Results 1 to 6 of 6
  • Topic Tools
  • Display
  • Bookmark and Share
  1. #1
    New Member
    Points: 1,509, Level: 10
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Points
    1,509
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    32PFL5604H/12 increases volume by itself

    Hi.
    In october 2009 I bougth my tv set - and lately it started to turn the volume up all by it self. Sometimes a week or two passes before it does it and sometimes it does several times within an hour.

    It's really annoying and the kids are now almost afraid of the TV set.

    I updated to latest software via usb: Q5431_0.26.78.0
    SetType: 32PFL5604H/12
    Productioncode: VN2H0933180108

    Tried also new batteries in remote. Is this a software error or is my tv set broken? Everything else works fine - and besides the volume problem we're very happe with it.

    Regards, Bo.

  2. #2
    Diamond Member
    Points: 47,673, Level: 67
    Level completed: 52%, Points required for next Level: 677
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    Recommendation Second ClassTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points25000 Experience Points
    Awards:
    Posting Award

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5,706
    Points
    47,673
    Level
    67
    Thanks
    112
    Thanked 118 Times in 105 Posts
    Rep Power
    9
    Hi,

    maybe your remote is broken and it is sending a command continuously. So when you are recognizing the increasing of the volume try to watch at the IR receiver LED on your TV. Does it blink? You could also hide the remote when this happens.

    Toengel@Alex

  3. #3
    New Member
    Points: 1,509, Level: 10
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Points
    1,509
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Toengel View Post
    Hi,

    maybe your remote is broken and it is sending a command continuously. So when you are recognizing the increasing of the volume try to watch at the IR receiver LED on your TV. Does it blink? You could also hide the remote when this happens.

    Toengel@Alex
    Hi.

    I did try to remove the remotes batteries - so I do not suspect this to be an issue with the remote. But surely I'll have a look at the TV LED next time - it is just that I've been very busy turning the volume down each time :-)

  4. #4
    Moderator
    Points: 73,777, Level: 84
    Level completed: 37%, Points required for next Level: 1,073
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Recommendation First ClassTagger First Class50000 Experience PointsNew Achievement!Veteran
    Philips's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    841
    Points
    73,777
    Level
    84
    Thanks
    1
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by bps View Post
    Hi. In october 2009 I bougth my tv set - and lately it started to turn the volume up all by it self. Sometimes a week or two passes before it does it and sometimes it does several times within an hour.....

    Dear Bo,

    This is a known issue for this model, and you need to ask for a service intervention via your dealer or Philips to repair it.
    Forum Mod

  5. #5
    New Member
    Points: 1,509, Level: 10
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Points
    1,509
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    Dear Bo,

    This is a known issue for this model, and you need to ask for a service intervention via your dealer or Philips to repair it.
    Thanks for quick reply Philips.
    I've contacted Philips here in DK and they're on the case.
    Regards, Bo.

  6. #6
    New Member
    Points: 1,509, Level: 10
    Level completed: 80%, Points required for next Level: 41
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1 year registered1000 Experience PointsNew Achievement!

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Points
    1,509
    Level
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi.
    Just wanted to add - that within just 10 days of my initial contact with the local Philips customer care here in DK - the TV repair guy came and fixed the TV in just 15 minutes.

    That was easy - I feared that I need to ship the TV back to the internetdealer where I bought it. But since it's 32 inches - Philips has home support...

    Very nice Philips :-)

    Regards, Bo the happy customer.

Tags for this Topic

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •