Results 1 to 10 of 10
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    BDP7500B2 No reation to remote control

    Hi all,

    I have the above player. I can only switch on/off the player with the remote control. Other functions (home, play, eject, etc) do not work.

    Is there any easy way to solve this problem or should I send it back for repair?

    Thanks
    c

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 50,498, Level: 69
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 652
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,978
    Points
    50,498
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 170 Times in 152 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    you can check, if the remote is sending signals if you watch at the remote with a digital camera (you will see a red light from the IR sender). If you only see the red light from the on/off, then the remote isn't ok.

    Also try to pull power cord for 2-3 minutes.

    Toengel@Alex

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ok I did what you suggested. I can see the remote's IR sender's light (white) when I press any button on the remote. However, the player only reacts to on/off.

    So I can safely assume that the player isn't ok and needs to be repaired?

    Thanks
    C

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 50,498, Level: 69
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 652
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,978
    Points
    50,498
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 170 Times in 152 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    can you control your BDP via HDMI-CEC of your TV (Easylink)? If yes - try to make a factory reset.

    Toengel@Alex

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    How do I do this?

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    OK I found out that it's EasyLink!

    As the player is not responding to the remote control I cannot set it up. However, I can press 'TV vol +/-' on the remote control and the TV responds correctly.

    This definitely means that there is something wrong with the player.

    c

  7. #7
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    Hi,

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...8480&faqview=1

    Maybe it can help. Also did you try to dissable Easylink to see if this helps?

  8. #8
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by lucas1970 View Post
    Hi,

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...8480&faqview=1

    Maybe it can help. Also did you try to dissable Easylink to see if this helps?
    I don't see a SOURCE button on my remote control!!

    I don't think Easylink is enabled. And as I said, the player is not accepting commands from the remote control apart from on/off so I can't access setup or move the cursor in the menu.

    I know that the remote control is working because I can change the TV's volume (also a Philips).

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 50,498, Level: 69
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 652
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,978
    Points
    50,498
    Level
    69
    Thanks
    150
    Thanked 170 Times in 152 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    with Easylink you should be able to control your BDP with the remote of your TV. What TV do you have exactly?

    Toengel@Alex

  10. #10
    Bronze Member
    Points: 679, Level: 6
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10
    Points
    679
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Philips 32PFL5606H/12

Similar Topics

  1. Remote Control of another model
    By beuzel in forum TV: User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 09-26-2012, 02:51 PM
  2. BDP2700 - control without remote??
    By Downhill Dan in forum Blu-ray: BDP2000 & 3000 Series
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-2012, 08:06 AM
  3. typing on the remote control
    By anjom in forum Smart TV: User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 03-20-2012, 01:32 PM
  4. Help with BDP7500B2 remote Control
    By Paulie in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 5
    Last Post: 11-22-2011, 10:45 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 10-19-2011, 02:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •