Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 349, Level: 3
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 1
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2
    Points
    349
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Philips SHE7005/00 headphones - volume control

    Having recently purchase a set of Philips SHE7005/00 headphones I am a little disappointed.

    Having looked at a number of pairs by various manufacturers I settled on these as I have had Philips headphones before. I was after one feature in particular, volume control via an in-line remote. It appears that the SHE7005's do not actually have this feature even though it is listed on the Philips website.

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&slg=en&scy=GB

    Does anyone know how to get this feature to work (I might have just missed a trick) if it is a function of the headphones. I've even tried Philips live chat and they seemed no more clued-up than myself.

    cheers

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    hello netheo86,

    what do you expect for 'in-line volume control remote'
    looking into the leaflet you have quoted, i feel like the remote is just this:

    Click image for larger version. 

Name:	in-line control.png 
Views:	128 
Size:	15.0 KB 
ID:	1288

    maybe i m wrong. this is just my interpretation.

    cheers//

  3. #3
    New Member
    Points: 349, Level: 3
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 1
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2
    Points
    349
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    yeah, that's the remote but they key phrase used is:

    'in-line volume control remote'

    to me it doesn't matter what it looks like, the assumption when i ordered online is it can control volume; which having used it now seems cannot.
    As the description specifies that it can control volume (which is why i ordered them) not just play and skip functions i figured maybe i'd missed something.

    If all it can do is play/pause/skip then it should really be described as:
    'in-line function control remote'

    It's miss selling, you wouldn't be able to sell a car which claims to have a/c when in reality all it has is regular blowers to clear the windscreen etc.

    cheers

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    ok so you are saying your headphone has the small 'remote' thing in the cable (like my image attached). but it cannot be used to control volume. it just has skip/ play/ pause feature.

  5. #5
    New Member
    Points: 299, Level: 3
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 51
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Royal Oak/ United States
    Posts
    1
    Points
    299
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Blackberry, HTC, iPhone, LG, and Motorola phones do not use the extension... ever! So if you have it hooked up with it, try not using it. I also have seen another headset on Philips site with this exact same remote on it and it said it's compatible with certain ones. Here's the ones that...

    Support All Functions
    Samsung Galaxy S II
    Samsung Nexus S
    Samsung Galaxy Nexus
    Samsung Galaxy Note
    HTC Desire
    HTC Desire S
    HTC Desire HD
    HTC Sensation
    Motorola Razr

    Support Partial Functions
    Samsung Galaxy S Plus (Fail to control Play/Pause, Next & Previous for Default Music Player)
    Dell Streak (Long press will trigger Voice Dialer)
    Motorola Droid (only function Play/Pause in off screen with default player)

    No Function for Equalizer
    HTC Beats
    LG Optimus BLK
    Samsung Galaxy S II (i9100) with Default Music Player
    Motorola Droid A856 with default player
    Motorola Droid A855 with default player
    HTC ADR6300 with default player

    No Function for Media Player control
    Winamp doesn’t work when app in background
    Songbird doesn’t work when screen locked
    PowerAMP overrides the auto-launch of selected media player in Headset app. It could be solved by switching off PowerAMP auto-launch settings.
    HTC Incredible 2 with default player
    Amazon cloud player

    Non-Media player show in Media Player list
    HTC EVO 3D - FM Radio
    SonyEricsson Arc S – FM Radio

    and these are not supported...
    Different pin assignment for the jack
    Samsung Galaxy S (9003)
    Philips GoGear Connect3
    Sony Ericsson mobile phones
    Button signal cannot be passed to app
    Kindle Fire

    and only Android version 2.3 or above works with it if you have a android phone. You may also need the Philips Headset App and you will definitely need a 3.5 mm headset jack on your phone which is a normal size CD player, MP3 Player headset jack. I hope this helps anyone who is wondering.

Similar Topics

  1. Volume level on SHQ3017 in-ear hook-over sport headphones
    By DesA in forum Sound: Other Models
    Replies: 0
    Last Post: 02-29-2012, 10:35 PM
  2. Volume up and down for headphones, PLEASE HELP
    By MrLoud in forum TV: User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2012, 10:00 PM
  3. HTS3560/12 remote control volume
    By jao in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 1
    Last Post: 11-28-2011, 07:20 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 10-19-2011, 03:11 PM
  5. loss of volume control via remote
    By mcsap in forum TV: User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 08-08-2011, 08:06 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •