Results 1 to 9 of 9
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 545, Level: 5
    Level completed: 95%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Points
    545
    Level
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    USB records another channel than the selected one.

    Hello,

    I recently purchased a 40PFL8007K TV.
    The USB recording works most of the time (set aside a few error messages sometimes like "disk not formatted" and so), but I have one strange issue that is constantly present.

    When I try to record (or pause, for that matter) a broadcast on National Geographic Channel, the TV records the TLC channel. Always. Also via TV-EPG or IP-EPG. I tried several things, like:

    * A new automatic install of the digital channels
    * Removing or reorder either NGC or TLC in Favorites.
    * Unplugging the main power, wait a few minutes and plugging in again.
    * Installing the latest TV firmware.

    Nothing helps.

    Note I only have this problem with the NGC/TLC combination, not with the other channels.

    Does anyone else have a similar problem?
    Is this a bug in the TV or has it someting to do with the provider (Onsbrabantnet in the netherlands)?

    I hope someone can help me.

    Best Regards,

    Knarie

  2. #2
    New Member
    Points: 545, Level: 5
    Level completed: 95%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Points
    545
    Level
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello?

    Does anyone has an idea?
    Philips?

    Best Regards,

    Knarie

  3. #3
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by knarie View Post
    Hello?

    Does anyone has an idea?
    Philips?

    Best Regards,

    Knarie
    Hi Knarie.

    I have seen your post and forwarded this to my specialist that is looking into what you are experiencing for you. As soon as I got an answer I will post it here .

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  4. #4
    New Member
    Points: 545, Level: 5
    Level completed: 95%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Points
    545
    Level
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello Benedickte,

    Any news on this?
    It's been 5 months now and I still have this problem.

    Best regards,

    Mario

  5. #5
    New Member
    Points: 28, Level: 1
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 22
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2
    Points
    28
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Angry Same problem here, 46PFL5007

    Quote Originally Posted by knarie View Post
    Hello Benedickte,

    Any news on this?
    It's been 5 months now and I still have this problem.

    Best regards,

    Mario
    I have the same problem. It seems I only have it if I schedule a recording and the TV is in standby. I am in Denmark and tried to schedule a recording from Kanal 6. The TV was in standby mode.

    The recording is shown in the program guide with the correct name, but when I play it, I can see the recording is from another channel (In my case the YouSee program guide channel).

    Tried to record from another channel and I even switched to this channel before scheduling the recording and switching off the TV in standby. But again, the TV recorded from the YouSee program guide channel!

    Firmware version is 96. I can see that there is a new firmware update (v 97). In the release notes it doesn't mention any solution to my problem. In fact it solves some very specific problems I have never experienced. But still, I will try it, although I am sure this bug will not be solved by this update. Will post here again.

  6. The Following User Says Thank You to RodeOrm For This Useful Post:

    knarie (04-24-2013)

  7. #6
    New Member
    Points: 28, Level: 1
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 22
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2
    Points
    28
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Works fine after upgrading to FW v 97

    There is nothing related to USB recording in the release notes for firmware v 97, but after installing it, USB recording seems to work fine (it now records the correct channel).

  8. #7
    New Member
    Points: 545, Level: 5
    Level completed: 95%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Points
    545
    Level
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by RodeOrm View Post
    There is nothing related to USB recording in the release notes for firmware v 97, but after installing it, USB recording seems to work fine (it now records the correct channel).
    Hello RodeOrm,

    Thanks for your posts and your update. Nice to hear your problem is solved!

    Unfortunately, my problem still isn't solved.
    I have the latest firmware.

    So,
    @Philips,

    It seems that a firmware update can solve this problem. I surely hope this problem thus will be fixed with the next firmware update for my TV type (ie 40PFL8007K/12), as "your specialist is looking into it" since december 2012 now.

    Best regards,

    knarie

  9. #8
    New Member
    Points: 30, Level: 1
    Level completed: 60%, Points required for next Level: 20
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    May 2013
    Posts
    5
    Points
    30
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    @knarie

    are you sure you have the latest Firmware ? When you update with the TV over
    internet, you will not get the latest Firmware. The latest Firmware is only on the
    Phipips homepage and must be updatet with USB. Also the description of the
    Firmware version on the Philips page is wrong. Only the downloadet file is realy new.
    I think Philips ia a to big company, so the one hand does not know what the other hand does.

  10. The Following User Says Thank You to kefrenz For This Useful Post:

    knarie (05-13-2013)

  11. #9
    New Member
    Points: 545, Level: 5
    Level completed: 95%, Points required for next Level: 5
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!3 months registered500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Points
    545
    Level
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello kefrenz,

    Thanks a lot for your post!
    I wasn't aware of the fact that there could be newer firmware on the support site than the internet update would find.
    And indeed, there was a later firmware version!
    So, I installed this but too bad...my problem still isn't solved.

    So @Philips (Benedickte? Or anyone), could someone please look into this problem?

    Regards Mario

Similar Topics

  1. USB-Recording - only black records
    By AndreasK in forum TV: USB-recording
    Replies: 9
    Last Post: 10-08-2012, 07:17 PM
  2. USB Records - FAST Forward
    By csc in forum TV: USB-recording
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2012, 01:18 PM
  3. 32pfl5403d - Can I set a HDMI channel as the 'on' channel?
    By gingergiant in forum TV: User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 12-25-2011, 10:36 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 11-28-2011, 09:16 AM
  5. 'Channel up' and 'Channel down' buttons in IP-EPG
    By EdgarPrao in forum TV: Software 2010 models
    Replies: 6
    Last Post: 11-03-2011, 03:22 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •