Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 86
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10

    Thumbs up Your experiences with FW v133.x.x for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models)

    Hi all,

    Please share your experiences with this new SW version here in this topic. Channeling your input will make it easier for users to search and find relevant info.

    Remarks
    - Due to the global IT structure, there might be a delay in the uploading/synchronising of new SW releases (and their release notes). Please, have a little patience if you cannot immediately see the new files on the support web pages and try 1 or 2 days later.
    - IMPORTANT: After upgrading your TV, it is necessary to perform a "cold start": after the TV is running again (after the update), shut down the TV, wait 2 minutes (till all components are shut down), unplug the TV from the mains (pull power cord) for a few minutes before starting again.
    - WARNING: Never downgrade from 133.x.x. back to 108.8.x! Version 132.5.1 contains a new Standby-Software which is not compatible with the firmware 108.8 (108.8 does not contain the old Standby-Software). If you downgrade, your TV won't start anymore and you need a service intervention!


    Release Notes:

    ∑ Smart TV home page with more functional apps and icons.
    ∑ Smart TV Mediastores operational.
    ∑ Smart TV IP EPG and PVR enabled.
    ∑ No video when leaving EPG, Smart TV solved.
    ∑ Channel copy from TV to USB and vice versa operational, with improved speed.
    ∑ Major stability improvement.
    ∑ HBB TV (Crashes solved, Mediathek playback OK, functional issues OK)
    ∑ Picture Quality. (2D Dimming backlight improved, Macro block problem solved)
    ∑ CI+ Authentication issue with credentials solved.
    ∑ Authentication issues with Alphacrypt CAM card and ORD Cam card solved.
    ∑ Content Browser: Navigation speed improved, Playback OK, Trick modes OK.
    ∑ Speed improvement for zapping in DVB-C and DVB-S.
    ∑ Speed improvement in EPG navigation (EPG lists).
    ∑ Speed improvement in Boot Time.
    ∑ Certification solutions for UPC, Ziggo, Risk TV, Soarview, Canal Digital, DTG.
    ∑ BBC iPlayer operational.
    ∑ Some Skype bugs were solved (adding Contacts, autologin).
    ∑ DVB-S Installation problems with multiple satellites solved.
    ∑ Switching between DVB-S with HBB-TV and DVB-C could lead to blocked set – solved.
    ∑ Sometimes no logo’s visible in DVB-S or after update – solved.
    ∑ Sometimes Jittering in LVDS sets – solved.
    ∑ Sporadic white bar in right corner of LVDS sets – solved.
    ∑ Connection problems with Smart TV server solved.
    ∑ No sound after wake up HTS9520 solved.
    ∑ DLNA files playback problems solved.
    ∑ Channel sorting bugs solved.
    ∑ PVR bugs solved. (multiple recording overnight)
    ∑ HBB-TV can be used via the Blue key in France.

    UPDATE:

    QF1EU_0.133.4.0 (Date published: 2012-08-27)
    ∑ Picture improvements.

    UPDATE 2

    QF1EU_0.133.5.0 (Date published: 2012-09-03)
    • Solution for analog services not available in channel grid.


    ! Note:Once the software upgrade is complete, you need to disconnect the power cable from the
    power outlet. Wait one minute then reconnect it. After that you can start your TV in the usual way
    .


    Best regards,
    Benedickte
    Last edited by Philips - Benedickte; 09-04-2012 at 03:26 PM. Reason: Updating software information
    Forum Mod

  2. #2
    New Member
    Points: 329, Level: 3
    Level completed: 79%, Points required for next Level: 21
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Czech Republic
    Posts
    6
    Points
    329
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    First impressions:
    - false new HDMI/YPbPr devices still detected, probably even more frequently
    - still problems with dynamic backlight - some "blocks" are lighter than others, now it seems that it's just on a level of single block, not a bigger area as before. Probably related to switching from Smart TV back to normal TV.
    - HbbTV with Czech TV works finally!

  3. #3
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by kober View Post
    First impressions:
    - false new HDMI/YPbPr devices still detected, probably even more frequently
    - still problems with dynamic backlight - some "blocks" are lighter than others, now it seems that it's just on a level of single block, not a bigger area as before. Probably related to switching from Smart TV back to normal TV.
    - HbbTV with Czech TV works finally!
    Hi Kober.

    Could you please provide us with a picture showing us these "blocks" you are experiencing?

    Thank you.
    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  4. #4
    Bronze Member
    Points: 560, Level: 6
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 190
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    3 months registeredOverdrive500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    18
    Points
    560
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kober View Post
    First impressions:
    - false new HDMI/YPbPr devices still detected, probably even more frequently
    - still problems with dynamic backlight - some "blocks" are lighter than others, now it seems that it's just on a level of single block, not a bigger area as before. Probably related to switching from Smart TV back to normal TV.
    - HbbTV with Czech TV works finally!

    I also still have lighter scenes and darker scenes due dynamic backlight, i don't have stable picture see my earlier post "screen to bright"in other topic ‹ser Interface"

    Tomorrow comes ecare...

  5. #5
    New Member
    Points: 284, Level: 3
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Ukraine
    Posts
    1
    Points
    284
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    When viewing the video service YouTube begins to slow down somewhere after 1 minute. And if you click OK again to show normally starts about one minute. Then again, the brakes!
    With the internet there is no problem!
    Last edited by Rustem; 08-23-2012 at 09:55 PM.

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 332, Level: 3
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 18
    Overall activity: 40.0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    11
    Points
    332
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi, I just installed this update on my television and now I can not change the language of the audio on my mkv files (usb). This is unfortunate but solvable. I can not change the order of languages ​​in all my mkv files by an error in the firmware upgrade.

    I never could put the subtitle of my mkv files (usb). Could be achieved with an update? This question is not as important to me but the audio related questions ...

    Thank you very much and greetings from Spain.

  7. #7
    Bronze Member
    Points: 327, Level: 3
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Austria
    Posts
    24
    Points
    327
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi! I just bought my 46PFL8007 this week and updated to the new software yesterday.

    -As pepescratch mentioned, the language in mkv files, that was automatically put to English before the update, can now NOT be changed in any way.
    -After the update the left two corners of the screen seem a bit lighter than the rest. Did not have a conformity issue before.
    -SKY receiver and BD Player are still recognized as new devices almost ever other time I turn on the TV. Always depends on the order you turn on your other devices. e.g. TV then receiver OK. Receiver then TV --> new device recognized.
    -Sounds problem -> Sky receiver -> when switching from a HD to an SD channel so from Stereo to Dolby Digital signal a fairly loud sweaky noise is noticable in the speakers. No matter if ARC or optical.
    Never had this problem before.
    -when switching back from Network view to HDMI the TV turned off twice.

    -other stability issues I was quite fed up with seem to be solved
    -speed inprovement are noticable

    The following things are not bugs but would be nice to have (or maybe I just couldn't find out how to)

    -reorder the input list
    -a discrete IR code list for HARMONY ONE support!!
    -switch the HELP and SETUP buttons in the home menu. As we seem to do a lot of troubleshooting it be nice to have the most used menu entry listed first.

    I believe this is it for now. In case I stumble upon more things I'll let you know.
    All the best and thx for trying to solve the problems as quickly as possible.

  8. #8
    Diamond Member
    Points: 51,912, Level: 70
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 638
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    6,059
    Points
    51,912
    Level
    70
    Thanks
    158
    Thanked 175 Times in 156 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Ladman View Post
    -a discrete IR code list for HARMONY ONE support!!
    Hi,

    try: http://www.supportforum.philips.com/...ull=1#post7254

    Toengel@Alex

  9. #9
    Bronze Member
    Points: 327, Level: 3
    Level completed: 77%, Points required for next Level: 23
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Austria
    Posts
    24
    Points
    327
    Level
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    @Toengel - thx for the info

    2 more things I just saw.

    - When watching a file over the network option: When I change the picture settings during playback there is a flickering block in the menu. --> you can see the actual picture blur through the menu
    -Furthermore the picture changes I made to the profile will again be gone as soon as the file stops playing. This happened to me twice. Tried to recreate. Might have been a freak thing tho.

  10. #10
    Silver Member
    Points: 3,091, Level: 16
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cluj, Romania
    Posts
    122
    Points
    3,091
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    Hi.
    I tested the firmware for about eight hours on the 42PFL6007K. The good things first:
    - looks that the PVR issue that I was experiencing before it was solved. The TV worked with the HDD attached and we even used it for time-shift without any issue.
    - the motion in the picture is better but still macroblocks appear when the image moves quickly.
    - the corruption in the subtitles in TV mode was solved

    The not so good:
    - in 3D the flickering of the fine textures is present
    - when changing from Smart TV to TV the Auto zoom does not work anymore. In order to fix it you have to change to another source and revert.
    - the picture in 3D stutters from time to time with the HDNM on. This happened especially in the smoke pictures in HUGO 3D Bluray but I was experiencing it in other movies to and in HD pictures.
    - the picture stutters more when HDNM is set to minimum in regular HD pictures.

    This is for now. I will test it more and post the findings.
    Last edited by majorusa; 08-26-2012 at 07:44 AM.

  11. #11
    Bronze Member
    Points: 1,655, Level: 11
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 195
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    28
    Points
    1,655
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I update the 55/8007 with this firmware. Some new problems:

    - sometimes the TV does not want to go on (happen in three days 4 times!), power off solved the problem

    Movie: http://www.youtube.com/watch?v=4CbPM...ature=youtu.be

    - when watching TV format 1080i/50 sometimes left a white line appear when picture format configuration is "not scale", when changing this to other setting, white line is disappearing

  12. #12
    Bronze Member
    Points: 390, Level: 4
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tel aviv
    Posts
    10
    Points
    390
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    when connecting extreamer with hdmi - no sound.

  13. #13
    Bronze Member
    Points: 560, Level: 6
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 190
    Overall activity: 99.0%
    Achievements:
    3 months registeredOverdrive500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    18
    Points
    560
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by yreiter View Post
    when connecting extreamer with hdmi - no sound.
    Try to downsample to stereo, the tv wont accept hd sound. I only can use my hdi dune on my tv, because it can downsample.
    Also my oppo BD-95 wont give sound only through my receiver.

    Peter

  14. #14
    Bronze Member
    Points: 390, Level: 4
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    tel aviv
    Posts
    10
    Points
    390
    Level
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Tnx Peter. I don't think that's the problem. I attached the same streamer to old Philips tv and it worked. I also tried to play all different files like simple mp3. Didn't work every time regardless of file. Even the sound of the tones inside the streamer it didn't recognize. I almost confident it's a bug. Connecting my cable and computer with HDMI cables worked. It's just the streamer.

  15. #15
    Silver Member
    Points: 3,091, Level: 16
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 359
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cluj, Romania
    Posts
    122
    Points
    3,091
    Level
    16
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    The issue with Extreamer is related to the way the media player downsizes the sound: LPCM. The Philips series 6XXX and above does not understand this protocol. I documented this bug at the previous firmware, made tests with several mediaplayers and I was expecting Philips to have this solved by now. It is not and I am glad that someone else raised this issue. Maybe now Philips will be more attentive.

    Adding to the bugs in this firmware issue:
    - the LPCM issue still exists
    - after zapping through 14 channels on DVB-C with CI+ the TV locked, I received a black screen and no sound, it became irresponsive to the remote and eventually after few minutes restarted by itself.
    - the HDNM on 3D is horrendous, there are macroblocks especially in the top area of the screen and in pictures with a lot of movement like fireworks it stutters badly.
    - the 24p in 3D judders badly

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Similar Topics

  1. Replies: 27
    Last Post: 08-30-2012, 11:12 AM
  2. Your experiences with FW v2.0x for3xx7 series (2012 models)
    By Philips - Thomas in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 12
    Last Post: 08-24-2012, 02:04 PM
  3. Your experiences with FW v0.132.5.3 for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models)
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 54
    Last Post: 08-21-2012, 02:41 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 07-26-2012, 01:56 PM
  5. Your experiences with FW v0.108.8.0 for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models).
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 21
    Last Post: 07-20-2012, 06:42 AM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •