Results 1 to 6 of 6
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 659, Level: 6
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    4
    Points
    659
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    HDMI-ARC doesn't work on 47pfl7696 with HTS9520

    Hi Everyone,

    Since a few weeks a proud owner of above combo (47pfl7696 with HTS 9520).

    Everything works fine but a have a problem with getting the TV-sound to work over the HTS speakers.

    I have connected it with a HDMI cable (no. 1 for ARC).

    Every setting with respect to easylink / CEC is on at the moment, but no sound from the speakers at all.

    A DVD disk / CD works fine so the speakers itself work.

    In the TV-menu a change the setting from "TV-speakers" to "Receiver" (Versterker in dutch)". After a few seconds I get the message "connection failed, switching to TV-speakers".

    What am I doing wrong? I am using the HDMI cable which was supplied with the HTS9520 system so this should be OK.

    I know I can connect with optical cable but first really want to get it worked with HDMI.

    I have updated to the latest firmware through a LAN connection both the HTS and the TV

    Your help is highly appriciated!

  2. #2
    New Member
    Points: 659, Level: 6
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    4
    Points
    659
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Forget to mention that a use a CI+ module / smartcard so no seperate digital tuner

  3. #3
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Hello keijs,

    I had the same issue in the past with my Philips TV and the HTS7140 soundbar.

    The following link speaks about the solution that I've found:

    http://www.supportforum.philips.com/...hlight=mapping

    I hope it could help you.

    Regards
    Last edited by Nettle; 03-30-2012 at 10:33 AM.

  4. #4
    New Member
    Points: 659, Level: 6
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 91
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    4
    Points
    659
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Nettle View Post
    Hello keijs,

    I has the same issue in the past with my Philips TV and the HTS7140 soundbar.

    The following link speaks about the solution that I've found:

    http://www.supportforum.philips.com/...hlight=mapping

    I hope it could help you.

    Regards
    It works!

    Missed that one it is a bit hidden inside the menu's

    Thanks for the tip

  5. #5
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by keijs View Post
    It works!

    Missed that one it is a bit hidden inside the menu's

    Thanks for the tip

    Dear Kejis, you're welcome!

    Bit hidden???? Euphemistically speaking.

    Neither the HTS manual is enough clear on this point.

    Best Regards

  6. #6
    New Member
    Points: 752, Level: 7
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 198
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Almere
    Posts
    8
    Points
    752
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    If you do have other device connected to your TV or HTS via HDMI, remove these first and reboot TV and HTS and try again.
    If it works, please mention this here.

Similar Topics

  1. HDMI ARC not workign for digital
    By Rvonk in forum TV: Connectivity
    Replies: 9
    Last Post: 03-07-2012, 08:19 PM
  2. Can't ARC get to work on AV Receiver
    By Lassy in forum TV: Connectivity
    Replies: 20
    Last Post: 02-29-2012, 07:23 AM
  3. HDMI ARC make me crazy !
    By arcidae2000 in forum TV: Connectivity
    Replies: 5
    Last Post: 02-14-2012, 07:36 AM
  4. HTS7140 - No Ambisound HDMI ARC
    By Bogdan in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 6
    Last Post: 10-12-2011, 06:17 AM
  5. Replies: 18
    Last Post: 05-10-2011, 04:56 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •