Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,722, Level: 11
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    May 2012
    Location
    France
    Posts
    7
    Points
    1,722
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Sound increase/decrease by itself

    Hello everyone,
    I have a mci500H, with the latest firmware (v1.17).

    My problems are:
    1) The volume increase (or decrease) by itself when I try to increase (or decrease) the volume with the remote controller or the buttons with front panel.
    2) The 2d problem (which come with the first): when I turn off the mci500, the system turn off in the "eco - stand by"

    I never experienced those both problem.

    The problem occurred since I connected my mci500H with RJ45 cable to my internet box.
    When my system was connected by wifi, there was no problem.

    The procedures that I have tried to fix the problem without success:
    - restore the firmware
    - restore the manufacturer parameters
    - unplug the electric source during 1H

    After these procedures, when I connect my mci500H with RJ45 cable, the problem come back !

    I have to try the connection by wifi, in order to see if it comes from the nature of the connection (wifi or RJ45) or if it comes from other stuff.
    Every suggestions are welcomed
    Thanks !

  2. #2
    Silver Member
    Points: 633, Level: 6
    Level completed: 42%, Points required for next Level: 117
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    54
    Points
    633
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    I was curious on this. Any luck on finding a solution?

  3. #3
    New Member
    Points: 1,722, Level: 11
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1 year registered1000 Experience Points

    Join Date
    May 2012
    Location
    France
    Posts
    7
    Points
    1,722
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Unfortunately,I didn't find a solution to the problem: when I connect my mci500 to my internet box with the RJ45 cable.

    The good news for me is: the problem disappear when I connect the system by wifi to my internet box.

    I suppose the problem could come from my internet box. Recently, I moved to another French Internet provider (Free), with a new Internet box. And my problem came with the new provider. With the former provider (Numericable), the problem wasn't there.
    It's maybe a problem of compatibility between both system, I guess.

    Anyway, I still try to find a solution.

  4. #4
    New Member
    Points: 49, Level: 1
    Level completed: 98%, Points required for next Level: 1
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3
    Points
    49
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have exactly the same problem. I have latest formware but is happens aproximatelly twice a week.... It is especially funny when volume increases to maximum with children sleeping....

    I have expected 100% Sound system with many additional features but unfortunatelly tha basic feature (volum control) is buggy. Would it be possible to get response from Philips?

  5. #5
    Moderator
    Points: 4,992, Level: 20
    Level completed: 86%, Points required for next Level: 58
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registeredOverdrive1000 Experience Points
    Awards:
    Frequent Poster
    Philips - Katerina's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    2,347
    Points
    4,992
    Level
    20
    Thanks
    2
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Hello participants of the thread and forum members in general!

    Hopefully your issue was dealt with and you are no longer facing it. Since the thread has been silent for some time now, I will proceed by closing it. If you still have the same question about the same issue or any similar issues arise feel free to start a new thread or contact one of us moderators to open this thread again.

    Kind regards
    Philips – Katerina

Similar Topics

  1. Random Volume decrease to silence issue
    By mschroe in forum TV: Software 2013 models and older
    Replies: 3
    Last Post: 04-30-2012, 02:31 PM
  2. connect TV sound on Sound Home Cinéma
    By pat42 in forum TV Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-24-2012, 05:21 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 02-24-2012, 08:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •