Results 1 to 11 of 11
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 316, Level: 3
    Level completed: 66%, Points required for next Level: 34
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredTagger Second Class250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Malmö/ sweden
    Posts
    1
    Points
    316
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Angry Design bugs in DS8800W!

    I like the unit. Really. Sound is fine, set up was ok. AirPlay and line in works nicely, BUT how the hell could Phillips design a product with IMO seriously stupid flaws?

    A) when using the remote to switch between airlplay and line in mode, there is no feedback whatsorever from the speaker. No blinking, no pepp, nothing. A big UI no-no. Also there is no way of telling which mode the speakers in.

    B) whenever the WIFI connection is lost, audio will stop. Even in line in mode!???

    C) when starting the unit it will try to connect to the WIFI first. Nothing can be done unless there's a connection. Meaning if your WIFI is down you cannot use the speaker at all. Not even in line in mode!!????

    D) you can start the unit manually without remote, adjust the volume but you cannot switch the mode to line in without the remote. WHY?

    Please correct me if I got it wrong. I would be happy to learn that I missed something...
    ..
    Last edited by Philips; 08-09-2012 at 02:29 PM. Reason: We cannot allow abusive language!

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Frequent Poster

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    b and c are not the case from my experience. a and d are true

  3. #3
    New Member
    Points: 34, Level: 1
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 16
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Points
    34
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    My remote died so I am screwed. I don't know what to do to set the unit in line mode. And for some reason it does not connect to the wifi

    So bad this unit

  4. #4
    Silver Member
    Points: 647, Level: 6
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 103
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    125
    Points
    647
    Level
    6
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    2
    Hi Rodvela,

    what's wrong with your remote? Can't you get a replacement?

    In regards to the wifi connection - what's the SSID name of your router? It should only consist of normal characters and numbers but NO special characters or spaces. In case there are special characters or spaces you will have to change your SSID name accordingly through your router configuration settings.

    Hope this help.

  5. The Following User Says Thank You to Faust For This Useful Post:

    Rodvela (03-06-2013)

  6. #5
    New Member
    Points: 34, Level: 1
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 16
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Points
    34
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unhappy Detailed problem

    Quote Originally Posted by Faust View Post
    Hi Rodvela,

    what's wrong with your remote? Can't you get a replacement?

    In regards to the wifi connection - what's the SSID name of your router? It should only consist of normal characters and numbers but NO special characters or spaces. In case there are special characters or spaces you will have to change your SSID name accordingly through your router configuration settings.

    Hope this help.
    Well, the remote seams not to be working, i bought 2 batteries replacement and worked for like a minute and then stop working. I noticed that introducing the battery in a certain position y could get it to work, but after a few minutes it stopped working and i havent been able to get it to work again. I suppose it died for good.

    The other problem i have experience for a while now, is that the unid after i shutted down it has not been able to connect to the network. It worked fine the first months but after a while, it just didn't connect to the network, and i had to switch off the router to be able to reconfigure the unit, because if the router was on, the green light of the unit never slowed down in the blinking.

    Then even with the router off, i could not get the slow blinking green light in the unit and the only way to reconfigure it, was to use the remote and switch to line mode, wait for the slow blinking green light and press the configuration button in the back of the unit.

    Now my remote died and the unit is useless.

    What can i do?

    I bough it in Amazon, and i am in Venezuela, i havent found any one who sells the remote alone.

  7. #6
    Silver Member
    Points: 647, Level: 6
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 103
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    125
    Points
    647
    Level
    6
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    2
    Do you still have a warranty on this product? Either way I would suggest to contact retailer's customer care or Philips customer care for Central America (http://www.support.philips.com/suppo...userCountry=pa) to see if they can replace it for you. There is a high chance they will.

    Add WiFi issue - do you have the newest software version on it?

  8. #7
    Moderator
    Points: 1,479, Level: 10
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered1000 Experience Points
    Philips - Tereza's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    184
    Points
    1,479
    Level
    10
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Rodvela,

    just a kind follow up on your problem with WiFI connection. Have you managed to solve this issue or you need any further assistance?

    Thank you very much.

    Kind Regards,

    Philips Moderator Team
    Forum Mod

  9. #8
    New Member
    Points: 34, Level: 1
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 16
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!7 days registered

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Points
    34
    Level
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi, thanks for your interest in my problem.

    I wrote to philips PANAMA last week but i haven't get a response yet.

    I am having the same problems yet. I would like to know if upgrading the firmware might help, but i dont know how to do that since the device cannot connect to a wifi.

    What do you sugest?

    Thanks a lot

  10. #9
    Moderator
    Points: 1,479, Level: 10
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered1000 Experience Points
    Philips - Tereza's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    184
    Points
    1,479
    Level
    10
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Rodvela,

    I have sent you a PM. Kindly check your inbox messages.

    Thank you very much.

    Kind Regards,

    Tereza
    Forum Mod

  11. #10
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    1
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Tereza, could you please send med the PM as well (or maybe just post the info here), I'm also having trouble getting the wifi connection working. Have followed every instruction closely a few times but keep ending up with a slowly blinking green light. Used to work fine before...

  12. #11
    Moderator
    Points: 1,479, Level: 10
    Level completed: 65%, Points required for next Level: 71
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!3 months registered1000 Experience Points
    Philips - Tereza's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    184
    Points
    1,479
    Level
    10
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    10
    Dear Gribby,

    please try the following steps:

    1. Power off DS8800
    2. Power reset the router
    3. When the router is power on and working fine, power on the DS8800
    4. Follow the Quick Start Guide and see if it can enter the setup mode
    5. If it can enter the setup mode, setup again to see which step in QSG is failed
    6. If DS8800 just keeps flashing green and doesn’t enter setup mode as described in step 4, please refer to your local service centre.

    Link to QSG - http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/c...w_partial.html

    Kind Regards,

    Philips Moderator Team
    Forum Mod

Similar Topics

  1. Philips Fidelio Primo: Big Sound, Sleek Design
    By Philips - Gary in forum Sound: Share Your Reviews
    Replies: 5
    Last Post: 09-12-2011, 03:16 PM
  2. Philips TV news: introduction of Design Line models.
    By Philips in forum TV: Experience and Insights
    Replies: 11
    Last Post: 05-28-2011, 10:43 AM
  3. New Net TV design (portal 2.5) is launched!
    By Philips in forum Smart TV: News
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2011, 03:21 PM
  4. Bugs
    By DJSnels in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 4
    Last Post: 09-17-2010, 02:52 PM
  5. New design of Net TV?
    By DellUser in forum Smart TV: User Interface
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2010, 04:52 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •