Results 1 to 3 of 3
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 1,169, Level: 9
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    OverdriveNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Finland
    Posts
    47
    Points
    1,169
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    No multichannel audio with HDMI ?

    I have all my devices (PS3, PC, another philips dvd player) connected to tv with hdmi 1.4 cables.

    From tv i use optical out to my amplifier.
    Every other device is working great.
    I get multichannel audio fine for my amplifier, but not from bdp5200.
    All i get is stereo PCM 48khz (says my amp).
    When video plauback if i press audio on remote it shows 5.1 multichannel audio.

    From settings i have hdmi audio set to bitstream.
    From bdp5200 coaxial out i get multichannel audio, but thats not how i want it to be.

    So why dont i get multichannel audio with hdmi?
    And how to fix it?

    Thanks.

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 47,536, Level: 67
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 814
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points25000 Experience Points
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,696
    Points
    47,536
    Level
    67
    Thanks
    112
    Thanked 118 Times in 105 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    which firmware is installed on your BDP, which TV do you have?

    Search the forum for dolby passthrough...

    Toengel@Alex

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 1,169, Level: 9
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    OverdriveNew Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Finland
    Posts
    47
    Points
    1,169
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have tried firmwares 1.16. 1.35, 1.52 and 1.55.
    Tv is 2 years old samsung, dont remember the model, but every other device is working fine with the setup i described.
    Multichannel audio is being passed through to my amplifier.

    Edit:
    I have tried to playback dvd:s and Blurays, but mostly plain .avi:s with ac3 audio or .mkv:s with multichannel audio.

    The .avis etc are not copy protected or anything.
    Dont care about blurays too much. Mostly just watching .avis with ac3 or .mkv:s

    Since all other devices are working, my tv must be able to pass through digital audio.
    Last edited by Luth; 05-13-2012 at 11:13 PM.

Similar Topics

  1. BDP3200 Audio Delay between HDMI and Coaxial
    By Fidelio in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 3
    Last Post: 01-30-2012, 09:47 AM
  2. Audio problem when switching on HDMI interfaces
    By CronoS in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 41
    Last Post: 01-11-2012, 10:06 AM
  3. no audio after torn off device with hdmi-cec
    By italoc in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 3
    Last Post: 12-22-2011, 09:56 AM
  4. HDMI Audio Cuts Out 55PFL5505
    By jcarvie in forum TV: Connectivity
    Replies: 1
    Last Post: 06-28-2011, 08:11 PM
  5. HDMI with separate audio input
    By Kevin in forum TV: Connectivity
    Replies: 7
    Last Post: 06-06-2011, 04:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •