Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down HTS7202/12 losing easyLink - Settings

    Hi there,
    I have the following problem: I have a HTS 7202/12 connected to a PHILIPS TV with HDMI ARC. Easylink is enabled on both devices and is working.

    However, as soon as I choose a source from the HTS (Blu Ray or NetTV) and turn off both devices (via easylink from the TV), the easylink settings are somehow lost, the HTS won't start or shutdown with the TV any more (but the other HDMI-CEC-Settings work, like using the TV's remote to control the HTS). I have to disable easylink on both devices and to re-enable it in order to fully restore the easylink connection.

    Anyone else encountered this problem? I have returned my HTS to my vendor because of this, but I am awaiting a replacement and would like to know if the problem is likely to occur with the new HTS.

    (Oh, and by the way: both HTS and TV firmware are up-to-date, and I already tried another HDMI cable)
    Last edited by pjaquet; 01-17-2012 at 07:52 AM.

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Problems persist with the new HTS. Anyone knows if this might be an issue of the TV?

  3. #3
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi pjaquet,

    We have noted your issue & are currently looking into it.

    We will update you as soon as we have more concrete information. Thank you.

    Kind regards,
    Forum Mod

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks. If you need any more information, please contact me. I'd be happy to provide anything I can to solve this issue!

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Any news on that one?

  6. #6
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    If they have noted the issue a week ago don´t count on a solution that fast. Things have to be tested and developed and that does not work in one signle week....

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I sure know that. I'm not expecting a solution right now, but any news (even like "still looking into it") would be appreciated. I still have a few days left to return the device to the vendor...

  8. #8
    Moderator
    Points: 10,990, Level: 31
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 260
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!10000 Experience Points
    Philips - Remko's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    555
    Points
    10,990
    Level
    31
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    Hi pjaquet,

    Indeed we are still looking into it. I cannot give you any further feedback yet but hope to come with more details as soon as possible.

    Thanks for your patience and understanding.

    Kind regards,
    Forum Mod

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks!

  10. #10
    Points: 1,669, Level: 11
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    LE
    Posts
    112
    Points
    1,669
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    Hi pjaquet,

    just a detail: did you properly set the Audio Input Mapping?

    And also on the Philips TV what are the preferences for "TV speakers"?

    Thanks

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Kiro,

    Yes, I did set the Audio Input Mapping properly. On the Philips TV, the TV speakers are disabled as long as the HTS is active.
    As soon as the error occurs, the TV tries to start the HTS with "connecting to HTS..." and then "failed! using TV speakers instead" (don't know the exact wording, as my TV is set to German Language), which is normal even when the HTS works properly (as the HTS needs time to boot up). However, the HTS doesn't start and the speaker settings are set to "TV Speaker". When this happens, I have to dis- and enable easylink on the TV to restore the settings. The audio settings of the TV in easylink are then set to "easylink" instead of "easylink - autostart". Changing this starts the HTS immediately.

  12. #12
    Points: 1,669, Level: 11
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 181
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    LE
    Posts
    112
    Points
    1,669
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    4
    Well... you really do it completely!

    I was hoping (for you) that perhaps it was due to a bad setup... but it is not....

    Let's see what comes from Philips.

    Regards,

    Andrea

  13. #13
    New Member
    Points: 687, Level: 6
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 63
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    687
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Having the same issue with my HTS7202 since the last software update.

    Hope that Philips will come with a solution as soon as possible

  14. #14
    Bronze Member
    Points: 822, Level: 7
    Level completed: 36%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    13
    Points
    822
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    bartvanolmen: Do you have a Philips TV? Or does this happen with a different TV?

    Best regards,
    Philipp

  15. #15
    New Member
    Points: 687, Level: 6
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 63
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    5
    Points
    687
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have a philips TV. It was working perfect, but after the latest software update on the HTS7202 the issue was there.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Topics

  1. HTS5590/12 reseted to default-settings after each start
    By mfrenzel in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 5
    Last Post: 08-16-2014, 06:39 PM
  2. My HTS7202/12 blocked on"starting" .....
    By knasson in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2012, 08:26 AM
  3. 40PFL9705 Loosing ambilight settings .
    By Erikg in forum TV: User Interface
    Replies: 7
    Last Post: 11-18-2011, 11:48 AM
  4. Loosing Wifi-Settings after power off
    By Ralf in forum Blu-ray: BDP8000 Series
    Replies: 19
    Last Post: 09-28-2011, 08:52 AM
  5. HTS9140/12 looses settings
    By KinkyGG in forum Blu-ray: HTS Series
    Replies: 7
    Last Post: 09-09-2011, 02:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •