Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 62, Level: 1
    Level completed: 12%, Points required for next Level: 88
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1
    Points
    62
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Time delay when using jack

    Hello, I purchased the A5 and when I plug it into my TV there is a time delay. I have tried this with multiple tv's and it does the same. If I plug a normal set of headphones into the tv then it is in time. Why is this is there settings on the A5 that need changing? If this is always going to be the case then this will regratbly be getting taken back as this is to be used as not only a wireless device but a extra t of speakers too.

    Help would be apriciated.

    Many thanks

  2. #2
    Silver Member
    Points: 1,401, Level: 10
    Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
    Overall activity: 36.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    242
    Points
    1,401
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    3
    Are there no settings on your TV that can change this...on the set nothing can be done. And as this device only has MP3 link no other way to connect

  3. #3
    New Member
    Points: 61, Level: 1
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 89
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    7 days registeredNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    France
    Posts
    1
    Points
    61
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello, I've got the A3000 and I intended to use it as TV speaker as well as for listening streaming music .
    I have the same problem : it is impossible to listen to TV through it as there is a small delay between people lips and sound ! No problem with other speakers. My TV is on audio extern system mode.
    I have contacted Philips support here in France and they did not have heard about that... They are trying to find a solution and get back to me...
    It is a shame as I can not use my new product with my TV, so I am wondering if I shouldn't better send it back to the seller and buy something else, too bad for the good design and sound it offers...

    Apps on Android, Ipad and PC is OK, except for equalizer settings (music turns off instantly and there is only Bass and Treble settings)
    Thanks.

  4. #4
    Silver Member
    Points: 1,864, Level: 12
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 286
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Hongkong
    Posts
    100
    Points
    1,864
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    3
    Hi

    What is your speaker FW? Should be 455S. You can cehck through settings>>device ID>>FW. If it is an old one, maybe worth trying the FW upgrade first.

  5. #5
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear erics102,

    Have you resolved your issue?
    I have sent you a PM. Would you please check your inbox?

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  6. #6
    New Member
    Points: 190, Level: 2
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    sweden
    Posts
    7
    Points
    190
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Vito View Post
    Hello, I purchased the A5 and when I plug it into my TV there is a time delay. I have tried this with multiple tv's and it does the same. If I plug a normal set of headphones into the tv then it is in time. Why is this is there settings on the A5 that need changing? If this is always going to be the case then this will regratbly be getting taken back as this is to be used as not only a wireless device but a extra t of speakers too.

    Help would be apriciated.

    Many thanks
    I have the same problem with my AW5000/10.

    Kind Regards

    Bengt

  7. #7
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear BeJon,

    Welcome to the forum! As for your problem reported here, would you please advise:

    1) Have you upgraded your device with the latest firmware?
    2) What is the exact setup of your TV system including external players, set top box etc?
    3) Is the delay a very significant one and is it very noticeable?

    With thanks & regards,
    Philips Moderation team
    Forum Mod

  8. #8
    New Member
    Points: 190, Level: 2
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    sweden
    Posts
    7
    Points
    190
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    1) Have you upgraded your device with the latest firmware?
    Yes, I have the latest firmware.

    2) What is the exact setup of your TV system including external players, set top box etc?
    I can check this out tonight, I do not have my TV here.

    3) Is the delay a very significant one and is it very noticeable?
    Approximately 1 second, but it is noticeable and very annoying.

    Sorry for my bad english (google translate)

    Kind regards
    Bengt

  9. #9
    New Member
    Points: 190, Level: 2
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    sweden
    Posts
    7
    Points
    190
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Any update to this question??

  10. #10
    Platinum Member
    Points: 2,996, Level: 15
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 54
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsOverdriveNew Achievement!
    Awards:
    Discussion Ender
    Oscar's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    722
    Points
    2,996
    Level
    15
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    4
    Did you check the Tv settings as you set on the 3rd?

  11. #11
    New Member
    Points: 190, Level: 2
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    sweden
    Posts
    7
    Points
    190
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have checked the settings on my TV and I can not find anything that I can change. My satellite receiver has a setting that I can change and I have tested without success.
    My TV is a Panasonic Plasma TX-P42G20E (E and G is the same TV). I have attach link to a instruction for the TV, someone might help me to find any settings that I can change.

    http://www.panasonic.co.uk/html/en_G...trackInfo=true

  12. #12
    Moderator
    Points: 9,011, Level: 28
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 339
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    1 year registeredNew Achievement!5000 Experience PointsOverdrive
    Philips - QK's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    883
    Points
    9,011
    Level
    28
    Thanks
    11
    Thanked 34 Times in 30 Posts
    Rep Power
    10
    Dear BeJon,

    I have sent you a PM. Please kindly check your inbox.

    Kind regards,
    Philips Moderation Team
    Forum Mod

  13. #13
    Silver Member
    Points: 2,070, Level: 12
    Level completed: 74%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 19.0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    95
    Points
    2,070
    Level
    12
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    3
    Hmm,

    I've running my LG-TV with an AW3000.
    LG-TV 2012 model.

    There I noticed a slight delay between the AW3000 and the TV speakers (if both produce sound).
    It sounds like an ECHO, with the AW3000 seeming to lag behind the TV-speakers.

    However, the delay between the movement of the lips and the sound on the AW3000 is not detectable.
    I can't make it out (also on digital TV stations).

    And indeed, originally I had the same issue as you mention --> output is in Dolby Digital.
    But after switching it to PCM-only in the TV's menu (rather than the orignal AUTO setting, things worked fine with me). I can't imagine your TV is that s.... to only remember it per channel.

    For the time-delay, I made a small experiment and changed the delay offset in the TV-menu.
    The third click immediately worked fine. I checked then the setting on my TV and it indicated that it is a delay of around 90 to 100 milliseconds (= 0.1s), which sounds to me small.

    I could download your TV user manual, but I guess with my input it shall be fine ...

    Actually this kind of stuff I'm rather used to it, ...

    I've had same issue with that bloody Apple TV-box.

  14. #14
    New Member
    Points: 190, Level: 2
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 60
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    New Achievement!100 Experience Points31 days registered

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    sweden
    Posts
    7
    Points
    190
    Level
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi!

    I gave up after many conversations with Philips support and bought another system. The sound of the AW5000 is great but the software and Airstudio app is a total disaster. The delay of the sound from the TV to the speaker with 3.5mm jack must be due to a problem in the software. In my new system (Airplay) there is no problem with the sound delay.

    I have talked to Philips support about my experiences of AW3000 and AW5000 and hopefully Philips make something about it.
    Last edited by BeJon; 01-28-2013 at 10:38 AM.

  15. #15
    New Member
    Points: 53, Level: 1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 97
    Overall activity: 6.0%
    Achievements:
    New Achievement!

    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Busto Arsizio (va) - Italy
    Posts
    3
    Points
    53
    Level
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    I have the same problem.

    Connect my LCD TV with jack to AW5000 and the voice/sound have delay.

    I have tried to connect headphones to the same output from LCD TV and the voice/sound is perfect syncronized. But if I change and connect AWW5000 ...all in delay.

    help please, this is a big problem!

    Fabio

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Topics

  1. DS9800 becomes unavailable for airplay time after time
    By artesan in forum Sound: DS8000- and DS9000-series
    Replies: 41
    Last Post: 07-19-2013, 09:47 AM
  2. pfl6606H/12 headphone jack?
    By rotjeknor in forum TV: Connectivity
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-2012, 11:26 AM
  3. 47PFL4606H Headphone jack problem
    By Trippyhenkka in forum TV: Connectivity
    Replies: 4
    Last Post: 02-14-2012, 05:36 PM
  4. WiFi disconnected from time to time
    By chingy in forum Sound: Streamium MCi series (MCi900| Mci8080| MCi730| MCi500| MCi298)
    Replies: 1
    Last Post: 01-05-2012, 02:15 PM
  5. 42PFL8694H/12 - Volume level on jack out
    By Mithryx in forum TV: Connectivity
    Replies: 5
    Last Post: 10-06-2011, 02:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •