Results 1 to 7 of 7
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Problems with BBC Radio Channels Pausing or Stopping

    Hi All

    Is anyone else having issues recently with BBC radio stations feed pausing for mins and even hours sometimes on the WAS7500?

    Thanks

  2. #2
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    All feeds or only some?

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi lucas

    The issue seems to be with all BBC streams. All other internet radio services seem ok. I was wondering whether the bbc have increased the bitrate or format of the stream in a way that the station or philips services can not cope.

    Interested to hear if anyone else is suffering the same issue with the station type or in general?

    Thanks

  4. #4
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    On my device(s), not WAS I did not see the issue. Only tested few though

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 207, Level: 2
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 43
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    100 Experience Points31 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    West Wales UK
    Posts
    22
    Points
    207
    Level
    2
    Thanks
    11
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    Hi!

    I have been having problems with the Internet Radio Server on my WACS7500 since December 7th and I was just browsing through these topics on this Forum to see if there was anything else that is relevant to me.

    I came across your Topic and thought I should reply as I too, continually have the exact same problem.

    I mainly listen to BBC Radio 2 as I cannot get an FM signal where I live in West Wales (UK) ... and so I rely on this Internet Radio. Radio 2 often just stops - sometimes for seconds, sometimes for minutes and on some occasions it's been hours! Then for no apparent reason it just restarts. Can't make out if it's a slow Broadband Connection (although nothing else in my house is affected at the same time) or if it's the BBC or if it's the Philips Internet Server?

    Just as a matter of interest - I wondered if you'd tried any other Internet Radio Stations recently? I tried to connect to the "Christmas" Station - but it wouldn't even connect at all.

    Happy New Year

    DD


    Quote Originally Posted by jollyjonesy View Post
    Hi All

    Is anyone else having issues recently with BBC radio stations feed pausing for mins and even hours sometimes on the WAS7500?

    Thanks

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi DD

    Mine is fixed now.. are you by any chance a virgin broadband customer with a new superhub? (the black shiny one) if yes then this could be the issue as it was for me. Whether i connected via wifi or ethernet i was getting the same issues when other stations were fine.. Fortunately I had kept hold of my old white netgear 'superhub' router that I had with Virgin before. I put the new shiny black super hub into modem mode and connected up the old wifi router and haypresto no issues since!!! lookslike there is an issue with the new superhub and the bbc streams.. I also read a thread on the sonos forum complaining of the same issues!.. let me know if it works for you.

    Jonesy

  7. The Following User Says Thank You to jollyjonesy For This Useful Post:

    Daffodil Dai (01-05-2013)

  8. #7
    Bronze Member
    Points: 207, Level: 2
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 43
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    100 Experience Points31 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    West Wales UK
    Posts
    22
    Points
    207
    Level
    2
    Thanks
    11
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for your note ..... sadly I am not a Virgin Broadband Customer - I used to be on BT and it happened on that - now I am with Utility Warehouse and it still happens with this one. So there must be a more generic problem somewhere.

    Glad we've got the Internet Server back although I am having some new things happen - like re-registering the hardware for some reason?

    Hey ho. It's never easy! I just find coping with any "new technology" difficult enough.

    Happy New Year
    DD


    Quote Originally Posted by jollyjonesy View Post
    Hi DD

    Mine is fixed now.. are you by any chance a virgin broadband customer with a new superhub? (the black shiny one) if yes then this could be the issue as it was for me. Whether i connected via wifi or ethernet i was getting the same issues when other stations were fine.. Fortunately I had kept hold of my old white netgear 'superhub' router that I had with Virgin before. I put the new shiny black super hub into modem mode and connected up the old wifi router and haypresto no issues since!!! lookslike there is an issue with the new superhub and the bbc streams.. I also read a thread on the sonos forum complaining of the same issues!.. let me know if it works for you.

    Jonesy

Similar Topics

  1. LastFM and Spotify Radio (the two best things about internet radio)
    By expuddle in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 0
    Last Post: 04-04-2012, 04:41 PM
  2. Loose BBC channels every day
    By goahead in forum TV: Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-07-2012, 06:15 AM
  3. BBC iPlayer
    By Mohsen in forum Smart TV: News
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2012, 04:17 PM
  4. MCM7 radio problems
    By Yicky Boo in forum Sound: Mini/Micro Audio System Product Support
    Replies: 3
    Last Post: 10-17-2011, 11:29 AM
  5. BBC Radio one
    By trueblue in forum Smart TV: Apps
    Replies: 4
    Last Post: 01-21-2011, 12:40 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •