90% of the channels is still not there. Loads of channels are not available or incorrect. When is this solved ?????????????????

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 676, Level: 6
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 74
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    12
    Points
    676
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    caching on recording

    Quote Originally Posted by Philips - Mark View Post
    At frequent use, (> once a week), the TV will always automatically load the first 3 pages with IP-EPG program data in the background when the TV is active. It will keep the pages standby and up to date.
    This will give you fast access to the IP-EPG.
    What means "TV is active"? Live viewing TV or is "TV active" also during recording. For example during a 3 week holiday you will do a recording lets say once a week. Is there an improvement of the recording function with the new cache-function?

  8. #8
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    163
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Erikrijnders View Post
    No improvement in the Netherlands. info of 90% of the channels is still not there. Loads of channels are not available or incorrect. When is this solved ?????????????????
    Erik, are you sure? I am in the Netherlands too and my IPG shows information for NL 1 to 3, RTL 4, 5, 7, SBS 6, Net 5, etc. No problems at the moment.

    I am not completely convinced about the speed improvement due to caching.
    The first time I started the EPG today it took quite some time, but later it is faster.

    Niels

  9. #9
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Erik, are you sure? I am in the Netherlands too and my IPG shows information for NL 1 to 3, RTL 4, 5, 7, SBS 6, Net 5, etc. No problems at the moment.

    I am not completely convinced about the speed improvement due to caching.
    The first time I started the EPG today it took quite some time, but later it is faster.

    Niels
    Well what about the following channels:
    RTL Lounge
    RTL Crime
    Eredivisie Live 1, 2, 3 and 4
    Film 1 Premiere (Dutch version)
    Film 1 Series (Duch version)
    Film 1 Action (Dutch version)
    Film 1 Sundance (Dutch version)
    HBO-channels (Dutch version)
    TV OOST
    TV Gelderland
    101TV
    Best24
    Cultura
    Zappelin24
    Geschiedenis24
    HollandDoc24
    13th Street (Dutch version)
    SciFy Universal (Dutch version)
    Foxlive HD (Dutch version)
    PebbleTV
    Animal Planet AND TLC (Dutch Version)
    Nickelodeon (Dutch version)
    Comedy Central (Dutch version)
    Comedy Central Family (Dutch version)
    OUTTV
    BravaNL
    Nick Toons
    JimJam (Dutch version)
    TV538
    192TV
    Sport 1 Channels (Dutch)

    Where are the channels and the program info ????
    So indeed 90% of te channels and the info of those channels are not there
    Last edited by Erikrijnders; 03-02-2012 at 08:22 PM.

  10. #10
    Silver Member
    Points: 3,405, Level: 16
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 45
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    163
    Points
    3,405
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Erik, you must have a lot of free time to watch all these channels

    I guess you are right that all this channel is not available, but:
    1) I doubt Philips is able to arrange this, since they provide the EPG, not the content
    2) Far over 90% of the customers that buy a Philips TV with EPG are satisfied with the current content (people I know do not even use it, or only use it for about 10 channels (NL 1/2/3 RTL 4/5/7, etc)

    Niels

  11. #11
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Erik, you must have a lot of free time to watch all these channels

    I guess you are right that all this channel is not available, but:
    1) I doubt Philips is able to arrange this, since they provide the EPG, not the content
    2) Far over 90% of the customers that buy a Philips TV with EPG are satisfied with the current content (people I know do not even use it, or only use it for about 10 channels (NL 1/2/3 RTL 4/5/7, etc)

    Niels
    I donot agree with you. When you service an EPG it must be complete.

  12. #12
    Silver Member
    Points: 1,962, Level: 12
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Madrid
    Posts
    52
    Points
    1,962
    Level
    12
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by Erikrijnders View Post
    I donot agree with you. When you service an EPG it must be complete.
    I agree with you Erik. My TV is Philips, and the EPG is Philips, I don´t blame to third parts.
    And, Niels, I am also a rare user that likes to have information about the all the channels broadcast. We are four people at home with very diferent likes. The ten percent of info is not enough for us

  13. #13
    New Member
    Points: 660, Level: 6
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 90
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6
    Points
    660
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Erik, Miro same annoying problem here.
    Niels, I don't care if 90% of the users only watch 10% of the channels.

    I bought a Philips tv with Philips EPG, so i expect this to work properly.
    The IP-EPG system is useless with only 10% info on all channels available.

    So Philips, get your act together and solve this problem, please.
    Last edited by Sundancer; 03-03-2012 at 11:40 AM.

  14. #14
    Platinum Member
    Points: 8,349, Level: 27
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 401
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    1 year registered5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Germany
    Posts
    590
    Points
    8,349
    Level
    27
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    Hello,

    I have opened this thread to discuss and talk about the announced speed improvement, the user experience with that changed behaviour and applied technical insides.

    I can fully understand, that many people might be annoyed, if the IP-EPG content is missing on their end. But I don't think, you all should spam every thread with that problem. I'm asking me, why I read so many posts on that missing content again in a thread who has a completely different dedication.

    So please, if there is content missing on your side in the IP-EPG: Open a thread for that topic and issue in case there is none open until now. Use the threads dedicated to that topic and keep posting there.

    In case you want to post regarding the speed improvement, please feel free to do so!

    To make it short: Back to topic!

    Greets

  15. #15
    DerShortyy
    Guest
    Hi smart,
    i can not confirm speed improvement of the IP-EPG. Maybe its related to the speed of my internet connection ( only 6 Mbit/s)

Similar Topics

  1. Spanish IP-EPG
    By miguellopez154 in forum Smart TV: IP-EPG Program Guide, HbbTV, MHP
    Replies: 11
    Last Post: 09-25-2012, 11:04 AM
  2. IP-EPG usability (speed, font size, UI)
    By matthias in forum Smart TV: IP-EPG Program Guide, HbbTV, MHP
    Replies: 13
    Last Post: 03-12-2012, 11:21 AM
  3. New Program Guide! (IP-EPG).
    By Philips in forum Smart TV: IP-EPG Program Guide, HbbTV, MHP
    Replies: 151
    Last Post: 01-08-2012, 01:41 PM
  4. New guide IP-EPG Not on my TV!!
    By Erikrijnders in forum Smart TV: IP-EPG Program Guide, HbbTV, MHP
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2011, 05:01 PM
  5. Who is responsible for IP-EPG by TVTV?
    By Toengel in forum Smart TV: IP-EPG Program Guide, HbbTV, MHP
    Replies: 5
    Last Post: 02-16-2011, 05:01 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •