Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 100
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #31
    Silver Member
    Points: 591, Level: 6
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 159
    Overall activity: 30.0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!500 Experience Points

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Points
    591
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    3
    Has anyone else noticed that since the update the picture format defaults back to "Autofill" every time you switch the TV back on, or is it just me?

  2. #32
    Bronze Member
    Points: 462, Level: 5
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 88
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SPAIN
    Posts
    13
    Points
    462
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I know I say this is not correct, because you lose the warranty, but ...

    If you enter the service menu, and change the first option code of the first group, on a 6007 we have perfect pixel and perfect motion.

    You can test to see if that works better. In my unit movement works better than home.

    To change, you have to type in the number, press ok then "store". Then you need to turn off the TV and turn on the new options have active.

    I have a perfect pixel in this model and in a 50-7956 and are both perfect. No risk of damage.

    Image is better in both cases.

    Regards.
    Last edited by Philips - Benedickte; 10-26-2012 at 02:00 PM.

  3. #33
    Silver Member
    Points: 591, Level: 6
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 159
    Overall activity: 30.0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!500 Experience Points

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Points
    591
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by JosepX View Post
    I know I say this is not correct, because you lose the warranty, but ...

    If you enter the service menu, and change the first option code of the first group, on a 6007 we have perfect pixel and perfect motion.

    You can test to see if that works better. In my unit movement works better than home.

    To change, you have to type in the number, press ok then "store". Then you need to turn off the TV and turn on the new options have active.

    I have a perfect pixel in this model and in a 50-7956 and are both perfect. No risk of damage.

    Image is better in both cases.

    Regards.
    How do you enter the service menu?
    Last edited by Philips - Benedickte; 10-26-2012 at 02:00 PM.

  4. #34
    Silver Member
    Points: 591, Level: 6
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 159
    Overall activity: 30.0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!500 Experience Points

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Points
    591
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    3
    Thanks, what exactly does those changes do? How does it improve the motion?
    Last edited by Philips - Benedickte; 10-26-2012 at 01:58 PM.

  5. #35
    Diamond Member
    Points: 52,948, Level: 71
    Level completed: 27%, Points required for next Level: 1,102
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toengel's Philips Blog
    Posts
    6,079
    Points
    52,948
    Level
    71
    Thanks
    160
    Thanked 181 Times in 162 Posts
    Rep Power
    11
    Hi,

    please don't change anything in the service menu. If you type in something wrong it could break your TV and it's not usable anymore.

    Toengel@Alex

  6. #36
    Bronze Member
    Points: 462, Level: 5
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 88
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SPAIN
    Posts
    13
    Points
    462
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    if you change numbers without knowing, possibly inutilices the TV.
    But in my case, I made ​​the switch in two different units, and both works perfectly.

    You just have to know what to do and how to do it.

    Regards.

  7. #37
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Hi All.

    By going into the service menu, even when not changing anything, you will void the warranty on your TV.

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  8. #38
    Silver Member
    Points: 3,467, Level: 17
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 383
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cluj, Romania
    Posts
    123
    Points
    3,467
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    Thank you for the enforcement of the rules Benedickte. Now, maybe you will care to make a really useful comment on when the HDNM artifact /judder issue will be addressed? Thank you again.

  9. #39
    Silver Member
    Points: 1,388, Level: 10
    Level completed: 19%, Points required for next Level: 162
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!1000 Experience Points1 year registered

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Earth
    Posts
    176
    Points
    1,388
    Level
    10
    Thanks
    4
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Rep Power
    3
    Instead of No communication, we now get fear-based communication. Things are moving
    I understand deleting posts and/or comments about exact codes to be used. Since it is not allowed nor supported by Philips.
    But why leave people freely discuss about how great the HDNM might be... applying this forbidden modification ?

    If several people confirm it solves number one defect, then the codes will shortly be shared everywhere.

    A warranty is a statement by the seller or manufacturer of a product that it will work in the manner specified.
    So I still wonder if my TV is under any king of warranty. HDNM is obviously not working in the manner specified... So I have yet to decide whether I'll give it a try this week-end.
    I don't need anything else to be satisfied with this TV, just a working HDNM.

  10. #40
    Bronze Member
    Points: 1,655, Level: 11
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 195
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    28
    Points
    1,655
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I upgrade my 55inch 8007 and the standby bug looks to be solved. But I get another bug back which is much anoying! When I start something to play from hdmi1, mediaplayer, I hear a hard sound, and everytime I press and start the play again, I get again this sound. I checked early played files, also. And this happend before update not. Please Philips repair this! And not over 2 months.

    http://www.youtube.com/watch?v=UCExo...ature=youtu.be

  11. #41
    Bronze Member
    Points: 462, Level: 5
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 88
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    SPAIN
    Posts
    13
    Points
    462
    Level
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I do not know if going from pixel precise to perfect pixel solve the problem, but in my unit the management of motion improves.

    It may not solve the problem, but I've noticed fewer artifacts now.

    Since 2009, the lower series are almost identical hardware level to high series, but are limited by software.

    I've turned into a pixel perfect all these: 42pfl7404, 50pfl7956, 42pfl7606 and 42pfl6007.

    Currently, all work perfectly. You just have to know to be changed in the service menu.

    I realize that I lose the warranty, but won in keeping the price benefits.

    And if a defective TV, I'm sure it will for some reason beyond this.

    Regards.
    Last edited by JosepX; 10-26-2012 at 04:07 PM.

  12. #42
    Bronze Member
    Points: 171, Level: 2
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 79
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Stockholm/Sweden
    Posts
    11
    Points
    171
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Has anyone tried this on model 6877? I want to try it, but not sure if it's worth the risk.

  13. #43
    Silver Member
    Points: 3,467, Level: 17
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 383
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsNew Achievement!1 year registered

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Cluj, Romania
    Posts
    123
    Points
    3,467
    Level
    17
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    3
    It has the same HDNM judder / artifacts like the whole 6xx7 series.

  14. #44
    Silver Member
    Points: 591, Level: 6
    Level completed: 21%, Points required for next Level: 159
    Overall activity: 30.0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!500 Experience Points

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Points
    591
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    3
    Quote Originally Posted by Brakius View Post
    I upgrade my 55inch 8007 and the standby bug looks to be solved. But I get another bug back which is much anoying! When I start something to play from hdmi1, mediaplayer, I hear a hard sound, and everytime I press and start the play again, I get again this sound. I checked early played files, also. And this happend before update not. Please Philips repair this! And not over 2 months.

    http://www.youtube.com/watch?v=UCExo...ature=youtu.be
    Do you have any motion issues like the ones on the 6007?

  15. #45
    Bronze Member
    Points: 608, Level: 6
    Level completed: 29%, Points required for next Level: 142
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registeredNew Achievement!500 Experience Points

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    wiltshire
    Posts
    49
    Points
    608
    Level
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by majorusa View Post
    Thank you for the enforcement of the rules Benedickte. Now, maybe you will care to make a really useful comment on when the HDNM artifact /judder issue will be addressed? Thank you again.
    LOL, brilliant!

    Of course Philips could just send out a firmware update that negates the need to do a "DIY" fix, if it really is as simple as switching a mode on or off in the service menu then surely its not beyond a highly paid software developer to resolve in the next 7 to 8 weeks.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast

Similar Topics

  1. Your experiences with FW v133.5 for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models)
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 166
    Last Post: 10-24-2012, 10:38 PM
  2. Your experiences with FW v133.x.x for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models)
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 85
    Last Post: 09-16-2012, 10:45 PM
  3. Your experiences with FW v0.132.5.3 for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models)
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 54
    Last Post: 08-21-2012, 03:41 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 07-26-2012, 02:56 PM
  5. Your experiences with FW v0.108.8.0 for 6xx7, 7xx7 and 8xx7 series (2012 models).
    By Philips - Benedickte in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 21
    Last Post: 07-20-2012, 07:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •