Results 1 to 3 of 3
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    New Member
    Points: 158, Level: 2
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 92
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    DŁren Germany
    Posts
    2
    Points
    158
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Ambilight defect?

    Hi!

    I also posted this on the german forum.

    Our 40PFL8606K/02 is now just 2 weeks old and it seems the ambilight is already defect.

    The 2nd LED group on the right side seems to be missing red. It just displays yellow.

    I tried to set all base colours using jointspace's ambilight demo, but this seems to just work on the left side as the right side remains dark. All LEDs off.

    I also tried the commandline:

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/mode --data '{ "current":"manual" }'
    followed by

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/cached --data '{ "r":255, "g":0, "b":0 }'
    The left side appears in bright red, the right side remains dark.

    But

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/cached
    show all the set colour values for both sides.

    I also tried switching it off and on again but it didn't change anything. I did not try a reset as Idon't know yet how to do that. The newest Firmware was installed shortly after I received the TV.

  2. #2
    Moderator
    Points: 9,766, Level: 29
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 184
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second Class5000 Experience Points1000 Experience PointsNew Achievement!Overdrive
    Philips - Benedickte's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,015
    Points
    9,766
    Level
    29
    Thanks
    1
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by Skeeve View Post
    Hi!

    I also posted this on the german forum.

    Our 40PFL8606K/02 is now just 2 weeks old and it seems the ambilight is already defect.

    The 2nd LED group on the right side seems to be missing red. It just displays yellow.

    I tried to set all base colours using jointspace's ambilight demo, but this seems to just work on the left side as the right side remains dark. All LEDs off.

    I also tried the commandline:

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/mode --data '{ "current":"manual" }'
    followed by

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/cached --data '{ "r":255, "g":0, "b":0 }'
    The left side appears in bright red, the right side remains dark.

    But

    Code:
    curl http://$PHILIPS:1925/1/ambilight/cached
    show all the set colour values for both sides.

    I also tried switching it off and on again but it didn't change anything. I did not try a reset as Idon't know yet how to do that. The newest Firmware was installed shortly after I received the TV.

    Hi Skeeve.

    I can see your posts in the German forum and that you have got a reply there. Good luck.

    Best regards,
    Benedickte
    Forum Mod

  3. #3
    New Member
    Points: 158, Level: 2
    Level completed: 8%, Points required for next Level: 92
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    DŁren Germany
    Posts
    2
    Points
    158
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Benedickte.

    Yes, I got a reply there and I also visited my "dealer"(? right word?). He told me to contact Philips because it's a hardware defect and Philips offers on-site-repair.

    Unfortunately I haven't heard of Philips Germany yet.

    If you're interested, you can download a photo and a video of the defect here: https://rapidshare.com/files/3770468025/Philips.zip

Similar Topics

  1. Ambilight on for no reason ???
    By Lafaurie80 in forum TV: Other
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2012, 01:15 PM
  2. Ambilight LoungeLight Bug
    By maxel-digi in forum TV: Software 2012 models
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2012, 10:45 AM
  3. Pixel Defect
    By brhume in forum TV: Other
    Replies: 6
    Last Post: 02-28-2012, 12:17 PM
  4. Ambilight gone
    By arcadia_be in forum TV: Other
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2011, 11:06 AM
  5. 42" Ambilight best buy at the mo?
    By JethroUK in forum TV: Other
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2011, 11:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •