Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 900, Level: 7
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norway
    Posts
    16
    Points
    900
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    DVB-T optical out sound format

    I have a soundbar which I want to connect to my philips 46PFL6606T thru the optical out. Problem is the dvb-t broadcast is using a sound format the soundbar don't handle (he-aac dolby pulse?). I have changed from advanced to standard sound format in the channel setting menu, but the sound format did not change, and there is no sound.

    Is there any way to get this to work?

  2. #2
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    640
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    4
    I remember a similar thread here: http://www.supportforum.philips.com/...gn-for-digital

    Do you hear any sound from the TV on this channel?
    If yes, you selected PCM and you hear no sound from the sound-bar?

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 900, Level: 7
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norway
    Posts
    16
    Points
    900
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The dvb-t channels are unscrambled. No cam and no card. There is no sound at all on these channels thru the optical out. The soundbar I am using is a harman/kardon sb15. I can't find any information about what sound formats it accepts. To me it looks a bit like it does not accept either dd 5.1, or pcm, which are the formats the tv can output. Could that be possible? A product which has digital sound input, but does not accept standard pcm sound?

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 900, Level: 7
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norway
    Posts
    16
    Points
    900
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    When I press options and select status, the status screen says: Sound: HE-AAC/Dolby Pulse.
    The help-menu says I can set prefered sound format to either standard or advanced, the actual sound formats being mpeg (standard) or aac, eac-3 or ac-3 (advanced).

    However changing this setting does not change the sound format reported by the status screen. It always remains "HE-AAC/Dolby Pulse".

    Is this a bug, or is the standard sound stream missing from the broadcast, or does the tv not have the capability to output the "standard" sound format?

  5. #5
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Bo1e.

    I just want to confirm what is your software version is on the tv?

    Benedickte
    Forum Mod

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 900, Level: 7
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norway
    Posts
    16
    Points
    900
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Firmware 14.95

  7. #7
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by bo1e View Post
    Firmware 14.95

    I would advice you to update to latest software via USB: Versjon: 000.014.098.000, Dato publisert: 2012-05-16.

    You can do this from this link : http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&slg=no&scy=NO


    Benedickte
    Forum Mod

  8. #8
    Bronze Member
    Points: 900, Level: 7
    Level completed: 75%, Points required for next Level: 50
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norway
    Posts
    16
    Points
    900
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ok, that's done. Did not make any difference though. Both the advanced and the standard setting still give me "HE-AAC/Dolby Pulse".

  9. #9
    Silver Member
    Points: 2,664, Level: 14
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 86
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    57
    Points
    2,664
    Level
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    in settings menu, you can find easylink.
    if HDMI-ARC is ON (this is default setting) then you have no sound via optical.

    switch-off HDMI-ARC and you will have digital sound output.

Similar Topics

  1. Stuttering audio (optical) with 42PFL7606/12
    By svenholman in forum TV: Connectivity
    Replies: 0
    Last Post: 02-07-2012, 09:58 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-03-2012, 11:40 AM
  3. Fast switching between DVB-T and DVB-S?
    By Mattias in forum TV: User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2012, 02:07 PM
  4. Watching DVB-S, when USB HDD recording DVB-T
    By radlat in forum TV: USB-recording
    Replies: 5
    Last Post: 11-15-2011, 05:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •