Results 1 to 5 of 5
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share

Hybrid View

  1. #1
    Silver Member
    Points: 3,819, Level: 17
    Level completed: 93%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    French Alps
    Posts
    196
    Points
    3,819
    Level
    17
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    4

    Cannot set-up the AW1000 WIFI

    When I received the device, yesterday, I immediately configured the WIFI. It worked fine, was easy, really impressed.


    New firmware version:
    After I configured the AW1000, my Android tablet then suggested I download a new firmware for my AW1000.
    After I dowloaded the new firmware (my first mistake), I noticed I could no longer connect to the WIFI.
    I restarted the WIFI configuration procedure, entered the WIFI pasword and still it does not connect to the network.
    I repeated this at least 10 times, does not work (please don't ask me if I entered the right WIFI password, I verified it 10 times (and also cut and paste it).

    New AirStudio release:
    Then I noticed there is a new Android AirStudio release. I thought that this could be the issue and downloaded that new version. That was my second mistake, because since then it can no longer find the 'speaker' to configure it (i.e. when the speaker led blinks from orange to white).

    Conclusions:

    So, after the new releases, I am unable to configure the WIFI. The Ethernet connection seems working fine.

    Question:
    I'd like to force the download of the new firmware again, how could I do this?

    My comment:
    It would have been nicer and simpler to also allow the WIFI set-up when the device is connected on the LAN (cable) as well. Why can't I configure the WIFI when connected...
    Last edited by k1200rs; 11-30-2012 at 05:54 AM.

  2. #2
    Gold Member
    Points: 1,784, Level: 11
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 33.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    spain
    Posts
    286
    Points
    1,784
    Level
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Hi,

    Press the powerbutton at the side for some seconds till it starts blinking and after turns amber white...

    Now in the app there is an option that says Speaker already set up and select this one (sorry cannot remeber the exact working) but it worked for me.

    Give it a shot and let me know

  3. #3
    Moderator
    Points: 10,484, Level: 30
    Level completed: 89%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!OverdriveVeteran10000 Experience Points
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    884
    Points
    10,484
    Level
    30
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear k1200rs,

    i have just sent you a PM. Would you please check your inbox? Thanks so much for your help!

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  4. #4
    Silver Member
    Points: 3,819, Level: 17
    Level completed: 93%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    French Alps
    Posts
    196
    Points
    3,819
    Level
    17
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    4
    Pacman, I did that, thanks but it does not turn amber/white, just a steady amber.

  5. #5
    Silver Member
    Points: 3,819, Level: 17
    Level completed: 93%, Points required for next Level: 31
    Overall activity: 10.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    French Alps
    Posts
    196
    Points
    3,819
    Level
    17
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    4
    BTW, I like the AirStudio, very simple to use. It needs to be a bit more stable though but not bad already and certainly better than MyRemote or SimplyShare...good to see a continuous improvement.

    The discovery process (upnp discovery) really needs to be improved though.
    Last edited by k1200rs; 11-30-2012 at 09:56 AM.

Similar Topics

  1. low wifi signal
    By eitanhu in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 5
    Last Post: 10-14-2012, 12:17 PM
  2. WiFi Device
    By CesarCP in forum Apps: MyRemote App (for Android)
    Replies: 3
    Last Post: 03-21-2012, 06:27 PM
  3. Ethernet to WiFi?
    By steveshq in forum Blu-ray: BDP7000 Series
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2011, 11:01 AM
  4. Wifi MediaConnect without the Wifi Dongle
    By Reload in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 8
    Last Post: 07-28-2011, 07:39 PM
  5. WIFI Philips to Mac
    By Casper in forum TV: Streaming & Network
    Replies: 7
    Last Post: 10-10-2010, 06:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •