Results 1 to 6 of 6
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    Bronze Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    MCi500 Can not be repaired becuase power module no longer stocked as a spare!!!

    I cannot start to explain how disapointed I am at Philips! My unit recently stopped powering on and I have been told by a philips recomended repair shop that it is the power module which is a part that philips apparently no longer have available as a spare! I phoned up Philips and they tell me that this is the case!! the unit is only 3 years old ! I can not believe that parts for a 3 year old unit are not availble!!

    So I am now left with a £500 piece of junk just becuase philips can't be bothered to stock parts and/or use defective parts in the first place.. I have been offered 30% off a new unit - Whoopy do!! so to buy the MCI730 or MCi8080
    I have to fork out another £500 even with the discount!!! great service philips what a complete joke!

    The only hope is to find a power module in a defective unit somewhere?? anyone got a clue how I might get my hands on one????? would be such a waste to scrap this perfectly good unit for one small part!
    Last edited by jollyjonesy; 08-05-2012 at 04:13 PM. Reason: poor english!!

  2. #2
    Silver Member
    Points: 2,599, Level: 14
    Level completed: 50%, Points required for next Level: 151
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    birmingham/west midlands
    Posts
    125
    Points
    2,599
    Level
    14
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    i had the same issue on my wac7500 the repairer fixed the power supply at component level by changing capacitors - they should be able to do the same here?

    i used a dedicated streamium reapir shop recommendedby philips online

    JH

  3. #3
    Bronze Member
    Points: 781, Level: 7
    Level completed: 16%, Points required for next Level: 169
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    3 months registered500 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Points
    781
    Level
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi Thanks for the info.

    They did mention that they 'might' be able to solve the issue... I was a little uncofident of this as I would have the pay the 'non refundable' £100 privalige of sending the unit and taking the gamble on them fixing the unit... might have to as from your other reply to my other post the two WAS satellite stations I have will now be redundant as part of a streaium system as they are now no longer supported by the newer centres.


    Quote Originally Posted by jphenrick View Post
    i had the same issue on my wac7500 the repairer fixed the power supply at component level by changing capacitors - they should be able to do the same here?

    i used a dedicated streamium reapir shop recommendedby philips online

    JH

  4. #4
    Silver Member
    Points: 2,599, Level: 14
    Level completed: 50%, Points required for next Level: 151
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    birmingham/west midlands
    Posts
    125
    Points
    2,599
    Level
    14
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    Hi

    i used the recommended streamium dedicated repairer below

    it was £69 + vat + £10 for the parts

    courier is extra or you can send and collect

    Philips may offer a discount on the repair i managed to get a small saving by contacting Philips direct via the website who then booked the repair for me

    Repair was trouble free and has worked without issue since

    if you need anymore information please let me know



    see address below

    R&M Technical

    97-99, Worton Road,

    Isleworth,

    Middlesex TW7 6EG



    0208 232 9709 (Direct Line)

    Technical Services Dept; 97-99 Worton Road, Isleworth, TW7 6EG.

  5. #5
    New Member
    Points: 157, Level: 2
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 93
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    1
    Points
    157
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Could you please describe me what was wrong with your MCI?

    My power button is flickering. CD is making noise each two seconds and LCD do not show PHILIPS logo but sometimes also flickering.

    Was it similar in your case?

  6. #6
    New Member
    Points: 85, Level: 1
    Level completed: 35%, Points required for next Level: 65
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Loxwood
    Posts
    1
    Points
    85
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have exactly the same problem as you. Power button flickering green(ish), CD was making noise but now nothing at all and i cannot open CD drawer. Neither is Philips logo visible anymore. DOes this sound like the power module. I have tried another power lead, so am confident that's not the problem.

Similar Topics

  1. Spare parts
    By dedersb in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2012, 05:43 AM
  2. NP3900 didn't play AAC files from MCI500 :(
    By In_04 in forum Sound: Streamium NP Series (NP3900|NP3700|NP3500|NP3300|NP2900)
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-2012, 04:12 PM
  3. Spare remote control
    By pposso in forum TV: User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 02-01-2012, 10:50 AM
  4. WADM/WAC Handler can't find MCi500
    By smudger51 in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 18
    Last Post: 12-24-2011, 02:58 PM
  5. What about the MCI500??
    By oliwe in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 4
    Last Post: 06-09-2011, 08:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •