Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 69
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Moderator
    Points: 82,899, Level: 89
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 851
    Overall activity: 50.0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    825
    Points
    82,899
    Level
    89
    Thanks
    4
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10

    Your experiences with FW v0.140.25.0 for 8000 and 9000 series (2010 models)

    Please share your experiences with this new SW version here in this topic. Channeling your input will make it easier for users to search and find relevant info.

    Discuss here all your experiences when upgraded to the new version: new, old, positive, negative.... (e.g. the "black screens during zapping" problem is solved!).

    Thank you for your cooperation....
    Last edited by Philips; 04-09-2011 at 07:56 PM.
    Forum Mod

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 54,326, Level: 72
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 1,224
    Overall activity: 83.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,141
    Points
    54,326
    Level
    72
    Thanks
    166
    Thanked 196 Times in 175 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    first I noticed that zapping becomes faster as stated in the change log - merci!

    Internet-EPG-issues (here Germany)
    - in the upper left there is a PIP-window for the actual channel, however this window offers not the whole picture of the channel but only a small extract (it is like the epg is a sheet of paper with a hole) - If I watch on the 58PFL9955 in 21:9 zoom, the EPG is always a 16:9 window over the channels content and the PIP-window shows me the content which is shown on the channel at this position
    - zoom in EPG is also very bad. If I zoom I get an extract of the upper left area - it is impossible to read the content description. There is a hard break in the sentences. It is neary impossible the move to the other parts with the cursor.
    - when I switch a channel, it would be nice to see, which show currently runs on this channel (an onscreen display would be nice - together with the actual time)

    Other:
    - if I am in a configuration sub menu (i.e. software update) and I want to go back (back means back from the sub menu to the configuration menu) the tv jumps back to the tv-mode (or last selected source) - then I again need to go to home/configuration/...
    - digital sound output (coaxial) is at least 30 seconds after pressing the stand-by-key on (tv-panel is off, ambilight is on, digital sound is on) - I think the sound stays on until the software is shutted down
    - no eco-mode is available in net tv
    - Easylink does not work with Philips BDP9600/12 - no key of the tv-remote-control works at the BDP (connected via HDMI, all easylink-options are on)
    - watching the demo-hd-movie at 16:9 on the 21:9 58PFL9955: on the left and right side the last pixel line is moving vertically - it is like the tv tries to compensate a "rotated" movie
    - watching sources at 16:9 zoom on the 21:9 58PFL9955: when watching at 16:9 I have on the left and right the black bars - however, near the 16:9-content black is not black - it is lighter - problem the backlight dimming?
    - usb-content: please add an option to "sort by name" and not only by "last modified"

    I think I will find some more "experiences"... but thats for now...

    Regards,

    Toengel@Alex

  3. #3
    Ninja1001
    Guest
    Hi !

    So, Toengel wrote down the most things and I agree. But...but......my biggest problem with the new Cinema 3D TV is a white stripe, 1 cm, on the right side of the display, occuring on blu Ray, DVD, tv, etc, etc. Makes no fun at all....I know about 5 new Cinemas they have this problem....you know about ?

    Kind regards,
    Ninja1001
    Last edited by Ninja1001; 11-09-2010 at 01:33 PM.

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 54,326, Level: 72
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 1,224
    Overall activity: 83.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,141
    Points
    54,326
    Level
    72
    Thanks
    166
    Thanked 196 Times in 175 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    another issue/wish I'd like to report:

    - sorting channels: the sorting function apply only to the complete channel list (tv and radio) - however, I'd like to sort my favorites differently as the complete list - I can choose different lists, so why could I be able to sort them differently?

    Toengel@Alex

  5. #5
    Bronze Member
    Points: 1,623, Level: 11
    Level completed: 25%, Points required for next Level: 227
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    18
    Points
    1,623
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    EPG tvtv

    Hi,

    - menu language of TV: DEUTSCH
    - internet EPG (tvtv) first page date in german
    - internet EPG (tvtv) second page (broadcast description) date in english -> link start wikipedia in english

    wrong enviroment variable or current stand in tvtv?

    Regards,

    Peter-S

  6. #6
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    another issue/wish I'd like to report:

    - sorting channels: the sorting function apply only to the complete channel list (tv and radio) - however, I'd like to sort my favorites differently as the complete list - I can choose different lists, so why could I be able to sort them differently?

    Toengel@Alex
    I think no issue, but an "own' favorites list instead of sorting in het main channel list would be preferable I agree. There is no option to make your own favorite list 1 for i.e. only music channels were you can put your own order in it.

    I like to remark Philips on the fact there is still no now/next EPG/program info on the screen when zapping. I would like to see immedeately what progam is on en what program is next with i time path en if this program is HD or not or Dolby Surround. In every tv and decoder this is possible, but not on this tv of Philips!

  7. #7
    New Member
    Points: 1,552, Level: 11
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 298
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Points
    1,552
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    First I apologize for probably sounding funny Google translation.
    I hope it is fun to read.

    Even with the new firmware still the very annoying problem with the edge strips.

    Even with the internal Philips demo occurs to me left and
    right sporadically about 1 cm margin strips on,
    is considered in which the image changes color as if through a frosted glass.

    This effect is depending on the color content of the picture. Creates one of a HD receiver a still image
    can, for example, the margin error by calling the quick menu change, depending on which of the 3 rectangles
    the menu is currently active, and thus has a lighter frame.
    (The menu 3D-Format/2D/3D/Ambilight)

    I hope this problem at the margins will be to fix with a firmware update
    or the need for equipment to repair this error?

    Greeting unify

  8. #8
    New Member
    Points: 1,555, Level: 11
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 295
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Points
    1,555
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I can confirm the problem with the light stripe sometimes appearing on the right side of the screen.

    In addition to that the latest firmware hasn't changed the sound bug on my 46pfl9705. Every now and then the sound either mutes completely for about five seconds or wanders to the left or right channel.

    Also, even with the latest firmware I still don't get any Hbbtv-content.

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 1,892, Level: 12
    Level completed: 14%, Points required for next Level: 258
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    14
    Points
    1,892
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    With firmware 140.025 the original zap-problem seems to be solved.

    But when zapping through the channels sometimes the sound appears a few seconds later than the picture on the TV-screen.

  10. #10
    Diamond Member
    Points: 54,326, Level: 72
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 1,224
    Overall activity: 83.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,141
    Points
    54,326
    Level
    72
    Thanks
    166
    Thanked 196 Times in 175 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    another issue/wish:

    - all menues (including EPG) are fixed to 16:9 - I have the 21:9 58PFL9955 - why not using the whole space? Why are the menues programmed to fixed 16:9-size?

    Regards,

    Toengel@Alex

  11. #11
    Gold Member
    Points: 4,927, Level: 20
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 123
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!Veteran

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    382
    Points
    4,927
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by leutmaker View Post
    With firmware 140.025 the original zap-problem seems to be solved.

    But when zapping through the channels sometimes the sound appears a few seconds later than the picture on the TV-screen.
    Well, I donot mind. The zappingwith CI + and Ziggo is good now, no bugs. I think its not a problem that the sound is a little bit later and its not as annoying as the zap-bug was.

  12. #12
    Ninja1001
    Guest
    ...anyone alive @Philips ? ...whats about the stripes..?

  13. #13
    New Member
    Points: 1,549, Level: 10
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 1
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    Points
    1,549
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Have a 46PFL9705H with latest firmware 140.25.0. I also have the vertical white/opaque line every now and then on the right side of the screen only.
    From playing around with some of the image settings i have found that it's likely a problem tied to the dynamic backlighting.
    IF u turn off dynamic backlighting in the menu ... the problem is gone. If u turn it back to standard, optimal image, or optimal power usage > the problem returns.
    Also it's mainly visible in bright backgrounds. In darker images it's still there, just not always as visible.
    I am really hoping this is a software issue, and can be solved in a next firware issue.

  14. #14
    Ninja1001
    Guest

    Post

    @merophys
    thanx for posting this !

    i hope so. i´m not very amused about philips..4000euros, 3 weeks, no information, some cinemas with stripe, some cinemas without.....look´s like a hardware problem..

    hope too...we´ll see.. ...

  15. #15
    Ninja1001
    Guest
    ...hmmm....
    There is a cinema produced in kW 36, newest software, backlight on standard. No line.
    There is a cinema produced in kW 39, newest software, backlight on standard. Big line.

    ...looks like a hardware bug....

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •