Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 353, Level: 4
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 97
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bergamo
    Posts
    4
    Points
    353
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    37PFL5603D/10 HDMI and SCART video problem

    Good morning,

    I have one problem with a 37PFL5603D/10(2 years is its life).
    When i turn on the TV and see television channels, i can see perfect colors on the image.
    But when i select one external device, ad HDMI for connect a PC, or SCART to connect the PS2, i have problems on the image. The sound is perfect, but the image hasn't sharp and light colors change to red shade.

    Now i post 2 different image so you can understand better what i mean. The first is the normal philips menu without connect the external devices.
    1: http://postimage.org/image/pldezzo6n/

    The second is the normal philips menu with HDMI or SCART.
    2: http://postimage.org/image/wrqppk1rd/

    This problem happened 4 or 5 months ago, but after 1 day of television sleep, all things became normal.

    Thank you very much.

    Alberto

  2. #2
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by benini.alberto View Post
    Good morning,

    I have one problem with a 37PFL5603D/10(2 years is its life).
    When i turn on the TV and see television channels, i can see perfect colors on the image.
    But when i select one external device, ad HDMI for connect a PC, or SCART to connect the PS2, i have problems on the image. The sound is perfect, but the image hasn't sharp and light colors change to red shade.

    Now i post 2 different image so you can understand better what i mean. The first is the normal philips menu without connect the external devices.
    1: http://postimage.org/image/pldezzo6n/

    The second is the normal philips menu with HDMI or SCART.
    2: http://postimage.org/image/wrqppk1rd/

    This problem happened 4 or 5 months ago, but after 1 day of television sleep, all things became normal.

    Thank you very much.

    Alberto
    Hi Alberto.

    Can you please confirm to me if you still experiencing this or not?

    Benedickte
    Last edited by Philips - Benedickte; 07-30-2012 at 09:25 AM. Reason: typo
    Forum Mod

  3. #3
    New Member
    Points: 353, Level: 4
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 97
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bergamo
    Posts
    4
    Points
    353
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello Benedickte,

    Thank you very much for your reply.

    Yesterday evenening i tried another one time the operation. But the results is the same.
    It's 2 days that i have this problem. And another one thing. The software version is the most recent, because the first time that i find the problem, i tried to upgrade SW versione to solve. But it wasn't termination and istantly i veryfied the same problem, but after 2 hour with TV off the problem ended and all things worked normally.

    Now unfortunaly i continue to have the same problem. I hope that isn't a HW problem (maybe acquisition card is broken).

    Anyway thank you very much.

    Alberto

    Now

  4. #4
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by benini.alberto View Post
    Hello Benedickte,

    Thank you very much for your reply.

    Yesterday evenening i tried another one time the operation. But the results is the same.
    It's 2 days that i have this problem. And another one thing. The software version is the most recent, because the first time that i find the problem, i tried to upgrade SW versione to solve. But it wasn't termination and istantly i veryfied the same problem, but after 2 hour with TV off the problem ended and all things worked normally.

    Now unfortunaly i continue to have the same problem. I hope that isn't a HW problem (maybe acquisition card is broken).

    Anyway thank you very much.

    Alberto

    Now

    Thank you for quick answer.
    Could you please double check that the cables are 100% plugged in, if so try another cable?

    Thank you
    Benedickte
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 353, Level: 4
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 97
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bergamo
    Posts
    4
    Points
    353
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Already tried. I used a new cable for PS2 (i have the cable of PS3 with scart that don't use because now i use HDMI for PS3), and tried to change all the 3 SCART port + connect without SCART adapter and connect directly the 3 (red,white,yellow) cables. But had the same problems.

    With HDMI i tried only one cable.

    With HDMI, PC and PS3 had the same problem as when connect PS2 and WII.

    Thank you very much.

    Alberto

  6. #6
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by benini.alberto View Post
    Already tried. I used a new cable for PS2 (i have the cable of PS3 with scart that don't use because now i use HDMI for PS3), and tried to change all the 3 SCART port + connect without SCART adapter and connect directly the 3 (red,white,yellow) cables. But had the same problems.

    With HDMI i tried only one cable.

    With HDMI, PC and PS3 had the same problem as when connect PS2 and WII.

    Thank you very much.

    Alberto
    thank you for this inforamtion. As this happens on all devices i would advice you to contact your local customer Service.

    Best Regards
    Benedickte
    Forum Mod

  7. #7
    New Member
    Points: 353, Level: 4
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 97
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Bergamo
    Posts
    4
    Points
    353
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Benedickte View Post
    thank you for this inforamtion. As this happens on all devices i would advice you to contact your local customer Service.

    Best Regards
    Benedickte
    Thank you for your reply. Tomorrow i will go to a Philips repair center, and see what they tell me.
    Eventually if i solve i can communicate it to help someone else that in future will have the same problems.

    Thanks and best regards.

    Alberto

  8. #8
    New Member
    Points: 21, Level: 1
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 29
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1
    Points
    21
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same problems.
    The video converter can solve the problems.
    Also I can not find the good video converter.

Similar Topics

  1. 37pfl9732D/10 HDMI problem
    By JeeDee in forum TV: Connectivity
    Replies: 4
    Last Post: 06-15-2013, 11:58 AM
  2. older TV: 37PFL5603D/10 - Strange colors?
    By Erik Jensen in forum TV: Software 2009 models (and older)
    Replies: 1
    Last Post: 06-26-2012, 08:45 AM
  3. 37PFL5603D/10 digital reception
    By Tandara George in forum TV: Software 2009 models (and older)
    Replies: 11
    Last Post: 05-26-2012, 12:08 PM
  4. wich encoding for video on a 42PFL9603D/10
    By pippo in forum TV: Other
    Replies: 10
    Last Post: 10-06-2011, 03:34 PM
  5. Video Out via Scart
    By tolgaakcan in forum TV: Connectivity
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2011, 07:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •