Results 1 to 15 of 15
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 441, Level: 4
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 9
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Faversham
    Posts
    7
    Points
    441
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    WAC7500 randomly disconnects from MCI500h

    All


    I have five stations (WAC7500) all connected to a centre (MCI500h) via ethernet and for some unknown reason to me they randomly disconnect from the centre. Not all, and not always the same ones. The only way I have found to reconnect the disconnected station(s) is to power them off (unplug them) and plug back in - then they instantly reconnect.

    Has anyone else experienced this?

    I used to post on a previous forum (www.streamiumcfae.com) where there were a couple of genius Philips individuals who I believe between them answered all of my previous questions.

    If anyone has any advice I would appreciate it. As far as I can tell my network is fine - I have many other devices on it, all of which seem to have no problem maintaining a connection.

    Best regards

    Ian

  2. #2
    Gold Member
    Points: 4,471, Level: 19
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Overdrive1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    327
    Points
    4,471
    Level
    19
    Thanks
    0
    Thanked 25 Times in 21 Posts
    Rep Power
    5
    Hi Ian !

    Are you connected via a Cable-LAN or W(iFi)LAN ?

    Cheers !

  3. #3
    New Member
    Points: 441, Level: 4
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 9
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Faversham
    Posts
    7
    Points
    441
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Cable-LAN (ethernet) - CAT-6 cable. None are wifi as I find it unreliable.

    Do you have any thoughts?

    Ian

  4. #4
    Gold Member
    Points: 4,471, Level: 19
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Overdrive1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    327
    Points
    4,471
    Level
    19
    Thanks
    0
    Thanked 25 Times in 21 Posts
    Rep Power
    5
    Hi again !
    Ok, cable connected.
    DHCP (Auto) IP addresses or fixed IP Addresses ?
    I assume you have the latest firmware installed in both the stations and the MCi500H right ?

    Cheers !

  5. #5
    New Member
    Points: 441, Level: 4
    Level completed: 91%, Points required for next Level: 9
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Faversham
    Posts
    7
    Points
    441
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Tias

    I'll have to check on the firmware, but think they are up to date (although they have always done this). They are all auto assigned IP (DHCP) as when I grief fixing them they couldn't connect to the centre at all. Is it worth trying fixed IP and if so can you advise the bet steps to do this?

    I will confirm back on firmware.

    Ian

  6. #6
    Gold Member
    Points: 4,471, Level: 19
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 179
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Overdrive1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    327
    Points
    4,471
    Level
    19
    Thanks
    0
    Thanked 25 Times in 21 Posts
    Rep Power
    5
    Hi again !

    DHCP can cause the behavior you're describing do to the DHCP lease time.
    To set fixed IP's, you have to reconfigure your Center to use a fixed IP address, then delete all stations and re-pair them again. The Center will then distribute fixed addresses to the Stations that it is paired with.

    Cheers !

  7. #7
    Moderator
    Points: 4,977, Level: 20
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 73
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    New Achievement!31 days registeredOverdrive1000 Experience Points
    Awards:
    Frequent Poster
    Philips - Katerina's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    2,340
    Points
    4,977
    Level
    20
    Thanks
    2
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    3
    Hello participants of the thread and forum members in general!

    Hopefully your issue was dealt with and you are no longer facing it. Since the thread has been silent for some time now, I will proceed by closing it. If you still have the same question about the same issue or any similar issues arise feel free to start a new thread or contact one of us moderators to open this thread again.

    Kind regards
    Philips – Katerina

Similar Topics

  1. Moving from WAC7500 to MCi8080
    By woolaco in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 3
    Last Post: 08-27-2015, 12:22 PM
  2. ds9800w/37 powers off randomly.
    By zotter in forum Sound: DS8000- and DS9000-series
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2015, 08:13 AM
  3. WAC7500: Bass Stopped Working
    By amikolajczyk in forum Sound: Other Wireless Audio Models
    Replies: 4
    Last Post: 10-30-2012, 01:03 PM
  4. Unit keeps randomly freezing - latest firmware installed
    By jphenrick in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 4
    Last Post: 01-03-2012, 11:15 PM
  5. Replies: 7
    Last Post: 07-29-2011, 07:12 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •