Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,225, Level: 9
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 125
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8
    Points
    1,225
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unhappy WADM crashes continuesly after re-install windows 7

    Because of warranty issues my computer needed to be restored to its original settings. Meaning clean windows 7. I received the laptop back after 1,5 week and re-installed all windows updates since the first version. As well as the virus scanner and firewall which were re-installed

    After that I reinstalled WADM. WADM installed as it should; but starting it up results into a short window "searching for WACS" but then it crashes.

    Problem Signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: WADM.exe
    Application Version: 1.0.0.1
    Application Timestamp: 4725a056
    Fault Module Name: UPnpService.dll
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 4684a309
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00003cc4
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Locale ID: 1043
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789


    It seems to refer to UPnpService.dll but the UPnp streaming seems to work fine as I can stream MP3 out of the windows media player (12) to the MCI500H/12 (in my old installation this did not work)

    I have removed WADM a few times to re-install without Firewall active and changed network settings, to see if it does make a difference. But it did not, same crash.

    Does anyone know what could be causing this or how I can get it to work?

    Thank you in advance for your support.
    Last edited by exsevenframe; 12-28-2011 at 09:35 AM. Reason: Dutch MS Windows problem signature translated to English

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 1,084, Level: 8
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Kenilworth,UK
    Posts
    29
    Points
    1,084
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    HI there,

    Have you tried the following :
    (1) Install WADM as administrator
    (right-click the installation icon for the program, and then click Run as administrator)
    (2) Run WADM as administrator
    (right-click the program icon, click Properties, click the Compatibility tab, select the Run this program as an administrator check box, and then try to run the program)

    If trying the above does not work then try looking at this Microsft video on making older programs work on Windows 7:
    http://windows.microsoft.com/en-US/w...ion-of-Windows

    Good luck

  3. #3
    New Member
    Points: 1,225, Level: 9
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 125
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8
    Points
    1,225
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi

    Thanks for your suggestions, but it did not give the desired result. It has been installed as admin, and running as admin but it still crashes.

    I already tried to change the compatibility mode to windows XP SP2 but no luck. The only difference with my old system is that this windows 7 is up to date (SP1+) and my old system was not so just Windows 7. But even that setting does not make it happen.

    I even disabled the virus scanner and firewall but no working application; I re-installed WADM once again and placed it outside the program folders but as well no difference.
    Last edited by exsevenframe; 12-29-2011 at 06:01 PM. Reason: more tests done

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 889, Level: 7
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 61
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PARIS
    Posts
    17
    Points
    889
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I've also a problem with WADM on MCI500H and Windows 7
    On the HD of my MCI500H there are 50 Go of music and now each time i try to put more music, i have a message " saturated database " and the transfer is cancelated.
    Help me please

    cheers

  5. #5
    New Member
    Points: 1,225, Level: 9
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 125
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8
    Points
    1,225
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    @yug75015 Is it possible for you to create a new topic for your issue and remove your reply as your message is off topic. Your help would be appreciated.

  6. #6
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    New topic for yug can be found here http://www.supportforum.philips.com/...g-the-transfer
    Forum Mod

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 1,084, Level: 8
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Kenilworth,UK
    Posts
    29
    Points
    1,084
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    What version of Windows 7 are you running ? (Home premium, Professional or Ultimate?)

  8. #8
    New Member
    Points: 1,225, Level: 9
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 125
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8
    Points
    1,225
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It was home premium; but I decided to re-install windows 7 and since then it does work again, something must have gone corrupt somehow and I still do not know how or why. But now a few months later is the issue back. Could it be there is conflict between the windows media streaming functionality (like play track from laptop on the MCI500) and the ports/settings needed for the WADM?
    Last edited by exsevenframe; 05-06-2012 at 11:09 AM. Reason: Issue back

  9. #9
    New Member
    Points: 1,225, Level: 9
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 125
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    8
    Points
    1,225
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    But now a few months later is the issue back. Could it be there is conflict between the windows media streaming functionality (like play track from laptop on the MCI500) and the ports/settings needed for the WADM?

Similar Topics

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-15-2012, 12:02 PM
  2. WADM cannot see music on MCI500H
    By Midget in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 14
    Last Post: 02-05-2012, 02:18 PM
  3. sync problems SACNT16K/12 songbird windows vista
    By DIJK in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 2
    Last Post: 12-27-2011, 09:42 PM
  4. WADM/WAC Handler can't find MCi500
    By smudger51 in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 18
    Last Post: 12-24-2011, 03:58 PM
  5. Wifi media connect Windows 7 64 bit
    By Erikrijnders in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 49
    Last Post: 08-22-2011, 06:56 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •