Results 1 to 3 of 3
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 111, Level: 1
    Level completed: 61%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Amsterdam
    Posts
    2
    Points
    111
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Several problems with streaming & PTA01 adapter

    Hi, I'm using the PTA01 adapter on my 37PFL4007 TV. I've run into several problems:

    1. Whether through a wired or wireless connection, my TV won't recognize any .mkv files on my media server--though the support on the TV says .mkv files are supported.

    2. My PTA01 adapter regularly cuts out mid-streaming--sometimes after as little as two minutes. Sometimes it only disconnects briefly, while other times the adapter's green light stays off and I have to manually have to remove and reconnect the adapter before it'll work--'wireless' won't even be an option when I try to connect my TV to the internet.

    3. Several times it's been unable to find my media server(s) until I completely reboot the TV. I'll have already restarted the media servers on my laptop, so the problem is definitely on the television's/adapter's end.

    Any assistance would be very much appreciated, because all this is making streaming a very frustrating experience.

  2. #2
    New Member
    Points: 111, Level: 1
    Level completed: 61%, Points required for next Level: 39
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Amsterdam
    Posts
    2
    Points
    111
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    These problems only seem to be getting worse. I was streaming an episode earlier tonight. After 5-10 minutes, the screen froze and I had to mess around with disconnecting and reconnecting the adapter, rebooting the TV, going through the adapter activation process again, et cetera et cetera. Either the TV won't recognize the adapter, or it won't see any servers, or it'll see the server but not the files, or it'll randomly leave the network space and and switch to HDMI input instead... Almost an hour has passed now of non-stop fiddling and I still haven't been able to get the episode to play again.

    I never had this problem when the TV was connected through an ethernet cable, so the problem is not on the router or computer's end. It's got to be purely the adapter. I want to send it back to the store but I'm seeing other people running into similar problems, and I don't want to waste any more time or money than I already have. I'm getting very, very frustrated. Does anyone have any advice?

  3. #3
    Moderator
    Points: 963, Level: 8
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 187
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!
    Philips - Marco's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    101
    Points
    963
    Level
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    10
    Hi CSD,

    Sorry to hear about the issues you're currently having, I would recommend you to check if your PC is detecting your TV as a DLNA device, you should be able to change the settings in your server.

    If the issue persists please contact your local customer service.

    Regarding the .mvk files could you please check if the files are supported here Click image for larger version. 

Name:	Supported Files AudioVideo 4007.jpg 
Views:	94 
Size:	157.0 KB 
ID:	1570 or for further information on the instruction manual here on page 60.

    Regards,
    Marco
    Forum Mod

Similar Topics

  1. My Media Streaming Problems
    By llesniew in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 6
    Last Post: 04-03-2012, 08:58 PM
  2. HTS 3261 with PTA01 USB dongle wireless adapter
    By ole in forum Smart TV: Installation
    Replies: 0
    Last Post: 12-18-2011, 11:00 AM
  3. MP3 streaming problems
    By N.Kersten in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 3
    Last Post: 08-26-2011, 11:03 AM
  4. BDP8000 problems streaming SD content while HD is fine
    By Andreas in forum Blu-ray: BDP8000 Series
    Replies: 3
    Last Post: 04-16-2011, 04:03 PM
  5. Streaming problems with MediaConnect WiFi-dongle
    By Jarno in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 2
    Last Post: 02-12-2011, 07:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •