Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 69
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    Moderator
    Points: 84,734, Level: 90
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 816
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    847
    Points
    84,734
    Level
    90
    Thanks
    4
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10

    Your experiences with FW v0.140.25.0 for 8000 and 9000 series (2010 models)

    Please share your experiences with this new SW version here in this topic. Channeling your input will make it easier for users to search and find relevant info.

    Discuss here all your experiences when upgraded to the new version: new, old, positive, negative.... (e.g. the "black screens during zapping" problem is solved!).

    Thank you for your cooperation....
    Last edited by Philips; 04-09-2011 at 07:56 PM.
    Forum Mod

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 55,143, Level: 72
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,181
    Points
    55,143
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    first I noticed that zapping becomes faster as stated in the change log - merci!

    Internet-EPG-issues (here Germany)
    - in the upper left there is a PIP-window for the actual channel, however this window offers not the whole picture of the channel but only a small extract (it is like the epg is a sheet of paper with a hole) - If I watch on the 58PFL9955 in 21:9 zoom, the EPG is always a 16:9 window over the channels content and the PIP-window shows me the content which is shown on the channel at this position
    - zoom in EPG is also very bad. If I zoom I get an extract of the upper left area - it is impossible to read the content description. There is a hard break in the sentences. It is neary impossible the move to the other parts with the cursor.
    - when I switch a channel, it would be nice to see, which show currently runs on this channel (an onscreen display would be nice - together with the actual time)

    Other:
    - if I am in a configuration sub menu (i.e. software update) and I want to go back (back means back from the sub menu to the configuration menu) the tv jumps back to the tv-mode (or last selected source) - then I again need to go to home/configuration/...
    - digital sound output (coaxial) is at least 30 seconds after pressing the stand-by-key on (tv-panel is off, ambilight is on, digital sound is on) - I think the sound stays on until the software is shutted down
    - no eco-mode is available in net tv
    - Easylink does not work with Philips BDP9600/12 - no key of the tv-remote-control works at the BDP (connected via HDMI, all easylink-options are on)
    - watching the demo-hd-movie at 16:9 on the 21:9 58PFL9955: on the left and right side the last pixel line is moving vertically - it is like the tv tries to compensate a "rotated" movie
    - watching sources at 16:9 zoom on the 21:9 58PFL9955: when watching at 16:9 I have on the left and right the black bars - however, near the 16:9-content black is not black - it is lighter - problem the backlight dimming?
    - usb-content: please add an option to "sort by name" and not only by "last modified"

    I think I will find some more "experiences"... but thats for now...

    Regards,

    Toengel@Alex

  3. #3
    Diamond Member
    Points: 55,143, Level: 72
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,181
    Points
    55,143
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    - Easylink does not work with Philips BDP9600/12 - no key of the tv-remote-control works at the BDP (connected via HDMI, all easylink-options are on)
    Hi,

    this has been fixed with the 1.49 Firmware of the Philips BDP9600/12... Now the BDP-Options are available in the TV-Home and I can use the BDP with the TV remote. However, ...

    wish/issue
    - How can I sort the entries in the HOME menu?

    Regards,

    Toengel@Alex

  4. #4
    Platinum Member
    Points: 4,691, Level: 20
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Athens/Greece
    Posts
    639
    Points
    4,691
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Toengel View Post

    wish/issue
    - How can I sort the entries in the HOME menu?
    You can sort only devices, not other options of the home menu...

  5. #5
    Silver Member
    Points: 3,636, Level: 17
    Level completed: 47%, Points required for next Level: 214
    Overall activity: 16.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    195
    Points
    3,636
    Level
    17
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    (...)
    - when I switch a channel, it would be nice to see, which show currently runs on this channel (an onscreen display would be nice - together with the actual time)
    (...)
    Toengel@Alex
    I'll give 10 points to this feature request.
    It would be very handy. We had it on our 10 yr old Matchline and it's especially handy when you're zapping and there are commercials on the current channel. You could then see which program was running...

    Thanks in advance!
    Chris

  6. #6
    Silver Member
    Points: 2,014, Level: 12
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 136
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    73
    Points
    2,014
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    On my 40PFL8605, I also see that white line on the right hand side of the screen from time to time.

    What also still hasn't been fixed in this fw version is the following : when the TV is switched on before the network is up and running, it can take a really, really long time (10-15 minutes or so) before I can use NETtv. Connecting to the network via the menu, the GUI gives a message saying something like it's connected to my wired network, but when trying to connect to NETtv it gives messages like 'Philips server cannot be found' or it remains stuck in fase3 of the sign-on process.
    If I don't want to wait this long, all I can do is switch tv off completely (using the switch) and on again.
    After that NETtv works immediately.... Looks like It doesn't constantly check if network is there

    What I also noticed it that when I use the TV-guide listing (tv channel logo's below each other and programs per channel mentioned behind the logo), the image I see in the upper left corner is no longer a complete picture of the channel I am tuned in to, but only a very small portion of it.

  7. #7
    Diamond Member
    Points: 55,143, Level: 72
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,181
    Points
    55,143
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Alicia View Post
    What I also noticed it that when I use the TV-guide listing (tv channel logo's below each other and programs per channel mentioned behind the logo), the image I see in the upper left corner is no longer a complete picture of the channel I am tuned in to, but only a very small portion of it.
    Hi,

    see the second post - first entry... http://www.supportforum.philips.com/...ull=1#post1352

    Toengel@Alex

  8. #8
    New Member
    Points: 1,566, Level: 11
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 284
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    5
    Points
    1,566
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Chrissie18 View Post
    I'll give 10 points to this feature request.
    It would be very handy. We had it on our 10 yr old Matchline and it's especially handy when you're zapping and there are commercials on the current channel. You could then see which program was running...

    Thanks in advance!
    Chris
    I agree totally! Recently I have read, this feature had been realized on an older version of the firmware. Sorry, I cannot understand at all, for which reason this feature has been deleted in a later version.

    @Philips:
    Please can you tell us the reason for eliminating this basic feature?

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 55,143, Level: 72
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,181
    Points
    55,143
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Internet-EPG-issues (here Germany)
    - in the upper left there is a PIP-window for the actual channel, however this window offers not the whole picture of the channel but only a small extract (it is like the epg is a sheet of paper with a hole) - If I watch on the 58PFL9955 in 21:9 zoom, the EPG is always a 16:9 window over the channels content and the PIP-window shows me the content which is shown on the channel at this position
    Hi,

    this bug seems to be fixed as of yesterday... so it is a NET TV feature and do not depends on the firmware...

    Toengel@Alex

  10. #10
    Silver Member
    Points: 2,014, Level: 12
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 136
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    73
    Points
    2,014
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    this bug seems to be fixed as of yesterday... so it is a NET TV feature and do not depends on the firmware...

    Toengel@Alex
    I saw it too

  11. #11
    Ninja1001
    Guest
    Hi !

    So, Toengel wrote down the most things and I agree. But...but......my biggest problem with the new Cinema 3D TV is a white stripe, 1 cm, on the right side of the display, occuring on blu Ray, DVD, tv, etc, etc. Makes no fun at all....I know about 5 new Cinemas they have this problem....you know about ?

    Kind regards,
    Ninja1001
    Last edited by Ninja1001; 11-09-2010 at 01:33 PM.

  12. #12
    Diamond Member
    Points: 55,143, Level: 72
    Level completed: 73%, Points required for next Level: 407
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,181
    Points
    55,143
    Level
    72
    Thanks
    167
    Thanked 199 Times in 178 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    another issue/wish I'd like to report:

    - sorting channels: the sorting function apply only to the complete channel list (tv and radio) - however, I'd like to sort my favorites differently as the complete list - I can choose different lists, so why could I be able to sort them differently?

    Toengel@Alex

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 1,623, Level: 11
    Level completed: 25%, Points required for next Level: 227
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    18
    Points
    1,623
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    EPG tvtv

    Hi,

    - menu language of TV: DEUTSCH
    - internet EPG (tvtv) first page date in german
    - internet EPG (tvtv) second page (broadcast description) date in english -> link start wikipedia in english

    wrong enviroment variable or current stand in tvtv?

    Regards,

    Peter-S

  14. #14
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    another issue/wish I'd like to report:

    - sorting channels: the sorting function apply only to the complete channel list (tv and radio) - however, I'd like to sort my favorites differently as the complete list - I can choose different lists, so why could I be able to sort them differently?

    Toengel@Alex
    I think no issue, but an "own' favorites list instead of sorting in het main channel list would be preferable I agree. There is no option to make your own favorite list 1 for i.e. only music channels were you can put your own order in it.

    I like to remark Philips on the fact there is still no now/next EPG/program info on the screen when zapping. I would like to see immedeately what progam is on en what program is next with i time path en if this program is HD or not or Dolby Surround. In every tv and decoder this is possible, but not on this tv of Philips!

  15. #15
    New Member
    Points: 1,552, Level: 11
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 298
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Points
    1,552
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    First I apologize for probably sounding funny Google translation.
    I hope it is fun to read.

    Even with the new firmware still the very annoying problem with the edge strips.

    Even with the internal Philips demo occurs to me left and
    right sporadically about 1 cm margin strips on,
    is considered in which the image changes color as if through a frosted glass.

    This effect is depending on the color content of the picture. Creates one of a HD receiver a still image
    can, for example, the margin error by calling the quick menu change, depending on which of the 3 rectangles
    the menu is currently active, and thus has a lighter frame.
    (The menu 3D-Format/2D/3D/Ambilight)

    I hope this problem at the margins will be to fix with a firmware update
    or the need for equipment to repair this error?

    Greeting unify

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •