Results 1 to 14 of 14
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    VIOP855 no Skype contacts after V66.26/Skype 1.10.847 firmware upgrade

    After installing the latest firmware update V66.26/Skype 1.10.847
    the phone no longer displays my skype contacts.

    I have tried resetting the phone, changing the skype status etc as
    stated in the other various discussion but nothing seems to help.

    Does any one else have this problem ?

    What is the procedure for raising the issue with Philips ?

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    resetting your skype account helps?

  3. #3
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    resetting your Skype account helps?
    Do you mean actually on the phone. I have performed a full reset on the phone
    which means I then have to add my Skype account back on, and still no contact
    list.

    Or is there some thing actually within my actual skype account itself I should reset ?

  4. #4
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    Yes, make sure

    1) the contact in your PC version Skype is normal.

    2) you can login successfully. You can try log out and log in again.

    3) Change status - from online to away. Just have a try.

    4) If possible, can you try on another Skype account?

  5. #5
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    1) the contact in your PC version Skype is normal.
    When viewed from a PC [windows/linux/ipod] contact information is displayed correctly.

    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    2) you can login successfully. You can try log out and log in again.
    I can still successfully login from [windows/linux/ipod]

    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    3) Change status - from online to away. Just have a try.
    I can change the phones Skype status and it is correctly reflected.

    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    4) If possible, can you try on another Skype account?
    I have not tried this - I will attempt it tonight when I return home.

  6. #6
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    Originally Posted by kwinnie
    2) you can login successfully. You can try log out and log in again.
    I can still successfully login from [windows/linux/ipod]
    Sorry, i mean try this in your phone. but guess you already did this?

  7. #7
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    Sorry, i mean try this in your phone. but guess you already did this?
    Yes, it's necessary to re-login after a reset.

  8. #8
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Okay I tested if logging into a different Skype account should its contacts list and the answer is yes
    it did. However after logging back into my own Skype account I still have no contacts displayed.

  9. #9
    Diamond Member
    Points: 4,685, Level: 20
    Level completed: 9%, Points required for next Level: 365
    Overall activity: 25.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,083
    Points
    4,685
    Level
    20
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    6
    this is quite strange... cud it be something related to your skype account settings?

  10. #10
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by kwinnie View Post
    this is quite strange... cud it be something related to your Skype account settings?
    I don't believe so as the phone has been working quite happily for the last 2 years with the same account, and then one day after the upgrade - no contact book. As my Skype contract is associated with this account I can not just change user or I would. Without the contact list it makes the phone pretty useless for outgoing calls.

  11. #11
    Moderator
    Points: 9,554, Level: 29
    Level completed: 34%, Points required for next Level: 396
    Overall activity: 11.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    9,554
    Level
    29
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear user,

    I have checked with our engineer - we have one known case before. Our observation is that , this is caused by the SKYPE connectivity/ or server issue. Normally contact list recovers after sometime.

    We cannot help much here but to refer you to check with Skype. Sorry for inconvenience caused to you.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  12. #12
    New Member
    Points: 113, Level: 1
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 37
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registered100 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Vienna/Austria
    Posts
    7
    Points
    113
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips - QK View Post
    Dear user,

    I have checked with our engineer - we have one known case before. Our observation is that , this is caused by the SKYPE connectivity/ or server issue. Normally contact list recovers after sometime.

    We cannot help much here but to refer you to check with Skype. Sorry for inconvenience caused to you.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Okay Thanks for looking.

    I have now re-added the contacts and will wait to see if as people reaccept the skype link requests
    they will reach the phone.

  13. #13
    New Member
    Points: 21, Level: 1
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 29
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1
    Points
    21
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    This is a very old issue. The issue is pushed back and forth between Skype and Philips - you can find the same posts on the Skype forum and they are obviously fingerprinting to Philips.
    The only problem is the customer who was stupid enough to buy the product in the first place (yes, we do actually pay your salary with our money).
    There is only on known solution to this problem. I have posted a detailed description on the Skype forum.
    Downgrade the version. Never accept any upgrades anymore. When you downgrade, all your contacts are back - miracle !!!
    If you upgrade, your contacts will disappear after a few days or weeks and of course it's noone's fault again.
    This is repeatable and anyone can actually try this. I am somehow sure this is only related to a small percentage of users, as they still manage to sell the product somehow. Maybe it's because we have been using Skype since day one and there is some strange information on the contacts, that cause the issue. But I will NOT reconnect hundreds of contacts - no way. I expect them to fix it. It is repeatable and the problem occurs with multiple users. This is a fault/bug in the system. Period.
    Last edited by Felix.Pahl; 12-13-2012 at 10:33 AM.

  14. #14
    New Member
    Points: 22, Level: 1
    Level completed: 43%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 40.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1
    Points
    22
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down Brand new Voip855 - no Skype contacts - useless brick

    I received my brand new Philips Voip855 "Skype" phone few days ago. I was stupid enough to buy it before doing a proper research and under the impression that it actually supports Skype (which it obviously doesn't).

    It came with firmware version V66.26 / 1.10.847 and - guess what - after signing in none of my contacts are displayed. Tried several resets as describe by Felix Pahl but it doesn't "revert to old firmware version" as it was delivered with the new version.

    I guess I just bought a useless brick with two handsets and a price tag of approx 150 EUR. It seems a proven solution is a firmware downgrade so why on earth doesn't Philips provide us with the instructions and old firmware????? I'm an IT guy so I wouldn't mind using telnet, SSH, WinSCP, Putty or whatever it takes. Come on Philips - you can do better than this!

Similar Topics

  1. Replies: 5
    Last Post: 10-22-2013, 08:41 AM
  2. Skype?
    By Krateros in forum Smart TV: Apps
    Replies: 5
    Last Post: 10-23-2012, 08:27 PM
  3. Phillips voip855 no skype contacts
    By Antil in forum Sound: Other Models
    Replies: 1
    Last Post: 08-31-2012, 12:03 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 08-22-2012, 10:15 PM
  5. BDP5000 and 7000 Series to enable VideoCall (Skype) via SW upgrade
    By Philips - Remko in forum Blu-ray: BDP5000 & 6000 Series
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2012, 08:04 PM

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •