Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Moderator
    Points: 1,076, Level: 8
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 74
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!1000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    48
    Points
    1,076
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    10

    Experience thread - TPM171E _ 3.0.208.0 for 6412,6482,7002,7502,8102,8602,9002 /12

    Philips 2K17 6412,6482,7002,7502,8102,8602,9002,973,873 /12 ranges

    TPM171E _ 003.000.208.000 – Date: 2018/02/09

    - Supports introduction of OLED873 and OLED973 range
    - Amazon is now certified and preinstalled
    - Improved audio performance for 55POS9002
    - Fix to ensure successful updating of the remote control (BT RC6H)
    - Fix to avoid connection loss and pairing issues with remote control (BT RC6H)
    - Improvements for 4K USB playback
    - YouTube v2 playback improvements - Improvements in stability - Improvements for auto start-up
    Regards,
    Cristina
    Philips TV Forum Moderator

  2. #2
    New Member
    Points: 147, Level: 1
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    5
    Points
    147
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks God (and Philips), now i can play smoothly .mkv 4k/Hevc on my 9002

  3. #3
    Silver Member
    Points: 5,752, Level: 22
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 298
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!Veteran5000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    56
    Points
    5,752
    Level
    22
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 6 Posts
    Rep Power
    6
    Yes this is really a good update. Only one issue so far. Although my 65pus8102 clearly receives signal from my third party tv remote (red light blinks on tv when pushing buttons), tv is not responding (on/off volume buttons etc...)

  4. #4
    New Member
    Points: 3,933, Level: 18
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 317
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!Veteran1000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Poland
    Posts
    9
    Points
    3,933
    Level
    18
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    great update. system runs faster, 4k playback is perfect and finally we have discrete codes for input selection. we are waiting for more improvements and features.

  5. #5
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    1
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hey,

    Love the great update! Much smoother overall.

    I only have one issue with the xbox one x:
    -computer mode off = working hdr signal (tv shows baloon with "hdr signal")
    -computer mode on = green hue over complete image (tv shows no baloon "hdr signal")
    This is reproducable every time and since it does work in computer mode off i suspect hdcp handshakong goes wrong in computer mode. I do not have another hdr device to see if it has the same problem.

    Computer mode on (low input lag) with hdr is of course the dream come true

    My t.v. is the pos9002

  6. #6
    New Member
    Points: 201, Level: 2
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 49
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    9
    Points
    201
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Finally, an update! This is great news.
    A couple issues I found in the few minutes I played with it:
    - Youtube: 4k60 is fine, but still no HDR right?
    - Amazon: with the previous software I installed Amazon with an APK file and I had HDR. With this new official version it seems there's no HDR. Correct?

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 376, Level: 4
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 74
    Overall activity: 2.0%
    Achievements:
    New Achievement!250 Experience Points3 months registered

    Join Date
    Nov 2017
    Location
    UK
    Posts
    19
    Points
    376
    Level
    4
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    When will the TPM172E xxxxxxx/05 UK version be available please?

  8. #8
    New Member
    Points: 16, Level: 1
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 34
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    3
    Points
    16
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I am also experiencing the 3rd party remote issue after updating my 55PUS6482/12 to firmware TPM171E _ 3.0.208.0 yesterday evening. The remote control of our KPN ITV HD receiver (Arcadyan HMB2260) used to work just fine with the previous firmwares (TPM171E _ 001.002.171.000 and before), but now I cannot control the volume (up/down/mute) anymore, or turn on/off the TV with the KPN remote control. This is very annoying, and should be fixed as soon as possible.

    Next to that, I noticed that the source input menu, which is shown at the right-hand side of the screen, does not sort the HDMI inputs correctly. Before the firmware update HDMI1-4 were shown in correct alphabetical order, but now it shows HDMI1, HDMI3, HDMI2 and HDMI4.

  9. #9
    New Member
    Points: 16, Level: 1
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 34
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    3
    Points
    16
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I am also experiencing the 3rd party remote issue after updating my 55PUS6482/12 to firmware TPM171E _ 3.0.208.0 yesterday evening. The remote control of our KPN ITV HD receiver (Arcadyan HMB2260) used to work just fine with the previous firmwares (TPM171E _ 001.002.171.000 and before), but now I cannot control the volume (up/down/mute) anymore, or turn on/off the TV with the KPN remote control. This is very annoying, and should be fixed as soon as possible.

    Next to that, I noticed that the source input menu, which is shown at the right-hand side of the screen, does not sort the HDMI inputs correctly. Before the firmware update HDMI1-4 were shown in correct alphabetical order, but now it shows HDMI1, HDMI3, HDMI2 and HDMI4.

  10. #10
    Bronze Member
    Points: 1,656, Level: 11
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 194
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    13
    Points
    1,656
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The DLNA media player is highly unstable and regularly crashes so bad I have to reboot the TV.

  11. #11
    New Member
    Points: 147, Level: 1
    Level completed: 97%, Points required for next Level: 3
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    5
    Points
    147
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Try Plex or Kodi.

  12. #12
    Bronze Member
    Points: 1,656, Level: 11
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 194
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    13
    Points
    1,656
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Buying Plex to fix a big in the TV? I'd rather report the TV as malfunctioning and return it to the dealer. Besides, can Plex even work as a DLNA player, playing 4K video, using the relatively weak cpu that's in the TV?

  13. #13
    New Member
    Points: 784, Level: 7
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 166
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!500 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    7
    Points
    784
    Level
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    there's a strange bug after the update for 65pus8102. after i watch a hdr material on netflix the picture settings of normal videos breaks - it looks almost black and white - the picture is unsaturated and theres no good colors. after the reset of tv (unpluging for few seconds) everything gets back to normal. is there a fix for this behaviour?

  14. #14
    New Member
    Points: 122, Level: 1
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    9
    Points
    122
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    1.About the to bright panel,its nice with bright panel but in the evning it can be anoing.
    Its like that any way how low you put back light contrast its to bright in bright day scenes .And its like the picture is over exposed with light so you losing contrast and deept.The picture get blass.

    2. Its to much digital noise in dark clothes like black shirt.

    3 when when you have light part of a picture against blac part,its some artifact noise in the black .not bloming but but digital noise like cubiks .red or green,you see it very god from the side of the tv.I now that bloming are showing from a vinkel but this is noise lighting in the black close to the edge agains bright.I now this because i had 65pus 7601 and this was not showing.Is it because of the higher peak brigtness perhaps?

    4 When i watching regular hd programs i like to put color modus on cold because its give the most sharp picture.Unlike 7601 it was no diferens almost from regular to cold modus .I hade to put down red and green.
    I now that 7601 used white backlight and 8102 uses blue and green diodes with red filter to create bether colors.

    Presed.

  15. #15
    Bronze Member
    Points: 1,656, Level: 11
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 194
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    13
    Points
    1,656
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The media app will always try to repeat the last DLNA playback, even if Chromecast has just stopped playing. I have to press stop multiple times to make that media app stop playing.

    And switching to flow tv before paying 4K DLNA can help prevent audio stuttering, but sometimes several reboots are necessary.

    The software in this tv can hardly be qualified as production ready. I would be embarrassed of my name was attached to this release. Probably not the developers fault, but the managers forcing it out before it was ready. Typical managers. Let the consumers suffer.

Similar Topics

  1. Replies: 19
    Last Post: 02-14-2018, 07:41 PM
  2. Experience thread - TPM171E _ 001.002.171.000 for 6412/6482/7002/7502/8102/8602/9002
    By Caroline – Philips in forum TV: Software 2017 models
    Replies: 91
    Last Post: 02-13-2018, 03:52 PM
  3. 65PUS8102 Bad Performance with TPM171E _ 001.002.176.000
    By tony1986 in forum TV: Software 2017 models
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2017, 04:13 PM
  4. TPM171E _ 001.002.176.000 Changelog
    By ninja9000 in forum TV: Software 2017 models
    Replies: 2
    Last Post: 12-14-2017, 07:36 PM
  5. Experience thread - TPM171E _ 001.002.159.000 for 6421/6482/7002/7502/8102/9002 range
    By Caroline – Philips in forum TV: Software 2017 models
    Replies: 19
    Last Post: 10-20-2017, 02:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •