Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    delayed sound on image (55PFL8007K/12)

    I have my 55PFL8007K/12 since two weeks.
    I have installed the latest soft update.

    From time to time, when watching tv, and without apparent reason, sounds gets delayed versus the image (a delay of 30, maybe 60seconds). I happened also before the sofware-update. To get rid of it, I have to change channel and come back.
    What is at the origin of this phenomena ? What can be done ?

    Bob

  2. #2
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Lafaurie80 View Post
    I have my 55PFL8007K/12 since two weeks.
    I have installed the latest soft update.

    From time to time, when watching tv, and without apparent reason, sounds gets delayed versus the image (a delay of 30, maybe 60seconds). I happened also before the sofware-update. To get rid of it, I have to change channel and come back.
    What is at the origin of this phenomena ? What can be done ?

    Bob
    Hi Bob.

    Could you please confirm to me what sources and how it's connected, that you are experiencing this?

    Thank you
    Benedickte
    Last edited by Philips - Benedickte; 08-08-2012 at 11:36 AM.
    Forum Mod

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    tu Benedicte,

    132.5.3 latest.

    The sound shift happens without any apparent reason while, I think, to have a good receiving.
    Indeed, in the beginning I thought something wrong with the incoming signal, but I watched carefully, and that seems highly improbable.

    I also thinks, it only happens on non HDchannels, but not sure...

    Bob

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, I have latest update 132.5.3 installed.

    I happens on Terrestrial Digital TV channels (DVB-T, right ?).
    A first I thought something wrong with incoming signal, but I observes carefully since 2 weeks. I seems to happen when received signal seems to be quite good. ( I am in SW-France- capting , "Bayonne-La Rhune", I think).
    I have not yet seen it on the Satellite receiver... but we are not very often tuned to Sat.

  5. #5
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Lafaurie80 View Post
    Yes, I have latest update 132.5.3 installed.

    I happens on Terrestrial Digital TV channels (DVB-T, right ?).
    A first I thought something wrong with incoming signal, but I observes carefully since 2 weeks. I seems to happen when received signal seems to be quite good. ( I am in SW-France- capting , "Bayonne-La Rhune", I think).
    I have not yet seen it on the Satellite receiver... but we are not very often tuned to Sat.

    Hi Bob

    Have you connected your TV to a set top box? If so how have you conencted it?
    Do you have anything else conencted to the TV , like a DVD player, Blu ray player, etc and if so, how are they connected?

    Best Regards
    Benedickte
    Forum Mod

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, I have latest update 132.5.3 installed.

    I happens on Terrestrial Digital TV channels (DVB-T).
    A first I thought something wrong with incoming signal, but I observes carefully since 2 weeks. It happens when received signal seems to be quite good. ( I am in SW-France- capting , "Bayonne-La Rhune").
    I have not yet seen it on the Satellite receiver... but we are not very often tuned to Sat.

    Bob

  7. #7
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Lafaurie80 View Post
    Yes, I have latest update 132.5.3 installed.

    I happens on Terrestrial Digital TV channels (DVB-T).
    A first I thought something wrong with incoming signal, but I observes carefully since 2 weeks. It happens when received signal seems to be quite good. ( I am in SW-France- capting , "Bayonne-La Rhune").
    I have not yet seen it on the Satellite receiver... but we are not very often tuned to Sat.

    Bob
    Hi Bob

    I would advise you to contact your local customer service for further help.

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  8. #8
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No, the new update didn't solve this.

    I have now a better description of the phenomena.

    Only one Channel seems to be concerned: Tele5 on LaRhune(Bayonne) TNT.
    However, when I use an external TNT-tuner, the same channel has NO problems.

    When I tune it on the the TV, the shift in general comes very quickly, after just a couple of minutes: and the sound delay is about one minute. I have to switch channels and get back, to have the sound OK. Sometimes it switches back to delay. But once it is stable, it stays.

    I think something is wrong with the sound treatment. Sometimes, when i switch the sound type, the delay disappears.

    Do your support people have an idea what could cause this.

    Please advice if I need to appeal to warranty on this issue.

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 643, Level: 6
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 107
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Landes/France
    Posts
    33
    Points
    643
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Sound Delay

    Yes, I have latest update 132.5.3 installed.

    I happens on Terrestrial Digital TV channels (DVB-T).
    A first I thought something wrong with incoming signal, but I observed carefully during 2 weeks. It seems to happen when received signal seems to be quite good. ( I am in SW-France- capting , "Bayonne-La Rhune").
    I have not yet seen it on the Satellite receiver... but we are not very often tuned to Sat.

    PS: why can I not post on this forum ? Need approval ?

Similar Topics

  1. Sound out of sync / delayed after purchase of Philips TV ?
    By cinnober in forum TV: Connectivity
    Replies: 8
    Last Post: 12-29-2012, 09:42 AM
  2. 46PFL5507H/12 lost image and sound with HDMI connection
    By dragon2012 in forum TV: Connectivity
    Replies: 40
    Last Post: 11-06-2012, 03:39 PM
  3. Image but no sound?
    By J Fizzle in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 15
    Last Post: 08-17-2012, 03:20 AM
  4. Sync problem with sound/video-image on 42PFL7606H/12
    By DeSchreut in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 12
    Last Post: 07-13-2012, 09:32 PM
  5. BAD image quality 42PFL8654H/12
    By philipsusr in forum TV: User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2012, 09:21 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •