Results 1 to 7 of 7
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 195, Level: 2
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3
    Points
    195
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    TV 42PFL4007H doesn't switch automatically to DVD-player

    I just bought a new TV Philips 42PFL4007H. If I am watching at TV and when I put a DVD in my DVD-player, the TV doesn't go to the DVD-player automatically. I have to select on the remote what HDMI-channel. That is a pity, I am used to TV switches automatically after I turn the DVD-player on. Can't I set somehwere so that the TV will switch automatically? BTW: the DVD-player is connected to the TV by a SCART.

    I read everything on the Internet this TV has a refresh frequenty of 200 Hz, that is why I bought this TV. But after I installed everything, I found out the max Hz is 60 only. Is this true?? Why did it say 200 Hz?

  2. #2
    Bronze Member
    Points: 467, Level: 5
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 83
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    32
    Points
    467
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    can you please verify what connetion you really use?
    you talk about hdmi sources and scart connections....
    where do you "see" that the tv only has 60hz?

  3. #3
    New Member
    Points: 195, Level: 2
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3
    Points
    195
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Richter1k View Post
    can you please verify what connetion you really use?
    you talk about hdmi sources and scart connections....
    where do you "see" that the tv only has 60hz?
    In Help at Product Specification, Refresh rate you see everywhere 60 Hz at every different size and no 200 Hz.

    My DVD Player is connected to a SCART-cable.
    My HD digital receiver is connected to HDMI. If the (analog) TV is set on, and I turned HD digital receiver on, it doesn't also switch to my HD digital receiver.

  4. #4
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Kuifje_007 View Post
    In Help at Product Specification, Refresh rate you see everywhere 60 Hz at every different size and no 200 Hz.

    My DVD Player is connected to a SCART-cable.
    My HD digital receiver is connected to HDMI. If the (analog) TV is set on, and I turned HD digital receiver on, it doesn't also switch to my HD digital receiver.

    Hi Kuifje_007.

    Could you please turn on the TV first, then turn on the DVD-player,then insert DVD. What is the result of this?

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 195, Level: 2
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 55
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3
    Points
    195
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - Benedickte View Post
    Hi Kuifje_007.

    Could you please turn on the TV first, then turn on the DVD-player,then insert DVD. What is the result of this?

    Best regards,
    Benedickte
    Nothing. To see a DVD I have to switch to home and then select the DVD player.

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 467, Level: 5
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 83
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    32
    Points
    467
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    looking to the specs:http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_aen.pdf i can only see 60hz at the input signals for hdmi or scart. but this is only input output (panel) will still be 200hz...

    about this dvd thing, the tv will automatically switch to the scart source if u use a full scart cable, there are 2 different scart cables on the market, one with full pins and one with less pins, if u use the one with less pins, the tv can not switch.

  7. #7
    New Member
    Points: 12, Level: 1
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 38
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2
    Points
    12
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I bought the 37" version last week and my old freeview set top box is connected via a Philips DVD recorder with a scart cable and both both switch the tv to the appropriate setting when turned on.The other devices connected with HDMI cables need to be selected from the remote which I don't find too much of a chore..
    Had a strange occurrence today when all of the connected devices refused to show on the tv,all I got was no video signal on the bottom of the screen.Switched the set off and unplugged for a few seconds and everything came back on.I hope this isn't going to be a regular glitch,my Philips Home Theatre System regularly freezes up on changing between inputs,resulting in the power down-unplug-power up routine.While it always seems to do the trick it's a bit of a drag.Anyone else had this with their 4007?

Similar Topics

  1. philips 42pfl4007h/12 1080p with DTS pc streaming to TV
    By Yor in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 4
    Last Post: 07-16-2012, 06:09 AM
  2. 42PFL4007H/12 Can't retrieve a license key
    By yovev in forum TV: Other
    Replies: 0
    Last Post: 05-26-2012, 01:06 PM
  3. Play music from mp3 player on pc doesn't work
    By NickA in forum Sound: GoGear SA2-series (2010)
    Replies: 4
    Last Post: 10-27-2011, 04:15 AM
  4. TV switches off and on automatically
    By arcadia_be in forum TV: Other
    Replies: 7
    Last Post: 06-27-2011, 01:50 PM
  5. Green Led light doesn' switch off
    By lorendok in forum TV: Other
    Replies: 4
    Last Post: 03-19-2011, 04:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •