Results 1 to 7 of 7
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Silver Member
    Points: 2,368, Level: 13
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 82
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2011
    Location
    32PFL7606K FW Q5551-0.14.93.0_bld11a
    Posts
    188
    Points
    2,368
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3

    Wifi Media Connect: Wrong sound source

    I have problems with Wifi Media Connect.

    Everything works as it should, except the sound source that is played on the TV is wrong.

    Instead of hearing the audio from the video player, I hear the "environment" audio from my notebook microphone (e.g. me talking) on the TV with a few seconds of delay.

    How can I change the sound source that Wifi Media Connect uses as input?

    I tried re-installing, but it didn't solve the problem - the microphone is still selected as input.

    Thanks,
    Matthias

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 490, Level: 5
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    39
    Points
    490
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It is possible that there is a software recorder currently running in your notebook which made you hear sounds in your background. Try to check on this.

  3. #3
    Silver Member
    Points: 2,368, Level: 13
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 82
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2011
    Location
    32PFL7606K FW Q5551-0.14.93.0_bld11a
    Posts
    188
    Points
    2,368
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    äh, no there isnt' ;-)

  4. #4
    Moderator
    Points: 963, Level: 8
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 187
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!
    Philips - Marco's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    101
    Points
    963
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Matthias,

    You should be able to disable or deactivate the microphone from the soundcard settings of your pc and select a different input.

    Regards,
    Marco
    Forum Mod

  5. #5
    Silver Member
    Points: 2,368, Level: 13
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 82
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2011
    Location
    32PFL7606K FW Q5551-0.14.93.0_bld11a
    Posts
    188
    Points
    2,368
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    I have tried that already, but without success.

    There are 3 playback devices (Loudspeaker/SoundMAX, SPDIF/SoundMAX and Loudspeaker/WFMCVAD).
    The default playback device is Loudspeaker/WFMCVAD.

    There are 3 recording devices (Microphone/SoundMAX, MIDI/WFMCVAD and Microphone/WFMCVAD).
    The default recording device is Microphone/WFMCVAD.

    Still, on TV, I only hear the audio from Microphone/SoundMAX. When I mute Microphone/SoundMAX, everything is quiet, I also don't hear any playback on Loudspeaker/WFMCVAD.

    It seems, Wifi Mediaconnect still records from Microphone/SoundMAX, even if it is not the default recording device.
    Thus my question: how can I tell Wifi Mediaconnect to use a different input? Which input is the right one? (MIDI/WFMCVAD or Microphone WFMCVAD?)

    Thanks,
    Matthias

  6. #6
    Moderator
    Points: 963, Level: 8
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 187
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!
    Philips - Marco's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    101
    Points
    963
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Hi Matthias,

    There are no settings for the audio source in Wifi Media Connect, The audio output is determined by the computer’s sound settings in the Control Panel.

    Could you please check again the PC settings or try a test on another pc?

    Regards,
    Marco
    Forum Mod

  7. #7
    Silver Member
    Points: 2,368, Level: 13
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 82
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2011
    Location
    32PFL7606K FW Q5551-0.14.93.0_bld11a
    Posts
    188
    Points
    2,368
    Level
    13
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    I just tried another reinstall, but rebooted the machine after uninstall and before new install, and the sound source is now correct.
    I didn't change anything else on my system, so maybe there are no settings for the sound source, but it seems that there are some configuration values or files of Wifi Mediaconnect where sound source is stored.

    So for anyone running into the same issues: a reinstall with a reboot before the new install solved the issue.

    I still have problems with sound quality, but I'll open another thread with a new title to keep it "sorted"

Similar Topics

  1. Wifi Media connect satisfaction?
    By FrTed in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 6
    Last Post: 01-18-2012, 07:18 PM
  2. WIFI Media Connect Help
    By csaenz1987 in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 19
    Last Post: 11-22-2011, 09:47 AM
  3. Wifi Media Connect For Mac
    By Shulaf in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 4
    Last Post: 11-10-2011, 04:13 AM
  4. WiFi Media Connect : Does not Connect Wirelessly
    By ppetkov in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 4
    Last Post: 07-19-2011, 11:12 AM
  5. WiFi media connect possible?
    By skhurdi in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2010, 07:03 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •