Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 342, Level: 3
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 8
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tennessee
    Posts
    2
    Points
    342
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Firmware update glitch. (sa3vbe08kc/37)

    I connected my device (sa3vbe08kc/37) to my computer, and Songbird has informed me (several times) actually, that new firmware (FW 2.12) has been detected and would I like to install it. I click the "Install New Firmware" button. It then goes to a screen with a loading bar warning me not to unplug my device while firmware is updating. Then the screen changes again, and instructs me to disconnect my device, power off the device completely, and then reconnect holding down the vol+ button until the message disappears. At the bottom of the window it has the status of my device. At first it says "device connected," and when I disconnect it, it accordingly changes to "disconnected."

    ...And then nothing happens. I reconnect the device holding down the button as instructed, and it continues to say "disconnected." The message does not ever disappear or change in any way. So I hit the cancel button. When I go to look at my current firmware version, it says I have version 0.00. (Even though the "would I like to update" box seems to think I have FW 1.00 or 1.03) Every once in a while, when I unplug the device, and it says it's updating...something. I don't know what.

    Does anyone have any idea what's going on? My device works fine. I've never had any problems with it, but this seems really weird. :/

  2. #2
    New Member
    Points: 352, Level: 4
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!
    ultravy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Points
    352
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Tried to repair your device via Philips songbird,?! in tools you have repair my phipls device, yours may be GoGear Vibe (SA3VBE). Use latest PSongbird

  3. #3
    New Member
    Points: 342, Level: 3
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 8
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tennessee
    Posts
    2
    Points
    342
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I repaired it, and it all went smoothly, but my current firmware version still said 0.00. I manually checked for new firmware, and it updated. It didn't freeze like it was accustomed to.... but it still says my current firmware is version 0.00. It still works, though, same as before...

  4. #4
    New Member
    Points: 352, Level: 4
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 98
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!
    ultravy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Points
    352
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Well this could be a firmware problem, messed up the version! to bad, becouse philips doesnt post the old firmware,(could flashed to old version that works) only via songbird, like motherboard manufactures post and not delete BIOS versions!
    if a new version of firmware is released (curent FW 2.12 - as you posted) try to update.

    hope someone else is viewing this and will corect the firmware version!
    Last edited by ultravy; 08-09-2012 at 10:12 AM.

  5. #5
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    do you have some pop up message saying you have successfully repaired your device?
    because it appears to me that the repair action havent yet been done. if you have repair your device, it shud be with the latest firmware which is 2.12

Similar Topics

  1. Update Firmware WITHOUT SongBird
    By Caveman in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 8
    Last Post: 10-26-2012, 05:35 PM
  2. No sound after firmware update
    By Markgoessens in forum Sound: Sound Hub (2.1 system)
    Replies: 6
    Last Post: 06-05-2012, 11:32 AM
  3. Can`t update firmware
    By RevanKnight in forum Sound: GoGear SA3-series (2011)
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-2012, 08:29 AM
  4. Issues with firmware update
    By Snecx in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 6
    Last Post: 12-29-2011, 08:29 AM
  5. DTS HD playback glitch.
    By Paulo Roberto Elias in forum Blu-ray: BDP8000 Series
    Replies: 5
    Last Post: 06-16-2011, 01:10 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •