Results 1 to 8 of 8
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,566, Level: 11
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 284
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Points
    1,566
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    UPnP/DLNA playback suddenly disconnects on 37PFL8605

    Hi everyone,

    I have a problem with my Philips 37PFL8605 tv (has the latest firmware update) in combination with the Mediatomb media server.

    Whenever I play a video, or navigate through images, the tv seems to lose connection to the media server. When watching a movie, this translates to the movie suddenly stopping, and the tv returning to the 'server list' view. The media server disappeared from that list and doesn't return until I restart the tv.
    When viewing images the same thing happens. The tv returns to the 'server list' view, where the media server I was browsing from had disappeared.

    The odd thing is that none of this happens when streaming images or videos from a Windows Media Player server, and the problem also never occurs when using a different player other than the tv to watch from that Mediatomb media server.

    Has anyone ever seen a problem like this before and knows how to solve this? Or does anyone know how I can investigate the problem any further? (debug logs on tv or something similar)

    Thanks in advance,
    - Kaydub

  2. #2
    New Member
    Points: 1,566, Level: 11
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 284
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Points
    1,566
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I did some more research, and I found out that the tv resets the connection actively. See screenshots:

    http://i.imgur.com/gfBI0.jpg
    http://imgur.com/JCS1e

    Throughout the log there are more occurrances of connection resets, however I do not know when they exactly occur.

    - Kaydub

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 1,721, Level: 11
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 129
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    22
    Points
    1,721
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I had the same issue after changing my linksys router for a sitecom wl-351. I use the usb wifi dongle and access the server by wifi.

    I had extended email conversations with sitecom, which were more than dissappointing and lacked a real solution for the problem other than "go back to the store where you bought it and try an get a replacement".

    After extending the usb dongle with a wire, the signal received got so much better that the old linksys wrt 54g did the job more than ok, so I got rid of the sitecom. And gone were the connection losses.

    So my advise, try another router and may be your problems will be gone as well
    Last edited by Joop; 01-02-2011 at 09:08 PM.

  4. #4
    Platinum Member
    Points: 5,068, Level: 21
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 482
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Tagger Second ClassNew Achievement!Veteran5000 Experience Points
    Nettle's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Padua, Italy
    Posts
    620
    Points
    5,068
    Level
    21
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by kaydub View Post
    Hi everyone,

    I have a problem with my Philips 37PFL8605 tv (has the latest firmware update) in combination with the Mediatomb media server.

    Whenever I play a video, or navigate through images, the tv seems to lose connection to the media server. When watching a movie, this translates to the movie suddenly stopping, and the tv returning to the 'server list' view. The media server disappeared from that list and doesn't return until I restart the tv.
    When viewing images the same thing happens. The tv returns to the 'server list' view, where the media server I was browsing from had disappeared.

    The odd thing is that none of this happens when streaming images or videos from a Windows Media Player server, and the problem also never occurs when using a different player other than the tv to watch from that Mediatomb media server.

    Has anyone ever seen a problem like this before and knows how to solve this? Or does anyone know how I can investigate the problem any further? (debug logs on tv or something similar)

    Thanks in advance,
    - Kaydub
    I've got the same problem with the37PFL8605M/08 (latest firmware version installed).

    I hope it could be solved as the other bugs of this TV models a soon as possible. They're unacceptable!

    regards
    Last edited by Nettle; 01-03-2011 at 01:22 PM.

  5. #5
    New Member
    Points: 1,566, Level: 11
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 284
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Points
    1,566
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Joop View Post
    I had the same issue after changing my linksys router for a sitecom wl-351. I use the usb wifi dongle and access the server by wifi.

    I had extended email conversations with sitecom, which were more than dissappointing and lacked a real solution for the problem other than "go back to the store where you bought it and try an get a replacement".

    After extending the usb dongle with a wire, the signal received got so much better that the old linksys wrt 54g did the job more than ok, so I got rid of the sitecom. And gone were the connection losses.

    So my advise, try another router and may be your problems will be gone as well
    Well, you're right about the router thing. I bypassed the router and now I have flawless playback. I still have no clue of what's causing it. FYI: The router is a THOMSON SpeedTouch 780

  6. #6
    Bronze Member
    Points: 1,721, Level: 11
    Level completed: 57%, Points required for next Level: 129
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    22
    Points
    1,721
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kaydub View Post
    Well, you're right about the router thing. I bypassed the router and now I have flawless playback. I still have no clue of what's causing it. FYI: The router is a THOMSON SpeedTouch 780
    Yep, first I thought it was only the TV that had this problem, so I started some Philips bashing. Bbut after some more testing I found out that my n900 mobile phone had the same problem. So it's not only the Philips's problem. It is almost like modern routers cause these problems.

  7. #7
    New Member
    Points: 1,134, Level: 8
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 16
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Moscow
    Posts
    1
    Points
    1,134
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi! I really hope that my solution will also help you. I wrote it on mediatomb support forum. https://sourceforge.net/projects/med.../topic/4576811

  8. #8
    New Member
    Points: 1,288, Level: 9
    Level completed: 69%, Points required for next Level: 62
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Roma
    Posts
    9
    Points
    1,288
    Level
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same problem with Philips 40PFL7605M/08 and MyBookLive - Twonky Media Server 5.1.9

    the router is SpeedTouch THOMSON ST585.

    show my post
    http://www.supportforum.philips.com/...a-Server-5.1.9

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •